הנהגת הורי בית הספר 'תלמי רון' הפיצה עצומה ומגייסת חתימות הורים במטרה למנוע את 'העזבת' מנהלת בית הספר, ענת אורגד. "מסיבה שאינה ברורה, 'יד נעלמה' מכתיבה תהליך נטול הגיון של החלפת המנהלת. מדובר במהלך שמתבצע במנותק מהמציאות החיובית שאנחנו עדים לה", ציינה הנהגת ההורים
בשלושת השבועות האחרונים התרוצצו ברשתות החברתיות שמועות על עזיבתה של ענת אורגד, מנהלת בית ספר, 'תלמי רון', בית הספר הממלכתי היחיד בכרגע בחריש בו לומדים בשנה זו 415 תלמידים. אורגד, המכהנת בתפקידה זו השנה השנייה, החליפה את המנהלת אורלי גדרון, שכיהנה בשנה הראשונה ליסודו של בית הספר.
ליאת אלפי ופרח קוזחי, יו"ריות הנהגת ההורים תלמי רון פנו היום (ג') להורים של תלמידי בית הספר בבקשה לחתום על עצומה למניעת עזיבתה/העזבתה של אורגד ולשמירה על יציבות בית הספר.
העצומה, תחת השם "שומרים על תלמי רון" מפרטת את עמדת ההורים: "בשנה האחרונה הודות לעבודה קשה של מנהלת בית החינוך וצוות ההוראה, התייצבו שגרות למידה, נבנה צוות הוראה חזק, הוקמו מרחבי למידה, הורחב סל תחומי הלימוד, נחנכו הספרייה וחדר המחשבים ועוד…
"כל שינוי בסגל הניהולי הבכיר של בית הספר החילוני היחיד בחריש על רקע לא ברור, יחד עם הקמת בית ספר חילוני נוסף בעיר, עלולים לפגוע במארג החינוך הממלכתי בעיר עד כדי פירוק טוטאלי של המערך ואובדן האמון שנרכש בעדינות ולאורך זמן", ציינו מחברי העצומה, מהנהגת בית הספר.
בין יציבות לכאוס
ליאת אלפי, יו"ר הנהגת ההורים בבית ספר תלמי רון, אם לשתי בנות בכיתה ד' משתפת בתחושות שהובילו לכתיבת העצומה: "כבר שלושה שבועות ששמועות על עזיבתה /הדחתה של ענת אורגד, מנהלת בית הספר, מתרוצצות בקהילה. נפגשנו עם גורמים במשרד החינוך ועם גורמים במועצת חריש, אך אף גורם לא לוקח אחריות על המתרחש. לצערי, בשיחה עם יצחק קשת, עזיבתה אומתה. יחד עם זאת, אנו מתקשים להבין מהן הסיבות שבגללן היא עוזבת".
מהי בעצם הדרישה שלכם?
"אנחנו תמימי דעים בהנהגת ההורים בהסכמה לפיה חשוב שענת אורגד, מנהלת בית הספר, תמשיך בתפקידה".
מהו לדעתך ההשג המרכזי של אורגד בשנתיים בהן היא בתפקיד?
"אין ספק שההשג המרכזי הוא ביציבות שהיא מעניקה לבית הספר ובתחושת 'הבית' שהילדים מקבלים ומרגישים. תלמידי בית הספר מגיעים בחדווה ללימודים. כשאני רוצה להעניש את בנותי, אני אומרת להן שהן לא ילכו מחר לבית הספר".
מהי התגובה שקיבלתם מיצחק קשת בפגישה עמו?
"יצחק אמר שהוא לומד את הנושא, מקשיב להורים אך טרם קיבל החלטה בנושא. נפגשנו גם עם סיעת הליברלים והבהרנו להם שילדי החינוך הממלכתי נופלים בין הכסאות. הילדים שלנו זקוקים ליציבות. ענת היא המנהלת השנייה בשלוש שנות קיום בית הספר. פתיחתו של בית ספר עירוני ממלכתי חדש בשכונת החורש, טוב ככל שיהיה, לא תספק לילדים בשנה-שנתיים ראשונות לפחות סביבה יציבה. עם פיטוריה של ענת, כל החינוך הממלכתי יהיה בכאוס".
צמיחה מרשימה
בבית הספר היסודי 'תלמי רון' לומדים בשנת הלימודים הנוכחית 415 תלמידים בכיתות א-ו'. הקף ההרשמה לשנה הבאה טרם ברור, גם בשל פתיחתו הצפויה של בית ספר ממלכתי חדש נוסף בשכונת החורש.
בית ספר תלמי רון פועל שלוש שנים בלבד. בשנה הראשונה למדו בבית הספר 43 תלמידים, בשנה הקודמת מספר התלמידים טיפס ל-180 תלמידים בסוף השנה, שליש מהם (60 תלמידים) נקלט בבית הספר במהלך השנה. כאמור, בשנה הנוכחית, הכפיל בית הספר את מספר התלמידים וכעת לומדים בו מעל 400 תלמידים.
"בית החינוך תלמי רון התבסס כבית הספר הממלכתי-חילוני היחיד והגדול בחריש", נכתב בעצומה. "אנו קוראים לחברי המועצה והעומד בראשה: אתם, המכירים את האתגרים; שסייעתם רבות לבית החינוך; שתמכתם וליוויתם אותנו עקב בצד אגודל בכל דרך אפשרית; אנו קוראים לכם לתמוך בבית החינוך גם בעת הזו!"
שני גרינברג, יו"ר סיעת הליברלים הגיבה לפניית מערכת 'חריש 24' ואמרה: "ראשית, נבהיר כי החלטה זו מסורה בידי משרד החינוך בלבד. מאחר ורווחתם של תלמידי חריש חשובה לנו, שמחנו להיפגש עם ההורים ולשמוע דבריהם. לבקשתם, העברנו את רוח הדברים לראש המועצה. אנחנו תקווה שתתקבל ההחלטה הנכונה ביותר עבור ילדינו על ידי צוות משרד החינוך, לאחר ששקלו את דעת ההורים".
מעיריית חריש נמסר בתגובה: "מנהלי בתי ספר יסודיים הינם עובדים של משרד החינוך ואינם עובדי הרשות. משרד החינוך מפעיל מדידה והערכה מקצועית למנהלי בתי הספר והוא המוסמך היחיד לדון בדבר עתידם המקצועי של מנהלים".
מידע ראשוני לידיעה זו התקבל דרך 'המייל האדום'