הוא מתעב את הדימוי שנוצר לעיר בשל השיח במדיה החברתית, מפציר בתושבים להתמקד ב"מפגש פנים אל פנים" ולגלות "שיש פה אנשים מיוחדים". מנחם ולדמן, נעים להכיר
אנשי העיר
מנחם ולדמן (34) הוא טכנאי מיזוג אוויר ונשוי למושית (33) בעלת תואר ראשון בחינוך. הם הורים לארבעה ילדים. אביחי ואלקנה, תלמידי כיתות ה' וד' (בהתאמה) בבית ספר כנפי רוח. נעם, שמבקר בגן ילדים וגפן בת שנה.
למה חריש?
"הגענו לחריש לפני שבע שנים וגרנו בגמלא הישנה. חיפשנו לנו ישוב שקט ופסטורלי סמוך לכפרי הנוער בהם עבדנו. גם השכירות הזולה היתה שיקול בבחירה של המקום. שנתיים אחרי כן, עם התחלת הבנייה בעיר, רכשנו דירה בחריש".
מה היית משנה בעיר?
"את התדמית שנוצרת לעיר כתוצאה מהשיח ברשתות החברתיות. כמתנדב במד"א שנפגש עם הרבה תושבים במפגש "פנים אל פנים" ההסתכלות שלי על העיר ועל האחר – היא אחרת. יש פה אנשים טובים מכל המגזרים ומכל הבחינות. יש פה קהילה שתומכת ועוזרת בכל מה שנדרש בשעת הצורך. צריך להתרחק מהרשתות החברתיות כדי להבין שיש פה אנשים מיוחדים".
הדבר הכי מטורף שקרה לך בעיר?
"המון!! כשאתה מתנדב במד"א אתה פוגש המון אנשים והרבה מקרים מרגשים. אני זוכר מקרה אחד במיוחד. קיבלנו בשבת בבוקר קריאה על דום לב. הגענו לביתו של אדם בן 76, ביצענו בו פעולות החייאה וייצבנו את מצבו. שלושה שבועות לאחר מכן, קיבלנו קריאה נוספת, אדם שהתלונן על כאבי בטן וחולשה. נעניתי לקריאה וגיליתי שמדובר באותו אדם. מבחינתי, זה היה לחזות בנס, לראות בפועל שהצלחנו להעניק חיים חדשים לאותו אדם".
היכן בחרת להצטלם ומדוע?
"בחרתי להצטלם בכיכר הזיתים, שמייצגת עבורי את ההתפתחות והצמיחה של העיר. כשהגענו לחריש לפני שבע שנים לא היתה כיכר אבל זו היתה הכניסה לחריש הישנה. היום, כשאני רואה את הכיכר ומבין שאפשר לפנות ימינה, שמאלה או להמשיך ישר, אני מבין את המהירות והעוצמה של ההתפתחות בעיר".
לא יכול בלי?
"בלי קליטה סלולרית… הקליטה בחריש השתפרה לאחר התקנת האנטנה המרכזית אך היא עדיין לא מיטבית ועבורי, כאיש כוחות ההצלה זה בעייתי מאוד".
מוטו בחיים?
"עשו טוב. אם אדם עושה טוב, זה חוזר אליו בגדול במגוון דרכים וצורות".
לקריאה נוספת: אנשי העיר: אתי אסאו, מאמנת וקואצ׳רית
מעוניינים להשתתף במדור 'אנשי העיר'? כתבו לנו