מפגש שולחנות עגולים לקידום השוויון בעיר נערך ביום שלישי השבוע. הערב התקיים בפארק המועצה באויר הפתוח בהשתתפות כ-60 תושבים בשלושה מוקדים
מפגש לקידום השוויון בעיר, בהובלת פעילי הסניף המקומי של "מרכזים לצדק חברתי" התקיים השבוע בפארק המועצה. "היה ערב מוצלח שענה על כל הציפיות. אנו מרוצים מהיענות התושבים להשתתף בפעילות ומהרצון להמשיך ולפעול כל קבוצה בתחומה" סיפרה מיכל אגמון, ממנהלות המרכז בחריש.
מטרת העל של הערב עסקה בקידום השוויון החברתי בחריש בדרכים יצירתיות כדי "להפוך את חריש לעיר טובה ושוויונית יותר" כפי שהצהירו חברי המרכז המקומי. נושאי הדיון נבחרו על ידי משתתפי הקורס, השני במספר שמקיים השנה המרכז לצדק חברתי בחריש, והמפגש היווה למעשה תוצר הסיום של הקורס בן 10 המפגשים שקיימו 20 משתתפי הקורס.
אחד הפורומים עסק בנושא שיתופי פעולה בקהילה. "אחד הרעיונות שעלו דיבר על הקמת מחסן השאלות שיתופי- קהילתי ברמה העירונית, לציוד בתחומים שונים, כלי עבודה, אביזרי מחנאות ועוד. בנוסף עלה רעיון לקדם בעיר פעילויות של הגיל על השלישי עם ילדים במסגרות החינוך. הכל נשען כמובן על הגברת השיווין החברתי כדי לצמצם פערים בין התושבים, בדרכים שונות" הסבירה אגמון.
דיון נוסף התקיים בנושא הנגשת השפה לעולים החדשים. "יש בחריש אוכלוסית עולים לא מבוטלת, ששירותים חיוניים וחברתיים רבים, אם בנושאי רפואה או תעסוקה, אינם נגישים עבורם עקב מחסום השפה. החזון שלנו להמשך, הוא הקמת מערך של מתורגמנים קהילתיים שייתנו מענה לצורך בתרגום מול הרשויות, שירותי בריאות, רווחה ועוד. הפעילות תבוצע על ידי אנשים שהם מובילים ופעילים בקהילות השונות, כך שיוכלו בהמשך לתווך את המסר לקהילות הלשוניות שלהם" הסבירה זהבית, שהובילה את מעגל השיח בנושא השפה.
יצחק קשת, ראש המועצה נכח במפגש ובירך על היוזמה: "אחד האתגרים שלנו הוא לאכלס את העיר. עולים חדשים רבים מגיעים ארצה ומחפשים מקום לגור בו. הרבה מקומות יקרים מאוד ולא תמיד מצדיקים זאת ואנו מזהים זאת כפוטנציאל משיכה לחריש, עיר מתפתחת עם איכות חיים. צריך לייצר את האקלים הנכון עבור אותם עולים ולהנגיש עבורם את המחייה כאן. עצם קיומו של הערב הזה והחשיבה ליצירת שיח בנושא שווין בין התושבים הוא המון בעיני. מחזק את ידכם".
סניף חריש של המרכז לצדק חברתי פועל בעיר מזה כשנה. במהלכה פעל לקדם יחסי שכנות טובה, סולידריות ואכפתיות עירונית בין התושבים. "בתקופת הסגר הקמנו מערך שדאג לשמור על קשר רציף עם האוכלוסיה המבוגרת בעיר ולסייע לה לעבור בשלום את התקופה הקשה", הזכירה אגמון. עוד עדכנה אגמון כי התכנית השאפתנית לפתיחת האב-פאב בחריש מושהית בשלב זה, עם זאת, בישרה אגמון כי מבנה קבע לפעילות המרכז, צפוי להפתח בעיר בחודש הקרוב.