משפחות חסידי חב"ד הגיעו ליום הכרות עם חריש והן עתידות לעבור לעיר ולהצטרף לקהילה הקיימת. הרב דוד כהן, שליח חב"ד בחריש: "הצורך המשמעותי ביותר כרגע, הוא השגת מקום קבע ראוי לבית הכנסת"
בקיץ הקרוב עתידה חריש לגדול ולקלוט אלפי תושבים חדשים. על פי התחזיות, עתידה חריש לבצע קפיצה נחשונית מכ-12,000 תושבים כיום לכ-20,000 תושבים עד סוף שנת 2019.
גם קהילת חב"ד, נערכת לגדילה והצטרפותן של משפחות חדשות בחודשים הקרובים. באסרו חג השבועות ערכו שליחי חב"ד בחריש, הרב דוד כהן, והרב לוי יצחק אפשטיין, יום היכרות מיוחד לחב"דניקים, שעתידים לעבור לחריש במהלך הקיץ הקרוב, כדי להקל עליהם בתהליך הקליטה בעיר. הרב דוד כהן, שליח חב"ד בחריש מרחיב: "לקראת שנה"ל הקרובה ביקשנו לקבל מידע על היקף המעבר המתוכנן במהלך הקיץ, כדי להיערך נכונה במעונות ובגנים.
"לשם כך הזמנו את המשפחות המתכוונות לעבור לחריש ליום היכרות מיוחד. כ-15 משפחות השתתפו ביום זה, לחלקן, היה זה הביקור הראשון בחריש. המשפחות ציינו לטובה את חזות העיר ושפע הגינות.
"בסיום האירוע המשיכו המשתתפים לביקור בגן הילדים ובבית הכנסת, המופעלים שניהם במתחמים זמניים. ההערכה היא כי המתחמים הקיימים לא יספקו את צרכי הקהילה הצומחת".
כמה חברים מונה קהילת חב"ד בחריש כיום?
"הקהילה מונה כיום למעלה מ-30 משפחות, כאשר הצפי הוא כי בסיום הקיץ תגדל הקהילה ותמנה כ-50 משפחות".
האם אוכלוסיית חב"ד מיועדת להתגורר יחד בבניין מגורים ייעודי?
"אנו מתמקדים בעשייה קהילתית ואיננו עוסקים בשיווק דירות. חסידי חב"ד רכשו דירות באופן עצמאי בפרויקטים שונים בעיר".
כיצד תופסים בקהילת חב"ד את ההשתלבות בעיר המתאפיינת בריבוי מגזרים וקהילות שונות?
"חסידי חב"ד דוגלים באהבת כל יהודי ובקירוב לבבות. הם אינם מתכנסים בקהילות סגורות וניתן למצוא אותם כמעט בכל עיר בישראל. גם בחריש, כמדגם מייצג של החברה הישראלית, נרכשו דירות על ידי משפחות חסידי חב"ד והן עתידות לעבור לחריש במקביל לקצב האכלוס הכללי".
היכן לומדים ילדי משפחות חב"ד?
"בשנה"ל הנוכחית פעל לראשונה בחריש גן חב"ד, שהיה פתוח גם להרשמה של כלל הציבור. לקראת שנת הלימודים הבאה יפתח גם מעון לגילאי 0-3. תלמידי בית הספר נוסעים בהסעות למוסדות החינוך של חב"ד בחדרה, מהלך שצפוי להימשך גם בתש"פ".
כיצד מסייע סניף חב"ד בחריש בקליטת משפחות חדשות?
"לפני כשנה הבאנו במיוחד את הרב לוי יצחק אפשטיין, המשמש כרב בית הכנסת. במסגרת תפקידו הוא מרכז את הפעילות בקהילה, מפעיל מערך שיעורי תורה ונותן מענה לשאלות הלכתיות.
"קהילה חב"ד היא צעירה ומגובשת וההווי הקהילתי שלה עשיר במיוחד: סעודת שבת משותפות מדי חודש, פעילות שבועית לילדים, תכניות מיוחדות בחגים, שיעורים קבועים, ימי עיון והרצאות. הקהילה מהווה מוקד משיכה לציבור הרחב וגם רבים, שאינם מגדירים את עצמם באופן רשמי כחברי הקהילה, נהנים מההווי הקהילתי. בימי שבת בית הכנסת מלא עד אפס מקום ומתפללים רבים נשארים בחוץ – ואני לא מגזים".
אילו צרכים מאפיינים את חברי קהילת חב"ד והאם יש צרכים שטעונים שיפור בחריש בשלב זה?
"הצורך המשמעותי ביותר כרגע, הוא השגת מקום קבע ראוי לבית הכנסת. בית הכנסת הזמני שלנו פועל כבר שנתיים. בשנה הראשונה הוא פעל בכניסה למעון ילדים, ובשנה השנייה בכיתת בית ספר. אנו ניגשים כעת להתמודדות על הפעלת בית הכנסת ברחוב רימון. זהו מבנה רחב ידיים, שיוכל לתת מענה לכלל הפעילויות הקהילתיות מהם נהנים תושבים רבים. גם המיקום שלו אידיאלי מבחינת חברי הקהילה, שמתגוררים ברדיוס הקרוב. אנו מקווים שנצליח לזכות במרכז, ולהעניק לקהילה מקום ראוי לשיעורים ופעילויות קהילתיות".
"ראוי לציין", מוסיף כהן "כי קיים שיתוף פעולה מלא עם כל הגורמים ברשות, החל מראש המועצה יצחק קשת, דרך חברי המועצה ועובדיה המסייעים בכל דרך. אני רוצה לציין במיוחד את חברי המועצה מטעם הבית היהודי, יוסי גולדמן ויוחאי פרג'י, המסייעים לפעילות בית חב"ד בכל הנדרש".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!