קבוצת דוברי הרוסית 'חרישניק', אחת הקהילות הגדולות בעיר, חגגה ביום שבת 'יום הולדת שנה' בפיקניק שכלל תושבים מקומיים ועתידיים. רומן קזרנובסקי: "אני מזמין את כלל התושבים להצטרף לפעילויות שלנו, אצלנו אין מבחני קבלה". נלי ברוומן שעוברת לחריש: "בזכות 'חרישניק' קיבלנו מידע על העיר וזה תרם להפגת החששות"
בשבת האחרונה (27.9) חגגה קבוצת דוברי הרוסית, 'חרישניק', שנה להיווסדה בפעילות פתוחה לכלל הציבור. התושבים הצביעו ברגליים וגן המשחקים ברחוב מרגלית הפך לחגיגה צבעונית של עשרות משפחות.
קהילת דוברי הרוסית בחריש, היא אחת הקהילות הגדולות בעיר. על פי הערכות עידית ינטוב, חברת המועצה, כ-25% מאוכלוסיית חריש הם עולים, ורובם ממוצא רוסי. קבוצת 'חרישניק' מונה כ- 360 חברים בפייסבוק וכ- 150 חברים בוואטסאפ. חברי הקבוצה נוהגים להיפגש בתדירות גבוהה, בימי שבת, בפארקים בחריש או בקרבתה.
רומן קזרנובסקי ממנהלי הקבוצה מספר: "בשבת האחרונה חגגנו שנה לקבוצה שהוקמה כדי לגבש את קהילת דוברי הרוסית בעיר ולסייע בקליטה של תושבים חדשים. לרגל ציון שנה של פעילות החלטנו להרחיב את החשיפה ולהזמין את כלל התושבים בחריש למפגש משפחות משותף. היה מוצלח ומהנה מאוד. ככה בונים קהילה", ציין רומן בסיפוק.
הפעילות שהתקיימה בגן משחקים בשכונת אבני חן בעיר כללה פעילויות צביעה ויצירה לילדים, שולחנות כיבוד ואפילו פינת עיסוי תאילנדי למעוניינים.
נלי ברוורמן, שמתעתדת לעבור לחריש בקרוב, הגיעה במיוחד לחריש כדי להשתתף במפגש. משפחת ברוורמן רכשה דירה בשכונת 'בצוותא' והם מתכננים לעבור להתגורר בעיר בשכירות החל מאוגוסט, עד שדירתם הנבנית תהיה מוכנה לאכלוס.
מה משך אתכם לחריש?

"אנחנו אוהבים מאוד את המיקום הגאוגרפי והקירבה לצפון, כבר שנים רבות שאנו אוהבים ומרבים לטייל באיזור זה. מספרת נלי, ומוסיפה: "בעקבותינו עוד שני זוגות חברים הביעו עניין ורכשו דירות בחריש. אני יכולה לומר שהתאהבנו בעיר. אנחנו עוברים לכאן לאחר עשר שנות מגורים במודיעין, והחברים שלנו עוזבים את ירושלים לטובת מגורים בחריש. גם הורי מתכננים לעבור כך שלשמחתי, אנחנו נהיה מסודרים גם עם משפחה וגם עם חברים".
מה דעתך על המפגש?
"בזכות קבוצת 'חרישניק' קיבלנו המון מידע על העיר וזה בהחלט תרם להפגת חששות לגבי המעבר ותחושת שייכות לכאן מהרגע הראשון. במפגש בשבת זכינו לפגוש הרבה תושבים, דוברי רוסית ואחרים, ונהנינו מאוד. גם הילדים זכו להכיר חברים חדשים".
מודיעין משמשת באופן טבעי כמקור ההשראה והשוואה לחריש, היות והיא העיר האחרונה שהוקמה בישראל עד להקמת חריש. את מזהה נקודות דימיון בין שתי הערים?
"קשה להשוות, כי מודיעין עיצבה את עצמה והיא עיר יציבה וגדולה שחבלי הלידה שלה הרחק מאחוריה. הייתי שמחה שההנהגה המקומית תיקח את ההתנהלות במודיעין כדוגמא נכונה לדרך שבה מגדירים צביון של עיר".
מה כוונתך, תוכלי לפרט?
"במודיעין הסטטוס-קוו ברור, בתי קולנוע פועלים בשבת בקניונים וזה לא מונע מחובשי כיפות לפקוד את החנויות בשאר ימות השבוע. לגלידה גולדה, לדוגמא, יש שני סניפים, האחד פתוח בשבת והשני כשר וסגור בסופי השבוע. אין מלחמות וכולם מרוצים. כשהמדיניות ברורה ומעוגנת בחוקי עזר יש פחות ויכוחים", מסכמת נלי.
ניכר כי מפגשי משפחות הופכים למסורת של ממש בסופי השבוע, אך האם זה מספיק כדי למלא את צרכי התושבים? "אנחנו בכיוון הנכון אך הייתי רוצה לראות יותר פעילויות ותעסוקה לילדים בסופי שבוע", אומר רומן. "אפשר לפתור זאת ברעיונות קלים לביצוע כמו הבאת מתנפחים לילדים, מופעי ליצנים או סדנאות יצירה כדי שיהיה למשפחות מענה נוח וקרוב עבור ילדיהם. עד אז, אנחנו בקבוצת 'חרישניק' נמשיך לקיים מפגשים בסופי השבוע ואני מזמין את כלל התושבים להצטרף אלינו, אצלנו אין מבחני קבלה", הוא מסכם בחיוך.

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!