מספרם של התושבים בני הגיל השלישי הוכפל בשנה וחצי ומסתכם בכ-1400 אזרחים ותיקים. אמש החליטה מועצת העיר להקים עבורם מרכז פנאי ופעילות ייחודי. ראש העיר: "אנחנו מזהים מגמה הולכת וגוברת של בני הגיל השלישי אשר מגיעים לחריש בעקבות ילדיהם"
1383 תושבים מעל גיל 60 מתגוררים בחריש, מחציתם עברו להתגורר בעיר רק בשנתיים האחרונות. על פי נתוני המועצה, בשנתיים האחרונות חלה עלייה תלולה במספר התושבים הוותיקים. בשנה האחרונה עברו להתגורר בעיר 356 תושבים עד סוף אוקטובר. לשם השוואה בשנת 2018 עברו לחריש רק 190 תושבים בחתך גיל זה ובשנת 2019 מספרם הסתכם ב-270. עם זאת, חלקם היחסי של בני הגיל השלישי באוכלוסייה הכללית בחריש עדיין נמוך.
שלא במפתיע, על פי נתוני המועצה מרבית בני השישים פלוס מתגוררים בשכונות הוותיקות יותר בעיר שמציעות להן את מירב השירותים. 42% מתגוררים בשכונת החורש, 28% מתגוררים בשכונת אבני חן וכ-18% מתגוררים בשכונת הפרחים.
שתי הקהילות הגדולות שמרכיבות את אוכלוסיית הגיל השלישי בחריש הן ילידי ישראל (32%) ויוצאי חבר העמים 32%. נוכחות נאה נרשמת גם בקרב ילידי דרום ומרכז אמריקה וילידי צרפת ומרוקו.
נתון מעניין נוסף מגלה כי חלקם של הפנויים/פנויות (רווק/ה, אלמן/ה, גרוש/ה) בחתך גילים זה מסתכם בכ-30% מסך התושבים בני הגיל השלישי.
כ-900 תושבים מקבוצת גיל זו הם בני 60-70. המספרים קטנים על העליה בגיל, ורק 80 תושבים הם בני 80 פלוס.
מגמה של עליה
אמש (רביעי) אישרה מועצת העיר את הקמתו של מרכז קהילתי ייעודי לבני הגיל השלישי. המרכז ישתרע על שטח של 300 מטרים בקירוב והקמתו תוקצבה ב-2.8 מיליון שקלים. המיקום שנבחר הוא ברחוב אורן בשכונת החורש, בסמוך לשדרת גמלא.
"אנחנו מזהים מגמה הולכת וגוברת של בני הגיל השלישי אשר מגיעים לחריש בעקבות ילדיהם שהקימו כאן בית, אבל לא רק. רבים מגיעים עם רוח חלוציות בשל המרקם המיוחד של העיר". הסביר ראש העיר יצחק קשת. "העירייה באמצעות המחלקה לשירותים חברתיים משקיעה בפיתוח שירותים ומענים ומקיימת פעילות קהילתית ענפה לאזרחים ותיקים, ואנחנו פועלים כדי שלאוכלוסייה הזו יהיה מקום משלה לקיום הפעילויות".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!