כתשעים מפגינים השתתפו בהפגנת מחאה נגד תקיפתו של תושב העיר, אורן מידן, על רקע להט"בי. המפגינים הגיעו מארגונים חברתיים שונים, אבל הציגו תפישה משותפת: "בעיר כמו חריש, שמכילה בתוכה כל כך הרבה קהילות שונות זו מזו במהות, ובהשקפה ובדרך חיים אסור לנו לתת מקום לאלימות, לקיצוניות ולגזענות"
עשרות תושבים הגיעו היום להפגנה שארגנו מספר ארגונים חברתיים ומחו נגד התקיפה של אורן מידן, שאירעה השבוע. מידן הותקף על ידי שכן, שדרש ממנו להסיר את דגל הקהילה הגאה במרפסת ביתו.
למראה הקהל הרב שנאסף והגיע לתמוך בו, ציין מידן בהתרגשות: "אני מופתע. זה היה אירוע פרטי ולא נעים, שקיבל הד חזק ברשתות ויצר כדור שלג מדהים. אני עדיין לא מאמין שאם מישהו מהקהילה מאוים או נפגע הוא זוכה לתמיכה כזו. זה מדהים".
מעין גלעד, מקבוצת 'חריש גאה' נשאה דברים בפני הנוכחים: "מעודד אותי לראות ולדעת שהקול השפוי לא נדם. לצערנו, בתקופה הנוכחית, החברה שלנו מפולגת כמו שמעולם לא היתה. והעשייה החשובה הזאת משמעותית. אנחנו אמנם חושבים שונה זה מזה, אבל אנחנו נחושים לגור כאן יחד ולתת כבוד אחד לשני. בעיר כמו חריש, שמכילה בתוכה כל כך הרבה קהילות שונות זו מזו במהות, ובהשקפה ובדרך חיים אסור לנו לתת מקום לאלימות, לקיצוניות ולגזענות".
שני גרינברג, סגנית ראש המועצה מ'סיעת הליברלים' הודתה לכל אחד ואחת ממשתתפי ההפגנה בשם הנהגת העיר. "זוהי קריאה אמתית לסובלנות. העיר שלנו חיה יחד, אנחנו רואים את זה בבניינים, ברחובות, רואים את זה בכל מקום, אנחנו ביחד בשכנות טובה וזה מנצח כל אלימות וכל חוסר סובלנות".
יוסי אזרחי, פעיל קבוצת 'כוחנו באחדותנו,' שיבח גם הוא את חוזקה של הקהילה בעיר: "קורה כאן דבר מדהים, באו לקלל ויצאו מברכים. אורן לא לבד. אירועי אלימות כאלו ואחרים, הם לא מתקבלים על הדעת. אנחנו נמצאים בעיר חדשה והיוזמות והקהילות שנוצרות כאן הן דבר מדהים".
הפתיע בנוכחותו משה בן זיקרי, פעיל ימין קיצוני שידוע בהתנגדותו למצעדי הגאווה ואף נעצר במעצר מנע לפני חודשיים בשל חשש המשטרה שיפריע למצעד הגאווה בירושלים. "אני עדיין מתנגד למצעדים", הוא ציין, "אבל אני נגד אלימות. אני מכבד את כולכם ואני אוהב אתכם כל אחד מכם, ואני נגד אלימות לא משנה אם היא נגד שמאלני או להט"בי. צריך להילחם באלימות ביחד".
מוקדם יותר היום, ציינה עידית ינטוב, חברת המועצה כי לתפישתה, אין למחאה נגד האלימות ערך אפקטיבי במקרה הזה היות ומדובר בתוקף ממוצא רוסי שמאמין, ככל הנראה, כי תליית דגל להט"בי היא נגד החוק, וכי הטיפול במקרה התקיפה של מידן צריך להיות מטופל על ידי הרשויות בהסברה לעולים החדשים בכלל ולעולים מרוסיה בכלל. " "אם מדובר בעולה חדש שלא יודע כלום על ההפגנה הזאת וחושב שהוא צודק, זה לא ממש יעזור", טענה ינטוב.
ממנהלי קבוצת דוברי הרוסית 'חרישניק' שלקח חלק בארגון ההפגנה היום הסתייג מדברי ינטוב: "דעת הקבוצה שלנו שונה לחלוטין. אנו משקיעים מאמץ רב בסגירת הפערים התרבותיים בין רוסיה הקומונסטית למדינה הדמוקרטית שאנו רוצים לחיות בה", הסביר קזרנובסקי. "ינטוב טענה שמחאה לא תעזור ואני חושב להיפך. המחאה היא מהלך חשוב שצריך להראות שהתנהגות תוקפנית שכזו לא מקובלת כאן, כנגד שום מגזר".