עיריית חריש ערכה כנס חירום לשינוי השיח השלילי ברשתות החברתיות, המרחיקות, לדבריה, מתעניינים פוטנציאלים בעיר. המשתתפים בכנס, תושבי העיר, נשאלו שיח חיובי מהו ומהן הדרכים בהן ניתן לנקוט כדי לשנות את השיח ולהפכו לחיובי. העצות, הרעיונות והתובנות של תושבי חריש יעובדו לתכנית פעולה, שתושק בחודשים הקרובים
כ-150 תושבים ותושבות חריש השתתפו אמש (א'), במפגש שולחנות עגולים ברחבת המתנ"ס, שערכה עיריית חריש כדי לדון בשאלה: כיצד ניתן להפוך את השיח ברשתות החברתיות מפוגעני – לענייני. באירוע, בהנחיית המכון לדמוקרטיה, נטלו חלק גם חברי המליאה ועובדי המועצה מכל האגפים.
"חריש היא העיר הראשונה שמוקמת בישראל בעידן הרשתות החברתיות, ויש לכך השפעה עצומה", פתח ואמר ראש העיר, יצחק קשת. "חריש היא כבר היום סיפור הצלחה, אך כדי להמשיך ולהצעיד את העיר הזו קדימה, יש לבחון את השיח ברשתות".
קשת ענה לטענות של תושבים שתהו, טרם המפגש, האם מדובר במהלך שמטרתו מניעת שיח לגיטימי של תושבי העיר ושימוש ברשת החברתית כבמה להצפת בעיות והתמודדויות על מנת לייצר 'שקט תעשייתי' עבור עובדי הרשות וקברניטיה. "אין הכוונה להשתיק ביקורות של תושבים, הרשות לא בורחת משאלות קשות", הצהיר ראש העיר. "מטרת הערב היא לרתום אתכם, תושבי חריש, לקחת אחריות על הדברים שנכתבים ונאמרים ברשתות החברתיות ולייצר מנגנונים של ביקורת בונה ולא הורסת, תוך שיקוף נכון יותר של המציאות", סיכם קשת.
לדברי קשת קיימת מגמה ברורה של התחזקות התדמית השלילית של חריש, בקרב מתעניינים. עוד הוא ציין כי חריש מתמודדת עם כתבות שליליות בעיתונות הארצית המתפרסמות מדי פעם, אולם הנזק שנגרם לחריש לאחר שמתעניינים פוטנציאלים בעיר נחשפים לשיח הפנימי בקבוצות הפייסבוק של חריש הוא גדול ומחייב את שיתוף הפעולה של התושבים.
"לא ניתן לשיח השלילי לנצח אותנו"
ליאת שחר, ממרכז השירות לתושב, שאחד מתפקידה הוא לאתר מתעניינים פוטנציאלים בחריש ציינה כי נמדדת ירידה משמעותית בהיקפי המשתתפים בכנסי החשיפה שעורכת המועצה, במיוחד בתקופת הקיץ, תקופה קריטית לאכלוסה של חריש. לשם השוואה ציינה שחר שבכנס המתעניינים האחרון השתתפו רק 25 זוגות לעומת 60-80 זוגות בתקופה מקבילה אשתקד. "במקביל ישנה עליה בכמות המתעניינים בחריש, המביעים חשש להגיע לסיור בעקבות הלך הרוח ברשתות", הסבירה שחר.
לירון כרמון מנהל סניף רי/מקס בחריש חיזק את דברי שחר והציג תמונה מדאיגה מהזווית העסקית: "בשבועות האחרונים למעלה מ- 40 רוכשים פוטנציאלים, ביטלו עסקאות רכישה של נכסים בעיר. חלקם הקפיאו תהליכים, אחרים יושבים על הגדר ומתלבטים". כרמון הוסיף וציין כי חלה ירידה גם בעסקאות של השכרה של דירות בעיר.

התובנה המרכזית שעלתה בערב וחזרה על עצמה בקבוצות הדיון דיברה על נחיצותה של סיירת וירטואלית התנדבותית. תושבי חריש שישמשו כסוכני הסברה ויובילו שיח אחראי יותר בקבוצות המקומיות ויפריכו מידע כוזב אודות חריש בקבוצות הפייסבוק הארציות.
ראוי לציין כי בשבוע האחרון, נרשמת בקבוצות הפייסבוק של חריש, התגייסות ספונטנית של תושבים בקריאה לשימוש בשיח חיובי והדגשת גאוות היחידה בחריש, מתוך הבנה שביקורת משולחת רסן פוגעת בעתיד העיר. הנושא עלה למודעות התושבים ביתר שאת גם לאחר שראש העיר, יצחק קשת, פרסם טור אישי ובו ציין את חששותיו מ"הפקרת המדיה לשיח בעייתי המרחיק משפחות פוטנציאליות מחריש". קשת קרא בדבריו לגלות אחריות אישית, לעלות ל'התקפה חיובית' ולספר על כל הטוב שנבנה בעיר.
המפגש שהתקיים אמש ביוזמת העירייה הוא ראשון מבין סדרת מפגשים מתוכננים. במהלך אוגוסט מתכננת העירייה לסכם את התובנות, העצות והרעיונות שהעלו התושבים ולבנות תכנית עבודה ופעולה לשינוי השיח ברשתות ולהעלאת קרנה של חריש בקרב הציבור הרחב.
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!