עיכובים בקבלת מבנה בית הכנסת במעו"ף אילצו את קהילת 'לוית חן' למצוא פתרון לאחסון סידורי התפילה וארון ספר התורה. המקום שנמצא: חדר האשפה. עיריית חריש: "פרובוקציה מיותרת"
ב-28 באפריל לאחר מפגש חגיגי ומחוייך הצהיר יצחק קשת ראש העיר כי בשעה טובה נמצא עבור שלוש הקהילות מרכזיות בשכונת מעו"ף, פתרון למקום תפילה בקומה השנייה במתחם הגנים בשכונה. אחד החללים בקומה בשטח של כ- 200 מ"ר, יחולק באופן שווה בעזרת מחיצות ויאפשר לראשונה לקהילות התפילה בחריש קורת גג ומבנה מסודר. "עמדתי על כך שכלל הקהילות יגיעו להסכמות בקשר לחלוקה כדי לשמור על הכבוד בין איש לרעהו במיוחד בתקופה זו של ספירת העומר", ציין קשת וצירף צילום של נציגי הקהילות עם ראש המועצה אוחזים במפה בה מוצגות ההבנות להתאמת המבנה לשלוש הקהילות.
עד היום התפללו שני מניינים בשכונת מעו"ף, תחת כיפת השמיים ואילו חברי מניין תפילה נוסף התפללו באוהל תפילה שהוקם בשכונה. מצב שהקשה הן על המתפללים והן על הדיירים בבניינים הסמוכים.
"צפי הכניסה למבנה הוא בשבועות הקרובים ולא יאוחר מחג השבועות", בישרו מנהלי הקהילות לחבריהם, אך ספירת העומר הסתיימה וגם חג השבועות ומנייני התפילה במעו"ף טרם נכנסו למבנה המיוחל. הסיבה: חרף הסיכומים, החלל המיועד טרם חולק על ידי מחיצות ולא ניתן לעשות בו שימוש פרטי לכל קהילה וקהילה.
שטח החנות הושכר, ציוד התפילה פונה
בשבוע שעבר, במפגש שקיים ראש העיר עם תושבי שכונת מעו"ף ציין קשת כי הכניסה למבנה היא "עניין של ימים". אך הנושא טרם נפתר. עבור קהילת 'לווית חן' יצר העיכוב בעיה ממשית. השטח המסחרי ששימש אותם הושכר ליזם שמתכנן לשפץ את המקום, וציוד בית הכנסת נאלץ לעבור מקום.
בלית ברירה העבירו חברי לווית חן את הכסאות, השולחנות, סידורי התפילה וארון ספר התורה לחדר האשפה הצמוד לחנות. ספר התורה אמנם לא הושאר בחדר אך מראות הציוד הרב לצד פחי אשפה זעזעו רבים.
"ישנה בירוקרטיה סביב הנושא הכניסה למבנה, אנו חודשיים ממתינים לא נראה פתרון באופק. כרגע אין מענה אחר לקהילה שלנו. אין לנו איפה להיות", ציין חבר הקהילה והוסיף : "להמשיך להתפלל ברחוב אנחנו מורגלים אך אין לנו מקום לציוד שמשמש כ-70 מתפללים".
"כרגע המועצה רוצה שכל המניינים יכנסו יחד למבנה ללא חלוקה", מציין הבוקר יו"ר העמותה והגבאי, נתנאל אלישיב. "החשש שלנו הוא שהמועצה תתחמק מלעשות את החלוקה, דרשנו התחייבות לכך אך במועצה לא מוכנים להתחייב. אין לנו מסמך משפטי ביד שמבטיח לנו שהחלוקה תתבצע בפועל".
בינתיים מספרים בקהילה, כי הצליחו לקבל את אישורה של בעלת החנות להשתמש במקום לעוד שבוע אך המצב רחוק מאופטימלי: "בעלי מקצוע מתחילים לשפץ את המקום. אנחנו לא יכולים להשאיר את הציוד שם בעת שהמקום עובר בנייה, שיפוץ וצביעה", סיכם חבר הקהילה.
תגובת עיריית חריש: "העירייה ייעדה חלק ממבנה בשכונת מעו"ף לבית כנסת עבור תושבי השכונה, עד לסיום הקמת בתי כנסת של קבע. בית הכנסת הזמני חולק מראש לשני חלקים נפרדים כך שיוכל לשמש שתי קהילות במקביל, והוא כמעט ערוך ומוכן לקבלת המתפללים וצפוי להיפתח כבר בימים הקרובים. לנוכח בקשות נוספות הסכימה העירייה להשקיע משאבים נוספים ולחלק את המבנה לשלושה חלקים כך שיוכלו לשמש שלוש קהילות במקביל ולא רק שתיים. התהליך דורש הליכים בירוקרטיים והליכי בינוי שונים, והוא בעיצומו.
"צר לנו על הבחירה של מאן דהוא לאכסן ארון קודש וציוד של בית כנסת בחדר אשפה ולהפיץ את התמונות. אין בכך כל צורך ואנו רואים בזה פרובוקציה מיותרת".