עשרות מתושבי העיר השתתפו במפגש שיח פתוח שבחן את השאלה האם וכיצד מקום, כמו חריש, יכול להוות בסיס לחיבור בין אנשים. קבוצת "מקשיבים בקהילה" שארגנה את הערב: "אנו רוצים להמשיך את השיח בין אנשים מקהילות שונות וליצור כוונת לב משותפת בחריש"
מפגש ורב שיח שעסק בנושא קידום החיים המשותפים בחריש ודיון במחבר והמפריד בינינו, הבית, הקהילה והעיר, התקיים אמש (שבת) ברחבת מרכז התרבות והפנאי.
על היוזמה אחראית קבוצת תושבים "מקשיבים בקהילה", השואפת לקדם בעיר חיים משותפים של סבלנות, שיתוף פעולה וכבוד הדדי באמצעות מפגשי הקשבה הדדיים עם נציגי קהילות שונות ואנשים מרקעים מגוונים. חננאל ביק ומעוז לואנץ, מראשי הקבוצה, מסבירים ומאמינים כי הידברות בין יחידים וקבוצות לא קורית מעצמה, בוודאי לא ברמת העיר. הידברות יש לתכנן ולטפח באופן שיטתי.
מרחב לשיח והקשבה שנובעים מהלב
ברוח המסר המרכזי של תשעה באב העוסק בכבוד בין אדם לחברו ואהבת חינם, ארגנו חברי הקבוצה מפגש שיח פתוח וקראו לתושבים מכל המגזרים והקהילות בעיר, להשתתף במפגש הייחודי. כ-70 מתושבי העיר נענו לקריאה. תכנית המפגש החלה בתפילת ערבית וקריאת מגילת איכה באוויר הפתוח ולאחר מכן התקבצו המשתתפים בקבוצות שיח לדיון אינטימי על מחצלות.
לואנץ מציין כי "הערב היה הצלחה גדולה, הגיעו כ-70 אנשים שזה מעבר למה שציפינו לו. רחבת המתנ"ס היא מקום מפגש מצוין, פתוח ומזמין ויחד עם המועד המיוחד של ערב תשעה באב נוצר מרחב נפלא לשיח והקשבה שנובעים מהלב".
רחל קסל שהשתתפה במפגש סיכמה את תחושתה: "ראיתי בערב הזה הרבה רצון למפגשים כאלו ולא רק כאלו. גם החשיבות של מפגשים ברחוב, בשכונה, בבניין. אולי אחד המסרים הוא להאמין בעצמנו וביכולת שלנו ליצור מציאות של מפגש וחיבור בכל אינטראקציה שלנו".
לואנץ הסכים עם דבריה וציין כי יש קהל גדול בחריש שמתעניין בתכנים שהועלו בערב. "אנו רוצים להמשיך להיפגש ולהמשיך את השיח בין אנשים מקהילות שונות וזאת על מנת ליצור כוונת לב משותפת בחריש, תוך שמירה על הייחודיות והמגוון של אנשים מרקעים שונים", סיכם לואנץ והבטיח כי קבוצת "מקשיבים בקהילה" תמשיך ליזום מפגשים דומים גם בעתיד.