בשנת 2020 אירעו בחריש 10 מקרים של גניבה מתוך רכב. בשבועיים האחרונים לבדם, דווח על ארבעה מקרים של גניבת ממיר קטליטי, חלקם בוצעו באור יום. משטרת ישראל: "המשטרה חוקרת את המקרים שדווחו במישור הגלוי והסמוי"
על פי נתוני משטרת ישראל בשנת 2020 טיפלה המשטרה ב- 32 תיקים של גניבות רכב שדווחו בחריש, 10 מקרים של גניבה מתוך רכב ו-22 מקרי התפרצות לדירות מגורים בעיר.
על פי נתוני הרבעון הראשון בשנת 2021 נפתחו בחריש 15 תיקי חקירה בגין עבירות פליליות מתוכם: 10 אירועי גניבות רכב, 3 אירועי גניבות מתוך רכב, התפרצות בודדת לבית מגורים והתפרצות אחת לבית עסק או מוסד עירוני.
נתוני הרבעון השני של שנת 2021 טרם פורסמו, אולם רק בשבועיים האחרונים דווחו ברשתות החברתיות ארבעה מקרי גניבה של ממיר קטליטי מכלי רכב של תושבים בעיר. העליה במספר המקרים מיוחסת הן לצמיחת העיר והן לתופעה שהתפשטה בארץ בשנתיים האחרונות והגיעה גם לחריש.
יותר מזהב: הממיר הקטליטי ברכב
הממיר הקטליטי מהווה חלק ממערכת הפליטה של הרכב, ועלותו מוערכת בכ-5,000 שקלים עד ל-7,000 שקלים. החלף הפך לפופולרי בקרב כנופיות גנבי הרכב בעת האחרונה, הן בזכות הקלות בה ניתן לפרק אותו, והן בזכות שוויו הגבוה. לאחרונה, שווי הפלדיום (המתכת המצויה בממיר) נסק למחיר שחצה אף את שווי הזהב.
מקרי הגניבה של הרכיב המבוקש שדווחו בעשרת הימים האחרונים התבצעו בחלקם באור יום. שיטת הפעולה של הגנבים דומה וכוללת הרמת המכונית בעזרת מגבה, הנחת המרכב על גבי לבני מדרכה, פירוק הרכיב הנמצא בתחתית המכונית והסתלקות מהירה מן האזור.
משטרת ישראל תמשיך למקד אכיפה נחושה כנגד תופעות המשפיעות באופן ישיר על האזרח הנורמטיבי ורכושו, במטרה לשמור על איכות החיים ולאפשר שגרת חיים תקינה
התופעה אינה ייחודית רק לחריש. בינואר 2021 משטרת ישראל התייחסה לנושא ספציפי זה ופרסמה הודעה לציבור: "משטרת ישראל קוראת לבעלי רכבים שנפלו קורבן לגניבת ממיר קטליטי מרכבם לפנות לתחנת המשטרה הקרובה ולהגיש תלונה. משטרת ישראל תמשיך למקד אכיפה נחושה כנגד תופעות המשפיעות באופן ישיר על האזרח הנורמטיבי ורכושו, במטרה לשמור על איכות החיים ולאפשר שגרת חיים תקינה".
עוד נמסר ממשטרת ישראל בתגובה לאירועי גניבת הממירים הקטליטיים בחריש: "המשטרה חוקרת את המקרים שדווחו במישור הגלוי והסמוי".