ההרשמה המקוונת לגני הילדים ובתי הספר בחריש נמצאת כבר לקראת סיום. מהשימוש במערכת הרישום החדשה ייזכר בעיקר המאבק שניצת סביב הגדרות ההורים בטופס הרישום. לאחר שברירת המחדל בטופס הרישום של ‘הורה’ ו’הורה’ שונתה לבקשת העירייה ל’אב הילד/ה' ו'אם הילד/ה’, מסתמן כעת פתרון אחר שעשוי לרצות את כל הצדדים
עם פתיחת הרישום למוסדות החינוך בחריש הביעו פעילים בקהילה הלהט"בית המקומית בחריש, סיפוק גדול מהשינוי שלכאורה בוצע בטופסי הרישום. לרגע נדמה היה כי עיריית חריש אימצה מדיניות ליברלית וביקשה לשנות את ההגדרות המוכרות של ‘אב’ ו’אם’ הילד/ה להגדרות כוללניות יותר של ‘הורה’ ו’הורה’ שיתאימו גם לזוגות חד מיניים.
בירור קצר העלה כי לא זאת בלבד שהעירייה לא ביקשה את השינוי, היא אף דרשה מחברת התוכנה לשנות את הגדרות ברירת המחדל ולחזור להגדרות של ‘אב’ ו’אם’.
יו”ר סיעת הליברלים, שני גרינברג, מעדכנת כעת כי הגדרות ההורים בטופסי הרישום צפויות לעבור שינוי נוסף. “טופסי הרישום אמורים לקבל את המגוון הרחב של התושבים בעיר, מבלי להעביר שום שיפוט על משפחתם” היא פוסקת. “לצערי הטפסים האלו הפכו באופן מכוון לכלי לפגיעה בקהילה הלהט"בית בסוג של ניסיון להבהיר לה את ‘חריגותה’”.
לאחר שינוי הקטגוריות חזרה ל’אם’ ו’אב’ קיימה גרינברג שיחה בנושא עם ראש העיר, יצחק קשת. “אמנם אני וראש העיר חלוקים בדעתנו על ברירת המחדל שאמורה להופיע בטופס, אך שנינו תמימי דעים כי טופסי הרישום צריכים לתת מענה לכלל תושבי חריש מכל סוגי המשפחות” היא מספרת.
גרינברג מוסיפה: “יש בחריש מגוון רחב של אמונות ודעות. יש בחריש תושבים להט"בים שחשוב להם שלא להיות מוגדרים כאב וכאם כאשר זה לא מצבם בפועל. במקביל יש בחריש תושבים דתיים שחשוב להם התואר שלהם כאב ואם, ולא מעוניינים בהגדרה העמומה ‘הורה’. מאחר שכך בתוך דיאלוג סוכם על פתרון יצירתי”.
הפתרון שסוכם, כך אישר הערב גם דובר העירייה, הוא שהעירייה תעביר בקשה לחברת התוכנה, לאיפיון המערכת כך שההורים יוכלו לבחור את התואר בשני השדות. ניתן יהיה להגדיר ‘אם’ ו’אם’ וכן ‘אב’ ו’אב’ וכל משפחה תוכל למלא את טופס הרישום בהתאם לצרכיה. “הדבר יהיה תלוי החלטה של ההורים ובכך נכבד את כל התושבים שלנו”, מסכמת גרינברג.