פארק נוף הגיא, פארק הבוסתן, פארק האלונים ופארק אפיק הנחל נחנכו אתמול בטקס חגיגי שערכה העירייה לתושבי שכונת הפרחים. מהנדסת העיר הסבירה על עקרונות התכנון של הפארקים המרכיבים יחד את פארק הוואדי הדרומי והשיבה לטענות שנשמעו על בעיית נגישות. ראש העיר: "הפארקים החדשים הם חלק מחוויית המגורים המעולה שתעניק שכונת הפרחים"
עשרות ילדים ותושבים השתתפו אמש (רביעי) בטקס ההשקה של פארק הוואדי הדרומי בשכונת הפרחים. הטקס התקיים במעמד ראש העיר יצחק קשת, המשנה לראש העיר עידית ינטוב, מנכ"ל העירייה שלומי צדרבוים ומהנדסת העיר שרון פישמן.
פארק הוואדי הדרומי מורכב למעשה מארבע גינות נפרדות: פארק נוף הגיא (בין הרחובות סביון וכלנית) פארק הבוסתן (בין הרחובות כלנית ולוטם), פארק האלונים (בין הרחובות לוטם ונרקיס) ופארק אפיק הנחל (בין הרחובות נרקיס ויקינתון).
ערוץ ואדי ותפישה ירוקה
מהנדסת העיר פישמן הסבירה לתושבים על התפישה התכנונית לפיה פותח מתחם פארק הוואדי הדרומי. לדבריה, שני עקרונות עמדו בבסיס התכנון, הראשון, מתן מענה רחב ככל שניתן למנעד הגילים בשכונה והאחר, תפישה ירוקה בת קיימא. "לאורך כל הגינות רואים הרבה סוגים של מתקנים, מתקנים לילדים, מתקני כושר לגיל מבוגר, פינות ישיבה, כדי שבעצם כל הילדים מגדול עד קטן, וגם ההורים, יכולים לבוא לעשות תרגילי כושר, תרגילי מדרגות, לשבת עם חברים בשולחנות פיקניק ולייצר מפגש קהילתי לכל התושבים והילדים שאני רואה כאן", הסבירה פישמן.
עוד היא ציינה "כל הגינות תוכננו בתפישה בת קיימא, תפישה ירוקה. יש ערוץ נחל שמדמה את ערוץ הוואדי שהיה כאן ומאפשר קליטה של מי גשם ואת הניקוז של כל ארבעת הפארקים. יש כאן תצפית מאוד יפה שמאפשרת לתושבים לראות שהם מוקפים יערות וטבע נהדר". ואכן, אחד האלמנטים הבולטים בתכנון הפארק הוא שחזור ערוץ הוואדי המקורי. בערוץ המשוחזר הונחו חלוקי נחל ונשתלה על גדותיו צמחיית גדות. ערוץ הנחל המשוחזר תוכנן כך שבימי הגשמים המים יתנקזו אליו ויזרמו בו.
העיר הכי מונגשת בישראל
פישמן התייחסה בדבריה גם לנושא הנגישות לפארק. "לשכונת הפרחים מבנה טופוגרפי מאוד ייחודי עם שיפועים של מעל 25%. הרחובות עצמם בנויים שהשיפוע בהם הוא 5%. כל גינה מגשרת על הפרשים של בין 12-14 מטר הפרשים בין הרחוב העליון לתחתון", היא הסבירה.
"בגלל שבשכונת הפרחים יש כל כל הרבה ילדים והילדים במנעד רחב של גילים. ההחלטה התכנונית היתה לאפשר כמה שיותר שטחים לפעילות ושהייה והגינות תוכננו כך שכל חלק עליון ותחתון מונגש והמעבר ביניהם הוא להולכי רגל, הגינות עצמן מונגשות מהרחוב עצמו, כל הארבעה".
גם ראש העיר קשת התייחס לנושא הנגישות, שעלה בשיח החברתי עוד בטרם הטקס. לדבריו הוא קיבל פניות פרטיות רבות בנושא וציין כי המבנה הטופוגרפי הייחודי של השכונה והבדלי הגבהים בה מנעו מהמתכננים לייצר נגישות מלאה בתוך הגינות, הפתרון לדבריו נמצא בנגישות מלאה לגינות מהרחוב עצמו. "הנגשה מלאה מהרחוב עצמו, שהוא מונגש לגינות, יש כניסה ויציאה, כך בכל ארבע הגינות בצורה מסודרת. כולם מונגשים בצורה מלאה. יותר מזה, העיר הכי נגישה במדינת ישראל, ותבדקו את מה שאני אומר באחריות, זו חריש. אין עוד עיר בישראל שכל המרחב הציבורי שלה מונגש. היה פה יו"ר הנגישות הארצית והוא העיד על כך בעצמו", הוסיף קשת.
ינטוב: "יש לנו פארק משלנו"
קשת שרטט בדבריו גם את החזון העתידי לשכונה: "הצלחנו להקדים את לוחות הזמנים ולפתוח כבר בחודש הראשון של הרבעון הראשון את פארק הוואדי הדרומי. אנחנו מתכננים להביא לכאן פרויקטים שיעמידו את שכונת הפרחים במרכז העיר חריש". הוא הוסיף ואמר: "יש כאן תכנון מדהים בשכונה. אני יודע שקשה לראות זאת בעיניים וקשה לחכות. אבל לאט לאט, נפתח עוד פארק ועוד גינה. כל המדרכות וכל הכבישים יוחלפו. יהיה ריהוט רחוב בכל הרחובות, אבנים משתלבות במדרכות, כל הכבישים יקבלו שכבה נוספת כך שכל השכונה תקבל את התצורה הסופית שלה והיא תיראה אחרת לחלוטין. חשוב להגיד, מה שתוכנן בשכונת הפרחים זו תפישה אחרת. זה לא עוד מתקנים מרוכזים כמו בשכונות אחרות, אלא משתלב עם הנוף עם הטבע, לא סתם בכדי אתם רואים הרבה מתקני עץ שמתחברים לטבע ולסביבה עם קונספט שמדמה את מה שהיה כאן קודם".
"העירייה מרכזת מאמץ בשכונת הפרחים. יש כבר תוצאות שנראות בשטח, שאר המשימות בטיפול. הפארקים החדשים הם חלק מחוויית המגורים המעולה שתעניק שכונת הפרחים".
המשנה לראש העיר ותושבת שכונת הפרחים עידית ינטוב נעלה את הטקס ואמרה: "שכנים יקרים, תושבי הפרחים, אני מתרגשת ביחד איתכם. ליום הזה חיכינו באמת הרבה מאוד זמן. היום יש לנו פארק משלנו".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!