לאיזה שכונה שייכים הרחובות 'שותפות' ו'ערבות' אשר בסמוך אליהם ייבנה הקאנטרי העתידי? האם לשכונת מעו"ף הגובלת ממערב? האם לשכונת 'בצוותא' מדרום או שמא מדובר בשכונה נוספת, עצמאית?
בקצה הצפון מזרחי של חריש נמצאים הרחובות 'שותפות ו'ערבות'. כיום אמנם, אף אחד עדיין לא גר בהם, אך בעתיד יאכלס צמד הרחובות כ-400 משפחות חדשות. אלה יתגוררו מול נוף פתוח המשקיף על הישוב מצפה אילן, הכפר ברטעה וישובי צפון השומרון. הקאנטרי העירוני, שעתיד להיבנות במרחק הליכה קצרה מביתם, יהווה אטרקציה ועוגן משמעותי לאזור.
פרויקט מגורים אחד של קבוצת 'היי-גרופ' הכולל כ-250 יח"ד נמצא כיום בשלבי בנייה מתקדמים ומועד תחילת האכלוס נקבע ליולי 2023. פרויקט מגורים נוסף לבניית 143 יח"ד, בו זכתה חברת 'גלאס השקעות ואחזקות' לפני כשנה, צפוי להתחיל להיבנות בקרוב.
מפות התכנון הישנות: שכונת אור המזרח
אם כן, שמות היזמים שייבנו את הדירות כבר ידועים וישנם כאמור גם שמות לרחובות. לעומת זאת, לשאלה אחרת, לכאורה טריוויאלית וטכנית אין תשובה חד משמעית – לאיזה שכונה שייכים הרחובות 'שותפות' ו'ערבות'? האם לשכונת מעו"ף הגובלת ממערב? האם לשכונת 'בצוותא' מדרום או שמא מדובר בשכונה נוספת, עצמאית? תשובה לשאלה זו עשויה לתרום גם למיתוג השכונה בשל הקרבה המתוכננת לקאנטרי העירוני.
"אני הבנתי שאנחנו חלק מ'אור המזרח' שכיום נקראת שכונת בצוותא, אבל יש כאלה שאומרים שאנחנו שייכים למעו"ף", משיב מאיר גולד, רוכש בפרויקט מול המצפה של היי גרופ.
עמיחי, מהנדס בחברת 'היי-גרופ', הבונה ברחוב 'ערבות' מודה כי הוא אינו בטוח לאיזו שכונה הם שייכים ומציין כי לאור אי הבהירות בנושא, הוא בוחר לציין את שם הפרויקט בלבד בשיחות ובקשר עם לקוחות. "זו שאלה טובה. בעבר תא השטח הזה שויך לאור המזרח אבל אני זוכר שהנושא הזה נכנס לסימן שאלה ואני לא יודע מה עלה בגורלו. אנחנו משתמשים בפרסומים רק בשם של הפרויקט".
ואכן, במפות התכנון הישנות שויך תא השטח המדובר לשכונת 'אור המזרח', שם שנזנח באוגוסט 2018 לאחר שהעירייה החליפה את שם השכונה לשכונת בצוותא. באותה נקודת זמן, שכונת המע"ר החליפה את שמה לשכונת מעו"ף. ברוח הקהילתיות והשיתופיות של שכונת 'בצוותא', שנבנתה על ידי שפיר, נקבעו גם שמות הרחובות: יחד, רעות, אחדות, קהילה וחברותא. להבדיל, לשכונת מעו"ף נבחרו שמות העוסקים בהיבטים שונים של פיתוח כמו: קידמה, תנופה, התחדשות והתמדה.
עיריית חריש: "חלק משכונת בצוותא"
משמות הרחובות 'שותפות' ו'ערבות' ניכר באופן די ברור כי הם שייכים לעולם הסמנטי והרעיוני של שמות הרחובות בשכונת בצוותא, אך בחברת שפיר מכחישים את הקשר של שני הרחובות החדשים לשכונה שהקימו, ככל הנראה בשל העובדה כי הם נבנים על ידי קבלנים אחרים. כך לפחות התברר לאחר שפנינו לטלי כהן, סמנכ"לית השיווק של חברת בצוותא ושאלנו: האם שני הרחובות הללו שייכים לשכונה שבנתה שפיר? כהן השיבה חד משמעית "לא" וציינה כי רחובות אלה לא היו בשום שלב חלק משכונת בצוותא. בעיריית חריש, לעומת זאת, השיבו לנו באופן נחרץ: "שותפות וערבות הם חלק משכונת בצוותא". גולד, התושב העתידי, מסכם את הסוגיה בקריצה: "כך או כך, ארנונה ידעו לגבות מאיתנו גם בלי קשר לשם השכונה".