חבר הכנסת פרופ' אלון טל סייר בחריש, נפגש עם פעילים חברתיים הנאבקים לשמור על יער מענית ולמצוא פתרון חלופי לכביש 611 ואמר כי "ממשלת ישראל חייבת למצוא את הדרך לחבר את חריש ישירות לכביש 6. כריתת 3,000 עצים ביער מענית היא מיותרת ותהיה בכייה לדורות"
חבר הכנסת פרופ' אלון טל ביקר אתמול (ראשון) בחריש ונפגש עם פעילים סביבתיים הנאבקים למצוא פתרון תחבורתי חלופי לכביש 611 ובמקביל, לשמור על יער מענית, אחת מהריאות הירוקות של האזור.
הכביש המוצע, שפשוט דוחה את הפקק בכמה קילומטרים, ועל הדרך מחסל 3,000 עצים, לא מהווה פתרון אמתי
בסיור שערכו הפעילים עם חבר הכנסת מטעם מפלגת כחול-לבן הם הציגו לו את תוואי השטח והסבירו על המצב התכנוני הקיים. בתגובה ציין חבר הכנסת פרופ' אלון טל: "יש מצוקה תחבורתית אקוטית לתושבי חריש שמדינת ישראל חייבת לפתור. אבל הכביש המוצע, שפשוט דוחה את הפקק בכמה קילומטרים, ועל הדרך מחסל 3,000 עצים, לא מהווה פתרון אמתי. ממשלת ישראל חייבת למצוא את הדרך לחבר את חריש ישירות לכביש 6, ובעיקר לזרז את הנגישות של התושבים לתחנת רכבת קרובה, שכן אסטרטגיה תחבורתית המבוססת על רכב פרטי – דינה להיכשל".
עוד הוא ציין: "כריתת 3,000 עצים ביער מענית היא מיותרת ותהיה בכייה לדורות. אם אנחנו רוצים להשאיר לילדינו מדינה שכדאי ואפשר לחיות, אנחנו חייבים לעשות כל מאמץ כדי לשמור השטחים הפתוחים ובהם יער מענית המושך אלפי מטיילים מרחבי הארץ בכל סוף שבוע". הוא סיכם.
פרופ' אלון טל ידוע ומוכר בפעילותו הסביבתית-ירוקה. הוא ממייסדי הארגון "ידידי כדור הארץ מזרח תיכון", ממייסדי מכון הערבה ללימודי הסביבה. הוא כיהן כיו"ר "חיים וסביבה", ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל, שימש חבר בדירקטוריון הקרן הקיימת לישראל ובמשך שמונה שנים היה יו"ר הוועדה למנהל פיתוח הקרקע, המופקדת על נושא הייעור, שיקום נחלים ותחומים נוספים. מחקריו האקדמיים עוסקים במדיניות סביבתית בתחומים שונים (מים, דמוגרפיה, חקיקה, מדבור, אכיפה, חינוך ומניעת זיהום).
לקריאה נוספת: יו"ר קיבוץ מענית על כביש 611: "זה יהיה הגיהינום שלכם הכביש הזה"
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!