כנס 'שיתוף ציבור' בנושא חינוך, לנרשמי בית הספר הממלכתי החדש, התקיים אמש, באולם הרב תכליתי, בהשתתפות חברי מליאה, נציגי מחלקת החינוך וכ-100 הורים. "סוף סוף ניתנה במה להורים", ציינה דגנית אדוני, ממשתתפות הכנס
שם לבית הספר היסודי הממלכתי החדש, שיפתח בשנת הלימודים הקרובה, עדיין אין. גם טרם נבחר מנהל לביה"ס ובנייתו תסתיים בסמוך לתחילת שנת הלימודים, אך כבר אתמול, יום ראשון 5.5.19, כחלק מלקחי מפגש החשיפה שנערך לפני כחודש, יזמה המועצה, בשיתוף גורמים ממשרד החינוך, ערב שולחנות עגולים ודיון פתוח עם הורים בנוכחות צוות ההקמה העתידי של בית הספר, בוגרי חותם. מטרת המפגש היתה שמיעת רצון ההורים, למידת צרכיהם והבנת חששותיהם לקראת כניסת ילדיהם לבית הספר הממלכתי החדש המוקם בימים אלו בחריש.
"אנו רואים אתכם, תושבי חריש, כשותפים בבניית העיר ולא כלקוחות" אמר ראש המועצה, יצחק קשת, בפתח דבריו והוסיף: "חשוב לנו לקבל השראה מכם, ההורים, ומכל הגישות החינוכיות הקיימות היום, כדי ליצור משהו שישמש את טובת בית הספר. התובנות החדשות שנקבל מכם, יעובדו על ידי הצוות המקצועי והמסקנות מהמפגש עשויות בהחלט להשפיע על זהות מנהל/ת בית הספר, שייבחר במכרז שייסגר במהלך החודש".
גם מנהל מחלקת חינוך בחריש, איציק תייר, נטל חלק במפגש ואמר: " אנחנו באים עם ראש פתוח למפגש ואנחנו רוצים לשמוע מכם הכל. המידע שנקבל מההורים הוא כלי נוסף בקבלת ההחלטות שלנו לעיצוב בית הספר".
הערב התנהל במתכונת של שולחנות עגולים בקבוצות אקראיות, כשבכל שולחן נכח גורם מקצועי, שהעלה על הכתב את שנאמר בדיון. בשיחות שיתפו ההורים חוויות חיוביות ושליליות שלהם מתקופת בית הספר, דיברו על האתגרים שבהקמת בית ספר חדש בעיר חדשה והציגו את ה'אני מאמין' שלהם לגבי המשמעויות של בית ספר יסודי בעידן של ימינו. את הערב הנחתה דורית בן יהודה מהמכון הדמוקרטי, שמוביל תהליכים מערכתיים ברשויות המקומיות.
"האופי המיוחד של חריש כעיר בבנייה, מזמן אתגרים רבים ואנו שמחים להיווכח כי משרד החינוך מבין את האתגר הייחודי ונרתם לטובת קיום המפגש", ציינה בן יהודה והוסיפה: "זהו המפגש הראשון אך לא האחרון. במהלך חודש יוני לאחר גיבוש הצוות הניהולי, נזמן את ההורים למפגש נוסף בוא נציג את ההתקדמות שעבר הצוות על בסיס התובנות שנאספו במפגש הראשון".
בן יהודה סיכמה ואמרה: "מעט מאוד רשויות מעזות להיכנס לתהליך של שיתוף ציבור, תהליך בו לא ניתן לדעת מראש מה יהיו תוצאותיו. זה קורה בזכות הנהגה אמיצה ורצון אמתי של הקשבה להורים".
דגנית אדוני, ממובילות החינוך הדמוקרטי בחריש שהשתתפה אתמול בכנס הסכימה ואמרה: "אני מברכת על היוזמה של המועצה. שאפו, אין הרבה רשויות שמעניקות להורים את האפשרות לקחת חלק בעיצוב החינוך ולהשמיע את קולם.
הערב היה מאוד מרגש, ולו בשל העובדה שסוף סוף, ניתנה להורים האפשרות להשמיע את קולם. אני רק מקווה שלא נתבדה, שזה לא רק אפיק בו ההורים משמיעים את החלומות והמאוויים שלהם ובסוף בשטח, דבר לא קורה".
"אנחנו שואפים שבית הספר הממלכתי החדש יקום מתוך עבודה קהילתית אמתית. למדנו המון ממעגלי השיח עם ההורים ונמשיך בקריאת תוצרי הערב. מצפים למפגש הבא", סיכם לידור כהן, מצוות ההקמה של בית הספר החדש בקבוצת חותם.
יצחק קשת חתם את הערב: "אנחנו חיים בעידן משתנה בקצב מהיר. והיכולת לחולל תהליכים משמעותיים היא רק באמצעות שותפויות. לחריש מגיעים תושבים אכפתיים ואקטיביסטים עם אנרגיה נפלאה של רצון לעשות טוב למען העיר. התפקיד שלנו הוא לחבר את כל הכוחות החיוביים הללו ולנתב אותם לטובת השפעה חיובית על עתיד העיר. היה ערב מרתק ואני מודה לכל המשתתפים".