"עיצוב הבית צריך לשים אתכם במרכז ואת הבית מסביב": כך מאמינה המעצבת ואדריכלית הפנים תהילה אינדיק. עם דוגמה מרהיבה לפנטהאוז שעיצבה בשכונת הפרחים, ידע נרחב בנושאי סטיילינג וטיפים לעיצוב, תהילה היא אשת המקצוע שתרצו להכניס אליכם הביתה
תנופת הבנייה האדירה בחריש הביאה למצב בו דירות רבות דומות מאוד זו לזו. הקבלנים בונים בקצב מסחרר ולעיתים רחובות שלמים נלקחים, בעזרת שיטת "העתק-הדבק", מאותו תרשים אדריכלי.
בעלי דירות שרוכשים דירות בעיר למטרות השקעה נוטים לדבוק במה שהקבלן מציע כסטנדרט; ומעטים השוכרים שיטרחו לבצע שינויים משמעותיים בדירה שאינה שלהם. אלה שכן בוחרים לערוך שיפוץ בדירתם הם בדרך כלל בעלי הדירות שמגיעים לחריש כדי להשתקע בה.
נדמה כי הבניין ברחוב סביון דומה לבניינים אחרים בשכונת הפרחים, והמעלית המחופה בפלטות עץ מעידה שהאכלוס בבניין בעיצומו. אבל יש בו גם דירה אחת, מיוחדת ויוצאת דופן, שברגע שנכנסים אליה חשים כאילו נכנסים אל בין דפיו של מגזין עיצוב יוקרתי.
שילוב של סגנון ו-Style
עם הכניסה לפנטהאוז, התחושה שמתקבלת כמעט בו ברגע היא של מרחב וחופש. התקרות גבוהות, החלל שופע אור טבעי, המטבח משדר חמימות ביתית והסלון המרווח מזמין פנימה. מבט מקרוב מגלה שילוב של סגנונות עיצוביים, הקפדה על פרטים קטנים ואסימטריה מדויקת, מחושבת ולא מתפרעת.
"הדירה משרתת משפחה של זוג הורים ושלושה ילדים. הגבר הוא ישראלי והאשה קנדית. הם ביקשו ליצור חלל מעוצב שיביא לידי ביטוי את התרבויות של שניהם", אומרת תהילה אינדיק (30) מעצבת ואדריכלית פנים. תהילה מסבירה שהסגנון שנבחר הוא שילוב של כפרי עם מודרני: "השילוב האקלקטי בין שני הסגנונות בא לידי ביטוי בכל הרבדים, החל מהצבעוניות שנבחרה, המשך בפרזול וכלה בגופי התאורה".
כך לדוגמה, הסגנון הישראלי מיוצג בתאורה על ידי פרזול שחור וקווים נקיים ומודרניים. ואילו הסטייל האמריקאי מיוצג על ידי כפריות ופרופילים קלאסיים. "גופי התאורה שונים ועם זאת משתלבים", מסכמת תהילה.
הרצונות והחלומות של הלקוחות כקו מנחה
הדירה שמשתרעת על פני 167 מ"ר העניקה לתהילה הזדמנות להוכיח את יכולתה המקצועית. תהילה, תושבת חריש, עוסקת מלבד עיצוב ואדריכלות פנים גם בהום סטיילינג ונגרות בעיצוב אישי.
"מאז ומעולם נמשכתי לתחומי העיצוב, האסתטיקה והיצירה, ועבדתי מספר שנים כמעצבת שכירה בחברת מטבחים וברשת דיור מוגן. עם המעבר לחריש, לפני כשנתיים וחצי, החלטתי לצאת לדרך עצמאית".
תהילה משתפת כי "הרצונות והחלומות של הלקוחות, זה מה שמוביל אותי". עוד היא מדגישה: "אני יכולה לאבחן את פלטת הצבעים המתאימה ולכוון את הקו העיצובי, אבל כל הבחירות נעשות על ידי הלקוחות עצמם. כך הם הכי מחוברים לתוצאה הסופית, למראה של הבית, לרהיטים ולאווירה השוררת בו".
עם זאת, לא תמיד יודעים הלקוחות מה הם רוצים או אוהבים ורבים מתקשים לבצע בחירות פשוטות. גם לזה יש לתהילה פתרונות.
על בחירות וחיבור רגשי
תהילה מאמינה שהלקוחות צריכים זמן להפנים את הבחירות שלהם ולהעצים את הביטחון שלהם בתחום שפעמים רבות חדש להם. "לקוחות רבים מציינים בתחילת העבודה המשותפת שהם לא יודעים מה הם רוצים או מצהירים ש'הכל יפה בעיני'. זה בסדר. יש כלים שעוזרים ללקוחות ולי לברר את העדפותיהם. הדרך הפשוטה היא להראות להם שני מוצרים איכותיים ולבחון איזה מבין השניים הם מעדיפים, לדוגמה, שיש מט או מבריק?" מסבירה תהילה ומוסיפה: "אני אוהבת לעבוד מתוך רגש ומעודדת את הלקוחות לשים לב לחיבור הרגשי שלהם לצבעים, לטקסטורות ולחומרים. עם הזמן הם לומדים להבין מה הם מרגישים, וכך נוצרת ההרמוניה שלהם עם הבית".
תהילה שמכבדת את הלקוחות אינה מטילה וטו על בחירותיהם אך מייעצת להם: "אני יכולה לומר ששולחן מסוים יהיה גדול מדי מבחינת פרופורציה, או להמליץ אם כדאי לבחור בשולחן עגול או מרובע. אבל אני אף פעם לא משתמשת במשפטים כמו 'תקנה כי זה יפה' או 'ככה המעצבת אמרה'. בסופו של דבר תמיד הלקוח הוא זה שבוחר".
תהילה מדגימה את תהליך עבודתה באמצעות שעון הקיר שתלוי בכניסה לדירה: "אני המלצתי ללקוח לקנות שעון בקוטר קטן יותר, והוא בחר בשעון הנוכחי. עם זאת, הלקוח ייעד אותו לתלייה על קיר אחר, שלא התאים מבחינת הפרופורציה, ושמחתי שהוא קיבל את ההצעה שלי לתלות אותו במיקום הנוכחי, על הקיר בסמוך לדלת הכניסה".
דוגמה נוספת היא השולחן בסלון: "הלקוחות בחרו בו בעצמם, ואני אוהבת את העובדה שאפשר לשחק איתו ולקבל בכל יום שולחן חדש". היא מסכמת.
לתמרן בין צרכים, חלומות ואילוצים
אז איך מתחילים לתכנן את בית החלומות? תהילה מאמינה שהשלב הראשון הוא בירור של הצרכים של בני המשפחה ואחרי כן, בדיקה של העדפות וחלומות.
"בפגישה הראשונה הלקוחות ציינו שהם רוצים מרחב גדול בסלון עם פינת אוכל גדולה ומקום לארח. בנוסף היה חשוב לאשה שיהיה בכניסה ארון למעילים ולנעליים. בתכנון המקורי של הדירה היה כאן חדר אירוח עם שירותים צמודים, אז החלטנו להרוס אותו ובמקומו לבנות קיר חדש שמחלק את החלל בין פינת אוכל לארון המעילים והנעליים (מאחורי הדלת בדוגמת משרבייה ובגוון הטורקיז).
מצידו השני של ארון המעילים והנעליים נמצאת נישה דקורטיבית, שבמקור הייתה דלת שהובילה מחדר האירוח לשירותים. כשהרסנו את הקיר, בחרנו להשאיר את החלק הזה, לאטום את הפתח ולהפוך את המשקוף לנישה. כך יצרנו שירותי כניסה מרווחים יותר וסטנדרטיים פחות.
בפינת נטילת הידיים הלקוחות רצו בריקים על הקיר. זה אמנם יפה ומתאים בדירות אחרות, אבל הרגשתי שנדרש משהו מיוחד ומרשים יותר. הצעתי את האריח הזה, שמתחבר יפה בצבעים, והם נדלקו עליו. השימוש באריח גדול יוצר תחושה של נישה גדולה יותר.
מטבח בסגנון כפרי קלאסי משולב במודרני. המסגרות הדקורטיביות על דלתות הארונות והמגירות מתחברות לעיצוב הכפרי, אבל הידיות במראה חלק עם קו נקי ומודרני. לזוג היה חשוב שתהיה תחושת מרחב בחלל, ואת זה השגנו בשימוש בצבע הבהיר. הם רצו מצד אחד אי במטבח ומצד אחר, שהדירה לא תהיה חסומה. כפיתרון, מיקמנו את האי בצד שמאל. כך נותר בכניסה חלל פתוח ופנוי שמעניק תחושה של מרחב ואווירה מקבלת.
למצוא את הייחוד בדירת קבלן
נדמה כי בניית בית החלומות היא נחלתם הבלעדית של אלו שהפרוטה מצוייה בכיסם, אבל תהילה מאמינה שניתן גם בתקציב קטן לבצע שדרוג אסתטי בדירה שיגרום לבאי הבית להרגיש נפלא: "לא תמיד צריך לקנות את הכי יקר. אמנם יש דברים ששווה להשקיע בהם את המקסימום, כמו איש מקצוע טוב ומנוסה – אבל בהחלט יש מקרים רבים בהם ניתן לשדרג בית בעלויות נמוכות יותר", היא פוסקת ומספרת: "הגיעו אלי לקוחות שהתלבטו אם להחליף את המטבח הסטנדרטי שקיבלו מהקבלן, כי התקציב שעמד לרשותם לא היה גדול. ישבנו יחד וגיבשנו רשימה של אפשרויות ששילבו עיצוב עם הום סטיילינג: החלפת ידיות לארונות, החלפת ברז, הוספת כסאות בר, שילוב של עציצים ירוקים ואלמנטים אחרים ששינו לגמרי את פניו של המטבח והפכו אותו לנעים וחמים יותר".
שיפוץ ועיצוב הם תהליכים שאני מבצעת הרבה בחריש. דירות רבות בעיר דומות זו לזו, ואנשים רוצים להרגיש בבית שלהם, גם אם הדירה ליד נראית אותו דבר. מכאן גם נובעת התפישה שלי, לפיה "הלקוחות במרכז והבית מסביב". מדגישה שוב תהילה ומסכמת: "אני מאמינה שהבית מייצג את האנשים שחיים בו; ולכן אני הולכת עם הבחירות של הלקוחות ומעצבת בתים בסגנון שלא תמיד הייתי בוחרת לעצמי. עם זאת, אני מרגישה שכל אחד מהבתים האלה הוא גם קצת הבית שלי".
רוצים עצות נוספות? צרו קשר!
תהילה אינדיק, 052-5814901
דוא"ל / אתר אינטרנט / פייסבוק / שיחת וואטסאפ
-תוכן מקודם-