חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

מתפללים לטוב: "מי שחושש לבוא לבית הכנסת יתפלל בביתו"

| לידור שקד
19/03/2020
0
לעבדך באמת בית כנסת מקדש שלמה
מתפללים תוך שמירה על ההנחיות

להתפלל בבית הכנסת או לא? בחריש מתגברים הקולות לסגירת בתי התפילה אבל בינתיים הרבנים המקומיים החליטו, בניגוד למקומות אחרים בארץ, לשמור על תפילה בציבור תוך שמירה על הנחיות משרד הבריאות

הבוקר (ה') שיגר הרב הראשי הספרדי, יצחק יוסף, פסק הלכה דרמטי וקבע כי בתי הכנסת שבבתי החולים יסגרו בשל הקושי בשמירת מרחק של שני מטרים מאדם לאדם. בנוסף הבהיר כי הממתינים לתוצאות בדיקות להימצאות הנגיף מחויבים להשאיר את מכשיר הטלפון זמין במהלך השבת.

מאגף ההסברה למאבק בנגיף הקורונה במגזר החרדי במשרד הבריאות נמסר: "פסקי הדין של גדולי הדור מדברים בעד עצמם ומלמדים על עת החירום המחייבת פעילות מואצת בטרם פורענות חלילה".

בקריית מלאכי ננעל בית הכנסת של קהילת חב"ד מחשש לסיכון קהל המתפללים מהידבקות בקורונה ובבני ברק רבני העיר פרסמו הנחיות כי אין צורך לבוא לבית הכנסת לתפילות ערבית. בבת-ים ובירוחם נסגרו כלל בתי הכנסת בצו הרשות המקומית.

"כחלק מהרצון להיות חלק מהציבור, תתקיימנה תפילות יחיד של כל איש ואשה בביתם בשעות הקבועות, וכל אחד יכוון את תפילתו לשעה שהציבור מתפלל בה", כתבה לשכת הרבנות במועצת ירוחם.

בראשית תבואתו
לפני הקורונה: מתפללים בבית הכנסת של קהילת 'ראשית תבואתו'

ומה קורה בחריש? בהודעה שפרסם הבוקר הרב יצחק אלגביש, מקהילת 'ראשית תבואתו' נמסר "אנו ממשיכים בזהירות רבה לשמור על תפילה בציבור, הכל לפי הנחיות משרד הבריאות והרבנות הראשית".

קהילת 'ראשית תבואתו' היא מהקהילות הדתיות הגדולות בעיר. בית הכנסת המרכזי שבניהולה עמוס לעייפה בשבתות וחגים. למרות זאת, הוסיף וציין אלגביש: "מי שחושש לבוא לבית הכנסת יתפלל בביתו בזמן שהציבור מתפללים", וגם כתב הנחיה מפורשת:  "כל אחד שרואה שיש יותר מהמותר בבית הכנסת יתפלל בחוץ, ידאג להתחיל מנין חדש ואם לא מצא מנין יתפלל בביתו".

עמדתו של אלגביש זהה לעמדה שהביע הרב הראשי לישראל, דוד לאו, שיצא נגד ההחלטה של רבנים, מנהיגי קהילות וראשי ערים לסגור את בתי הכנסת ולהפסיק את התפילות. "כל עוד לא יצאה הוראה אחרת – ניתן וחשוב להתפלל בבתי הכנסת", ציין הרב לאו.

 אפשר להתפלל בבית

גם בקהילת 'לב חריש' בעיר ממשיכים בקיום התפילות במסגרת ההנחיות. "אנו פועלים על פי מה שמגדירה הרבנות הראשית

אריאל אליהו
הרב אריאל אליהו

לישראל. שמירה של שני מטרים בין המתפללים. ג'ל חיטוי נמצא במקום לרווחת המתפללים וכמובן יש הימנעות מלחיצות ידיים", מסביר הרב אריאל אליהו מקהילת 'לב חריש'. "איננו מאשרים ליותר מ-15 מתפללים להתכנס יחד לתפילה. במידה ומגיעים 20 תושבים הם מתפצלים לשני מניינים נפרדים".

למרות השמירה על ההנחיות, יש מי שקורא לסגירה מלאה של בתי הכנסת בעיר. "אין לחכות לרבנות הראשית ולסגור עוד היום את בתי הכנסת, על אף הקושי הרגשי הרב הכרוך בהחלטה", כתב אחד התושבים והיה מי שטען כי ההנחיה המשאירה בידי המתפללים שיקול אם להגיע או לא להגיע היא בפועל, קביעה כי עדיף להישאר ולהתפלל בבית.

להימנע מטבילה במקוואות

ההנחייה בירוחם

לסגירת בתי כנסת בתקופה זו יש מעבר לשמירה על בריאות הציבור גם השלכות מורליות. דווקא בתקופות קשות, התפילות מחזקות את המתמודדים מול המצב הקשה ואי הוודאות.

ראוי לציין כי הויכוח בחריש כבר הוכרע במקומות אחרים בארץ, שהחריפו באופן דרסטי את ההגבלות על התפילה. סגירת בתי הכנסת בשוהם, ירוחם, בת-ים וקריית מלאכי היא דוגמה לכך. החרפה מורגשת גם בבני ברק, שם הורו הרבנים לקיים את תפילת ערבית בימי חול ושבת בבית והמליצו לגברים להימנע מטבילה במקוואות. המלצה שאימצו גם בחריש.  הרב אליהו סבור כי ההחמרה במקומות שונים בארץ הגיעה בעקבות התעלמות מקיום ההנחיות של הרבנות הראשית. "ברגע שנמצא כי לא מקשיבים אחר ההוראות, וניכר כי הציבור לא אחראי מספיק, ההנחיה היא מאוד ברורה –  לסגור את בית הכנסת. כמובן שלא כך המצב אצלנו", הוא סיכם.

 


הרשמה לעדכונים - חריש 24

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום!  
תגיות הרב אריאל אליהובית כנסתקורונההרב יצחק אלגביש
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

מיישרת קו: עיריית חריש סגרה היום את גני המשחקים בעיר

לכתבה הבאה

העירייה נערכת לפתיחת מחסן מזון לשעת חירום

לוח דירות חריש

עוד כתבות

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

2020: אבני דרך בהתפתחות העיר חריש

| מערכת האתר
02/06/2022
0
מרץ 2020: נחתמו טופסי 4 ראשונים לפרויקט "מחיר למשתכן" בשכונת מעו"ף מסירת הדירות לדיירים הראשונים של "דונה" במסגרת פרויקט 'מחיר...

זמן קריאה 13 דקות

עדכון חדשות חריש 24

במסגרת תרגיל צה"ל: הדי פיצוצים עשויים להישמע באזורים הדרומיים של חריש

| מערכת האתר
30/05/2022
0
עיריית חריש ודובר צה"ל הודיעו כי מחר (שלישי) יתקיים תרגיל צה"ל באזור ויתכן שיישמעו בשעות הבוקר, הדי פיצוצים באזורים הדרומיים...

זמן קריאה 1 דקה

עדכון חדשות חריש 24

תושבת חריש חשודה בגניבת למעלה מעשרה כלי רכב

| מערכת האתר
29/05/2022
0
בת 24 מחריש ובן 30 מאום אל פאחם חשודים בשיתוף פעולה ובגניבת מעל 10 כלי רכב באזור השרון חוקרי תחנת...

זמן קריאה 1 דקה

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי שזוהה בחריש ונעצר לאחר מרדף משטרתי

| לידור שקד
29/05/2022
0
המשטרה הגישה כתב אישום נגד שוהה בלתי חוקי מג'נין, שנעצר בתום מרדף משטרתי בחריש. הנהג נעצר רק לאחר ששוטר במחסום...

זמן קריאה 1 דקה

לכתבה הבאה
עדכון חדשות חריש 24

העירייה נערכת לפתיחת מחסן מזון לשעת חירום

תגובות

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או