כ-70 מתושבי חריש השתתפו במפגש 'קפה חופשי' שהפעילה עמותת חריש חופשית. שני שם טוב, יו"ר משותף של העמותה, אינו מסתיר את הקשר לסגירתה של גלידת גולדה בשבתות ואת העיסוק בסוגיית מרחב הפעולה והפנאי של הציבור הלא דתי בעיר בשבת: "את הצורך הגדול במיזם זיהינו ביתר שאת בשבוע החולף והחלטנו לצאת לדרך"
מיזם בית הקפה הקהילתי 'קפה חופשי' של עמותת 'חריש חופשית', יצא לדרך בשבת האחרונה וזכה להיענות מכובדת של עשרות תושבים שהגיעו ללגום את הקפה הראשון של היום יחד עם אחרים.
המיזם התקיים בכיתה בבית הספר 'תלמי רון' בכיתה אותה שוכרת העמותה לטובת פעילויות פנאי וקהילה בסופי השבוע וכלל צוות מתנדבים שדאג להצבת מכונות קפה ביתיות וכיבוד קל. את כיסוי ההוצאות והמשך הפעלתו של המיזם גם בעתיד, מקווים המארגנים להשיג באמצעות באי בית הקפה שמוזמנים לשלם כראות עיניהם לטובת המיזם הקהילתי. כ-70 מתושבי חריש הגיעו למפגש בית הקפה הראשון.
"מרגש לראות כל כך הרבה משפחות שלקחו חלק ובחרו לבלות איתנו את הבוקר המשפחתי שלהם. בואו להיות חלק מהסיפור שלנו", ציינו בעמותה לאחר האירוע.
ללא כוונות רווח
מיזם בית הקפה הקהילתית התקיים בסיומו של שבוע בו ניצת מחדש הדיון סביב המענה התרבותי לציבור החילוני בעיר בסופי השבוע. ההחלטה של גלידריית גולדה להסב את הסניף לכשר ולהפסיק לפעול ביום המנוחה, במתחם קניות שבו התירה העירייה פעילות בשבת, העלתה מחדש את סוגיית מרחב הפעולה והפנאי של הציבור הלא דתי בעיר בשבת.
"הרעיון להרים מיזם של בית קפה קהילתי בשבת, ישב במוחנו כבר זמן מה. את הצורך הגדול אליו זיהינו ביתר שאת בשבוע החולף והחלטנו לצאת לדרך". מספר שני שם-טוב, יו"ר משותף בעמותת 'חריש חופשית'.
לדבריו שם טוב היוזמה לא מתיימרת למלא את החלל שהותירה גולדה, אך כן מבקשת לנצל את המעורבות הקהילתית שהתעוררה כדי לתעל את האנרגיה לטובת המיזם.
"רצינו לייצר משהו שדומה במסגרתו לפאב הקהילתי 'הדוק' שפעל בעבר בחריש. יוזמה ללא כוונות רווח שמופעלת על ידי תושבים ולמען התושבים והכל כדי לתת מקום לקהילה להיבנות ולספק מענה קהילתי לחרישניקים בסופי השבוע", מוסיף שם-טוב. "עד כה קיימנו בכיתה המושכרת פעילויות כמו הצגות ילדים ומפגשי מוזיקה וכעת החלטנו ללכת על משהו קבוע שיפעל מדי שבוע בתקווה שיהפוך למסורת. המקום הוא של התושבים והעמותה מעניקה את המעטפת לכל יוזמה שתגיע מהתושבים. אני מאמין שהקפה הוא רק כלי במקרה הזה. המטרה היא חיבור וקהילתיות".
שם-טוב מאמין שהיכולת להפוך את היוזמה למסורת טמונה ברצונם של התושבים להשתתף בצוות המתנדבים של בית הקפה, לסייע בלוגיסטיקה ולהיות שותף בצוות חשיבה שישלב גם תכנים במקום, כמו הרצאות, או הקרנות סרטים לילדים. "הרצון להתנדב עד כה רחב ומגוון. אנשים הראו שהם צמאים לדבר הזה ואנו מאמינים בהצלחתו בהמשך".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!