כ-1800 איש חברים בקהילת דוברי הרוסית בעיר. מייסד הקהילה רומן קזרונובסקי מסכם שלוש שנות פעילות, שולח הזמנה פתוחה למסיבת יום ההולדת המתוכננת וקורא לתושבי העיר, חברי הקהילות האחרות, לקיים שיח עם קהילת 'חרישניק' כדי לפתור חילוקי דעות ולייצר שגרת חיים משותפת
טור אישי
ביום שישי הקרוב תחגוג קהילת 'חרישניק', קהילת דוברי הרוסית בחריש, שלוש שנים להיווסדה. הקבוצה בה חברים למעלה מ-1,800 איש מהווה עבור רבים בית ועוגן חברתי ועוזרת להם להרגיש שייכים לעיר החדשה בישראל.
במהלך השנים האחרונות, דאגנו ליזום פרויקטים רבים, מפגשים חברתיים שחיזקו את חברי הקהילה וגרמו להם לצאת מהמדיה החברתית ולהיפגש פרונטלית עם אנשים 'בשר ודם'. בין הפעילויות הבולטות ניתן להזכיר את פסטיבל חרישניק, פיקניק משפחות, משחקים חברתיים ועוד.
שנת הקורונה קצת שיבשה לנו את התכניות. המפגשים בשטח פחתו, אבל המשכנו לעבוד באון-ליין וליזום פעילויות במדיה החברתית. 30 תכניות רדיו שידרנו במהלך השנה האחרונה לחברי הקהילה בחריש ומחוצה לה ואני שמח לגלות שיש לזה גם תוצאות.
הקהילה גדלה פי עשרה ויותר
קהילת דוברי הרוסית בעיר גדלה משמעותית, מ-150 חברים בשנה הראשונה לפעילות שלנו לפי עשרה ויותר. רבים שמעו על הפעילויות שלנו, התרשמו מהקהילה ומהעיר עצמה והחליטו לעבור לחריש.
חשוב להדגיש כי בקהילת 'חרישניק' ישנם אנשים בעלי מגוון רחב של דעות ותפישות עולם. יש לנו חברים שתומכים בכל קשת המפלגות הארציות והמקומיות גם יחד. חרישניק היא לא קבוצה שמזוהה פוליטית עם אף אדם ואף מפלגה.
המטרה שלנו היא ברורה: אנו רוצים שחריש תהווה בית, מקום שקט, בטוח ונעים לכולם ושקהילת חרישניק תוכל לחיות את חייה כ'קהילה' שווה בין שאר הקהילות פה בחריש.
"לחיות את חיי בשקט"
על מנת שזה יקרה חשוב לקיים שיח בין הקהילות השונות בעיר. לכולנו יש שורשים משותפים וגם מטרה משותפת ואני מאמין שבעזרת שיח ניתן ליצור שיתופי פעולה חשובים ולפתור נקודות מחלוקות על מנת שכולנו נוכל לגור יחד.
תפישה זו לפיתוח קהילת העולים ושיתופה עם הקהילה "הצברית" בעיר, הצגתי במפגש שהתקיים בשבוע שעבר עם סטלה ויינשטיין, מנכ"לית מפלגת ימינה בביקורה בעיר וכולי תקווה שמודל 'חרישניק' יועתק לערים נוספות בארץ בהן יש קהילה נרחבת של דוברי רוסית.
עם זאת, הקו המנחה והחשוב בניהול החיים בחריש הוא הרצון לחיות בעיר שלא מתקיימות בה פעולות שסותרות חיים משותפים. אנו מודעים לעובדה שאנו לא גרים בתל אביב, אבל מצד שני, אנו גם לא גרים בבני ברק. פעולות חד צדדיות כמו הפעלת צופרים, סגירת רחובות, פשקווילים של צניעות או חוסר הכלה לפרסומים מסחריים בהם מופיעה דמות אשה – אינם מקובלים עלינו. בחריש מתגוררים חרדים, ערבים, רוסים, להט"בים ולכולם יש מקום ולכל אחד יש את הזכות לחיות את חייו בשקט.
אני אישית מגדיר עצמי כחילוני גאה. אני חי את חיי ולא רוצה שאף אחד יקבע עבורי מה טוב לי. כאדם פרטי לקחתי חלק במאבק החילוני על צביון העיר והייתי חבר גם בפורום החילוני בחריש, עם זאת, אני מתנגד לניסיון לצבוע את שיירות המחאה החילוניות כשיירות רוסיות בלבד נגד חרדים – זוהי תפישה שגויה ומטעה.
אתגרי הצמיחה של הקהילה
בארבע השנים בהן אני מתגורר בעיר, חריש צמחה בצורה משמעותית ושינתה את פניה ללא הכר. מישוב קטן בו כולם הכירו את כולם, הפכנו לכרך הומה. מחד, זה מעורר גאווה על שחריש הופכת להיות עיר ככל הערים. מאידך, המאמץ לשמור על הקשר החם והיחס האישי בתוך הקהילה הופך למאתגר יותר.
כאמור, ביום שישי הקרוב נחגוג יום הולדת 3 לקהילת חרישניק בשיתוף עם עמותת 'חריש חופשית'. הפעילות תתקיים בבית הספר 'תלמי רון' ותכלול תערוכה של ארבעה אמנים מחריש, סדנאות ציור וארומתרפיה ופינת התנסות בסיף שיעביר הסיף הישראלי ויקטור גלז. אנחנו מזמינים את התושבים בחריש, דוברי רוסית וגם כאלה שלא, להגיע ולפגוש פנים אל פנים את החברים מהפייסבוק. להגיע ולהכיר את התושבים הוותיקים שפועלים פה כבר מספר שנים למילוי ואקום תרבותי וליצירת קהילה שמחליפה את קשרי המשפחה שהשאירו מאחור. אנחנו מזמינים את תושבי חריש להגיע ולהכיר גם את התושבים החדשים שמביאים איתם 'דם חדש' ויכולות חדשות, שעשויות להזניק את חריש קדימה. בקיצור, אתם מוזמנים. תגיעו. יהיה טוב.
הכותב הוא תושב חריש ומייסד קהילת 'חרישניק' לדוברי רוסית
* טורי הדעה משקפים את דעתם והשקפותיהם של הכותבים בלבד ואינם מהווים המלצה או דעה של מערכת 'חריש 24'