המועד הסופי לפירוק אוהלי התפילה בעיר עליו הכריזה הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה בעיר חלף לפני מספר ימים. למרות זאת, תשעת אוהלי התפילה עומדים איתן ברחבי העיר. הוועדה המיוחדת: "בהחלטה מתואמת עם העירייה נקבע כי אמצעים להסרת האוהלים יינקטו במידת הצורך רק ב-1 ביוני"
לפני כשבועיים העבירה הועדה המיוחדת לתכנון ובניה – חריש, לבעלי אוהלי התפילה הפזורים בעיר, הנחיה שאינה משתמעת לשתי פנים: תשעת אוהלי התפילה, שהקמתם הותרה במסגרת הגבלות ההתקהלות המחמירות של נגיף הקורונה, סיימו את תפקידם ועליהם להתפרק ולהתפנות מהשטח. במכתבים שנשלחו למנהלי הקהילות צוין ה-18 באפריל, כמועד האחרון לסילוק האוהלים הארעיים, שהוקמו במרחב הציבורי העירוני. "השארת האוהל הזמני ואי פירוקו בחלוף התקופה המותרת…והמשך הפעלתו כבית כנסת מהווה, לכאורה, עבירה על הוראות התכנון והבנייה במקרקעין שבנדון", ציינה הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש במכתביה.
גורם המעורה בפרטים ציין כי במידה והאוהלים לא יפורקו רשאית הוועדה לתו"ב לשכור את שירותיו של קבלן הריסות וכן להשית את עלויות פינוי המבנים הלא-חוקיים על בעליהם.
"ביצוע הצווים ייאכף בהדרגה"
חלפו שבועיים ואוהלי התפילה כולם עומדים עדיין על תילם. האם למנייני התפילה ניתנה ארכה או שמא הוסרה הסנקציה? מהוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה נמסר כי ״בהחלטה מתואמת בין הוועדה המיוחדת לעיריית חריש, נקבע כי אמצעים להסרת האוהלים, יינקטו במידת הצורך רק ב-1 ביוני״.
מעיריית חריש נמסר כי: "'הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש' היא הגוף האחראי על אכיפת חוקי תכנון ובנייה. יש הבנה של הצורך של קהילות המתפללים וביצוע הצווים ייאכף בהדרגה תוך מתן זמן להיערכות של הקהילות. העירייה מסייעת לקהילות המתפללים במציאת פתרונות חלופיים".