בשנה שעברה זה היה קל: מזמינים מקום במסעדה טובה, רוכשים כרטיסים לסרט או מבלים סוף שבוע בצימר רומנטי. כל זה נראה כיום כמו חלום רחוק. איך בכל זאת חוגגים את יום האהבה הבינלאומי? שירה צרי מזמינה אתכם להפוך את הבית למרחב של הרפתקה זוגית
טור דעה
"אין מה לעשות, אי אפשר לצאת"… "מזמן לא בילינו", "לא היה לנו זמן שקט רק לנו, אני ואת…"
זוגות רבים מתמודדים עם הקושי של ניהול זוגיות בעידן הקורונה. מבאס, ללא ספק. הוולנטיין דיי, שהוא יום "זוגי", מחדד את העובדה שגם אם רוצים לחגוג, האופן שבו חגגנו וציינו את הימים המיוחדים בחיים שלנו, לא אפשרי כרגע. התחושה היא כאילו הלכנו לאיבוד ויחד איתנו אבדה גם האפשרות לחגוג, לשמוח ולצאת מהשגרה.
הזוגיות צריכה טקסים ותשומת לב
לא רק יום האהבה הבינלאומי משנה את פניו. כל חגי ישראל נחגגו שונה במהלך השנה האחרונה. לא יצאנו לנטיעות בט"ו בשבט, לא התכנסנו עם המשפחה בחגי תשרי ופסח ולא השתתפנו בטקסים של ימי הזיכרון או חגיגות יום והעצמאות.
שנה כזאת, שבה הכל משתנה, עוזרת לנו להעריך עד כמה חשוב תפקידם של ימים מיוחדים ושל טקסים, שמוציאים אותנו משגרת היומיום ונותנים משמעות לקיום שלנו.
הזוגיות לא שונה. גם היא צריכה ימים מיוחדים, טקסים ותשומת לב. אולם הקורונה מאתגרת את הזוגיות שלנו. כולנו הפכנו להיות הרבה יותר תפקודיים. זוגות עם ילדים קטנים חשים זאת ביתר שאת. בני זוג מחליפים ביניהם משמרות: האחד נמצא עם הילדים והשנייה עובדת וההיפך. ומה עלה בגורלם של כל הדברים הקטנים שעשינו פעם יחד? נדמה שהם נשכחו.
עצרו לרגע וחשבו: אילו דברים שימחו אתכם ועשו לכם טוב לפני שנה? ארוחת בוקר זוגית בבית קפה, טיול משותף או לילה מחוץ לבית בצימר? זכרו גם את הפעולות הפשוטות יותר: שיחה נעימה לפני השינה, ארוחה שקטה משותפת, חיבוק, ליטוף או קיום יחסי מין. אז איך בכל זאת מצליחים בתקופה הזאת לצאת מהשגרה ולחגוג את יום הזוגיות?
המציאות מגבילה אך היצירתיות חוגגת
בשנה שעברה זה היה קל: הולכים לקניון וקונים שוקולד או יין טוב, מזמינים מקום במסעדה טובה, רוכשים כרטיסים לסרט או הופעה או מבלים סוף שבוע בצימר רומנטי. כל זה נראה כמו חלום רחוק. מה שהיה כל כך קל וזמין הפך להיות מסובך יותר. אבל אולי טוב שכך.
כי הבחירה בידנו. האם נתבאס, נתייאש ונחליט שאי אפשר או נחליט להיות יצירתיים? תקופה מאתגרת כמו זו, מחייבת אותנו להיות יצירתיים. אנחנו יכולים להמציא טקסים חדשים ולאפשר לרעיונות חדשים ושונים להחליף את ההרגלים הישנים. דווקא כאשר המציאות מגבילה, היצירתיות שלנו חוגגת. מתוך המגבלות, פתרונות חדשים ורעיונות מקוריים ומדליקים תופסים את מקום ההרגלים הישנים.
יום האהבה כאתגר משותף
זה האתגר שלנו. זאת המשימה של כאן ועכשיו. לפתוח את הראש ולחשוב איך נוכל לחגוג ולשמוח, להפוך את היום למיוחד – במסגרת המגבלות. אם נעשה כך, נגלה שאנחנו לא תלויים באחרים על מנת לחגוג. שיש לנו רעיונות מקוריים ומעניינים משל עצמנו.
שבו אחד עם השנייה וחשבו מה הייתם מבקשים עבור עצמכם. גם הבית יכול להיות מרחב להרפתקה זוגית שונה ואחרת. חשבו באיזה אופן אתם נותנים מקום לטקסים זוגיים שונים מאלה שהיו לכם בעבר. כך לדוגמה, טקס קבוע שיכול להיות עוגן בתקופה הזאת הוא שתיית קפה יחד בסוף היום במרפסת, הליכה משותפת בטבע הסובב את החריש או כל טקס אחר שניתן לשלב אותו בשגרת הקורונה. פנו לכם איים של זמן וחשבו כיצד תוכלו לשמח אחד את השנייה. התייחסו אל יום האהבה כאתגר משותף ומצאו את הדרכים להפוך אותו למיוחד ומענג למרות הכל. הרשת מלאה במשחקים וקלפים המתאימים לבילוי משותף או בפינוקים שונים שיכולים להגיע הביתה, עד אליכם. לא חשוב מה תבחרו לעשות, העיקר שתזכרו: השמים הם הגבול. ולמרות כל המגבלות, אתם לא מוגבלים.
שירה צרי היא ביבליותרפיסטית ומטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת
* טורי הדעה משקפים את דעתם והשקפותיהם של הכותבים בלבד ואינם מהווים המלצה או דעה של מערכת 'חריש 24'