הכנסת ספר התורה מחר לבית הכנסת 'מקדש שלמה' כונתה בעיתונות הארצית מהלך של תשובת נגד לגורמים האנטי דתיים בחריש. ראובן זיגדון מקהילת 'לעבדך באמת': "אין לנו יד בכך. מישהו מנסה לתפוס טרמפ על האירוע ולרתום אותו למחלוקת על סוגיית השבת בחריש"
סוגיית עיצוב צביון העיר ויחסי דתיים-חילונים בחריש, הייתה ועודנה, נושא חברתי בוער על סדר יומם של תושבי העיר. המחלוקת האחרונה בנושא שמירת קדושת השבת במרחב הציבורי אל מול עידוד ופתיחת עסקים בשבת שבה והציפה מתחים סמוים, במיוחד לאור הצהרותיה של חסידות בדלנית על רצונה להשתקע בעיר.
מתוך שטף ההתנצחויות והפולמוסים הגלויים והוירטואלים, עלה קולה של קהילת 'לעבדך באמת' עם מסר של אחדות: "בזמן שבו נשמעים קולות של גורמים קיצוניים, אנו באים ואומרים – התורה שייכת לכולנו, לא משנה איזו כיפה אנו חובשים ולא משנה אם אנחנו בכלל חובשים כיפה", כך הצהיר ראובן זיגדון, מזכיר קהילת 'לעבדך באמת' ובנו של רב הקהילה, אשר זיגדון.
קהילת 'לעבדך באמת', תחת הנהגתו של הרב אשר זיגדון, מורכבת מחרדים, דתיים לאומיים, מסורתיים וחילונים ומונה כיום כ-250 משפחות בחריש.
מחר, חמישי, תערוך הקהילה את אירוע "המעמד הגדול", ערב רווי אירועים שיכלול כתיבת אותיות אחרונות בספר תורה חדש שנכתב על ידי תושבים רבים בחריש, תהלוכה לאורך שדרת דרך ארץ והכנסת ספר התורה לבית הכנסת החדש "מקדש שלמה", ברחוב ספיר 28. אל האירוע מוזמנים תושבי חריש לחגיגה בסימן אחדות ופיוס.
"עשרות מתושבי חריש שלחו לי את הכתבה המדוברת, גם כאלה שהשתתפו בתהליך כתיבת והכנסת הספר ופנו אלי בתמיהה ומעט אכזבה על מה שנכתב בה. נראה כי מישהו מנסה לתפוס טרמפ על האירוע ולרתום אותו למחלוקת על סוגיית השבת בחריש"
אחדות או הצהרת כח?
אבל רגע לפני החגיגות, התעוררה השאלה האם אכן האירוע הוא בסימן אחדות או תשובת נגד לגורמים האנטי דתיים בעיר? כך לדוגמא, נכתב השבוע באתר 'הידברות': "בתקופה האחרונה, זרמים שונים בעיר מרימים את קולם בעד פתיחת עסקים בשבת. כתשובת הנגד, תתקיים הכנסת ספר התורה המיוחדת".
בעקבות הכתבה הוצפו חברי הקהילה בביקורות ותהיות האם אלו אכן הכוונות הנסתרות של הקהילה שמתיימרת להיות פתוחה ומכילה? ראובן זיגדון משיב לטענות בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים: "אני אומר לך חד משמעית, אין לנו יד בכך, הכתבה לא יצאה מטעמינו וזוהי איננה התפישה והערכים שאנו שואפים להנחיל בחריש", הוא מבהיר.
"עשרות מתושבי חריש שלחו לי את הכתבה המדוברת, גם כאלה שהשתתפו בתהליך כתיבת והכנסת הספר ופנו אלי בתמיהה ומעט אכזבה על מה שנכתב בה. נראה כי מישהו מנסה לתפוס טרמפ על האירוע ולרתום אותו למחלוקת על סוגיית השבת בחריש".
"לאורך כל הדרך, מרמת הרעיון ודרך הביצוע, הערך היחיד שעמד לנגד עינינו, היה כתיבת הספר בסימן 'אחדות בחריש'. ברוך השם הצלחנו. 400 משפחות השתתפו בכתיבת ספר התורה, מחציתן אינן קרובות כלל לדת. מחר נצעד כולנו ביחד, דתיים וחילונים ברחובה הראשי של העיר ברוב פאר והדר".
חגיגה של אחווה
ספר התורה נכתב במשך שלוש שנים בהשתתפותם תושבי חריש, דתיים וחילונים, מלאכת הכתיבה הושלמה בזכות תרומה כספית משמעותית של משפחת דהן, משפחה שכולה, שתרמה לעילוי נשמת אליהו חיים דהן, שנהרג בתאונת אימונים. יום השנה לפטירתו, כ"ה בסיון, חל בדיוק מצמרר בתאריך שבו נקבע 'המעמד הגדול'. כאות כבוד והוקרה תצא התהלוכה מביתם של משפחת דהן, ברחוב רובין. לילי בן חיים, תושבת חריש וחילונית באורח חייה לקחה חלק גם היא בתהליך כתיבת ספר התורה והיא משתפת: "משפחתי רכשה פרשה לעילוי נשמת אימי היקרה ז"ל ובריאות בני משפחתי. משנפטר אבי הקדשתי גם לו פרשה לעילוי נשמתו".
"ראוי לציין כי הרב אשר זיגדון, שהניע את הפרויקט, מלבד היותו רבה של קהילת 'לעבדך באמת', שנחשבת דתית חרדית, הוא רב שמכיל את כל מי שנכנס לבית הכנסת", מדגישה בן חיים ומוסיפה: "הוא שומע ומקבל כל אחד ומעניק לכולם שירותי דת שונים. אני מזמינה את כולם להגיע להכנסת ספר התורה הראשון בחריש אשר מורכב מאותיות, מילים, פסוקים, עמודים שלמים ופרשות שרכשו בני הישוב ממיטב כספם, לשם איחוד נהדר וקדוש, שיביא לאחווה נוספת ביישוב".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? ספרו לנו!