המשרד לשוויון חברתי יעניק לחריש כ-100 אלף שקלים לטובת הקהילה הלהט"בית המקומית. עיריית חריש תשקיע סכום נוסף. סגנית ראש העיר: "המטרה היא לתת לקהילה הלהט"בית מענה סדור ברמה העירונית"
השרה לשוויון חברתי מירב כהן נפגשה היום (שלישי) עם נציגי רשויות מקומיות שניגשו ל"קול הקורא" שפרסם המשרד לקבלת תקציבים ייעודיים לקהילה הגאה, ביניהם גם נציגת חריש, סגנית ראש העיר שני גרינברג.
במסגרת המיזם, שנחשב לפרויקט הדגל של המשרד לשוויון חברתי עבור הקהילה הלהט"בית, תקבל חריש בחודשים הקרובים תקציב של מעל ל-100 אלף שקלים, לטובת פעילויות שונות לאוכלוסייה הגאה ברשות המקומית.
נוסף על סכום זה ובהתאם לשיטת המצ'ינג (שיטה בה מתחייבת המדינה לממן פרויקטים בשלטון המקומי תמורת השתתפות של הרשות המקומית) תשקיע עיריית חריש מכספה כ-10 אחוזים מהסכום שיתקבל. בסך הכל יחלק המשרד לשוויון חברתי 9.5 מיליון שקלים לעשרות רשויות ברחבי הארץ.
השרה מירב כהן: "היום אנחנו כבר מבינים שמתן שירותים וסיוע לקהילה הגאה הם דבר הכרחי גם ברמה הממשלתית אך גם ברמה המקומית, ולעיתים מדובר בהצלת חיים של ממש. בחודשים הקרובים נתחיל לחתום על ההסכמים עם הרשויות המקומיות, במה שאנחנו רואים כנקודת מפנה של ממש במערכת היחסים בין הממשלה, הרשויות המקומיות והקהילה הגאה בישראל".
חריש היא אחת מתוך 74 רשויות שהצטרפו לקול הקורא. על פי תנאי המיזם, טרם קבלת התקציב, תחויב כל רשות בביצוע סקר מיפוי צרכים ובבניית תכנית אסטרטגית ארוכת טווח עבור הקהילה הגאה בעיר. ביתרת הכסף, תוכל הרשות לבצע שירותים חברתיים שונים מתוך סל פעילויות שהמשרד הכין, וביניהן: תכנית הקמת מערך מתנדבים עירוני גאה, הכשרות לעובדי הרשות במתן שירותים ללהט"ב, קבוצות חברתיות וטיפוליות לטרנסג'נדרים, משפחות של להט"בים, והורים מאותו מין, פעילויות לאזרחים ותיקים להט"בים ועוד.
"לפני חצי שנה ניגשנו לקול הקורא והיום אני שמחה להיות במעמד הזה", מספרת שני גרינברג, שפעלה להשגת התקציב. "עיריית חריש תשקיע 10% מכל סכום שהמשרד לשוויון חברתי יעביר לרשות. המטרה היא לתת לקהילה הלהט"בית מענה סדור ברמה העירונית". גרינברג מוסיפה ואומרת: "אנו נעניק שירותים לקהילה שיש סביבה בורות רבה וחששות מעצם קיומה. אנו רוצים לקלף שכבות אלו ולהראות שזוהי קהילה אחת בשלל הקהילות בחריש, שזקוקה למענה ויחס מותאם. אנו רוצים שהיא תחיה בשוויון יחד עם יתר הקהילות בעיר".