ביומיים הקרובים מציגים תלמידי חטיבת הביניים 'אתגרי העתיד' תערוכה שנתית מסכמת המייצגת מעבר לתוצרים יפים, תהליכי למידה משמעותית. עוד בתערוכה: פרויקט גיוס כספים להצלת שמורת 'סרה בוניטה' בברזיל. "חייבים להציל אותם, אני קורא לתושבי חריש לתרום", מציין עומרי להב, תלמיד כיתה ח'
חטיבת הביניים 'אתגרי העתיד' פותחת את שעריה ביומיים הקרובים לתערוכת התוצרים השנתית.
כלל כיתות החטיבה (שכבות ז'-ט') עבדו במהלך החודשים האחרונים בטכניקות יצירה, בנייה, ציור ופיסול ויצרו מיצגים במגוון נושאים, הבולטים בהם: 'קיצור תולדות האנושות בציורים'- המתאר את התפתחות הכתב והציור, כיפת לאונרדו דה וינצ'י, שבנו התלמידים בעבודת נגרות מרשימה, סירות ממונעות מעשה ידי התלמידים וסדנא מיוחדת המספרת על יוון העתיקה. העשייה שמה דגש על קיימות, שימוש בחומרים ממוחזרים ושילוב בין טכנולוגיה ואמנות.

"חייבים להציל אותם"
אחד הפרויקטים הבולטים בתערוכה הוא תוצר של לימודי אדם וטבע בבית הספר. תלמידי כיתת 'דרור' (כיתה ח') בהובלת המורה שקד ארד, ביקשו לתרום תרומה ממשית לכדור הארץ. בשיתוף פעולה עם חברת 'TIME' , הפועלת לשימור חלקות טבע, בחרו התלמידים לאחר תהליך למידה ארוך את שמורת 'סרה בוניטה' באמזונס שבברזיל, המוגדרת כנקודה חמה, אזור בעל רגישות אקולוגית גבוהה.
כעת הם מגויסים להצלת השמורה. עומרי להב, תלמיד כיתה ח' מסביר: "יש בשמורה הזו 633 מיני בעלי חיים שונים שנמצאים בסכנת הכחדה. חייבים להציל אותם, אני קורא לתושבי חריש לתרום".

התלמידים למדו על הכחדת מינים ויצרו שולחנות עץ, אדניות ומחברות כתיבה מעוצבות. את התוצרים הם מעמידים למכירה מקוונת ומטרתה גיוס כספים שייתרם לשימור הטבע באמזונס, ומימון אחזקת השמורה. במקביל למכירה פועלים התלמידים בגיוס כספים כללי כאשר היעד שהציבו לעצמם הוא השגת 12,000 שקלים. כעת הם פונים בקריאה נרגשת לתושבי חריש להירתם ולתרום.

"'אתגרי העתיד' מייצר למידה רלוונטית ומעניינת"
מחנכי ומורי החטיבה התגאו בפעילות התלמידים ובתוצרים וציינו: "התלמידים עבדו כאן סביב השעון גם אחרי שעות פעילות הבית ספרית. הנגריה וסדנת האמנות היו פתיחות וזמינות במהלך כל היום עבור התלמידים ואפשרו לתלמידים לייצר עבודה ידנית, שחשיבותה עצומה ומשמעותית לעומת למידה קלאסית".

ישראל שלו, מנהל אגף החינוך בעיריית חריש ביטא גם הוא את הסיפוק הרב מהמתרחש בחטיבת הביניים: "בתי ספר רבים ורשויות רבות ברחבי הארץ היו מאוד מעוניינים שגישת הלימוד בכלל ותערוכת התוצרים בפרט, יהיו גם אצלם. בית ספר 'אתגרי העתיד' מייצר למידה רלוונטית ומעניינת, בעלת תוצרים, שניתן לראות אותם ולגעת בהם וטומנת בחובה מאמץ רב ועבודה משותפת".
"למידה אחרת היא אכן אפשרית"
שלו הודה למנהלי החטיבה, ליאור לויתן וטלי הולן: "באתגרי העתיד קיימת שפה מיוחדת ופדגוגיה מדויקת ומתוכננת היטב. אנחנו גאים במה שקורה פה ושמחים להיות חלק מהדבר הגדול הזה".

"היה לנו חלום גדול והנה הוא כאן הופך למציאות", העידו בשמחה לויתן והולן. "התערוכה שמוצגת כאן היא חגיגה של למידה מרהיבה וצבעונית. למידה חדשנית המותאמת לעולם המשתנה, זו שמדברים עליה כל כך הרבה וכאן היא מתרחשת.
התוצרים מעבר להיותם יפים ואיכותיים, מקפלים בתוכם עשרות ואולי מאות תהליכים של למידה משמעותית ומעמיקה, התמודדות עם קושי ותסכול, יצירת יש מאין, גיבוש עמדה ערכית, שיתוף פעולה ופיתרון בעיות. כל אלו מתרחשים, כביכול, 'על הדרך', אך הם למעשה לב העניין ומוכיחים שלמידה אחרת היא אכן אפשרית".