מסעדת הבשרים 'שנייצל' שנפתחה אתמול להרצה מתהדרת בכשרות בד"צ מהדרין, שלא ניתן למצוא באיזור כולו. הבעלים, אוולין ושמואל, בטוחים שהמסעדה תביא לחריש לקוחות מחדרה, פרדס חנה ומקומות מרוחקים יותר
"בעזרת ה' גם לשומרי הכשרות המהודרת יהיה איפה לאכול בחריש", אוולין אברמוב ואחיה שמואל, תושב חריש, פתחו אתמול בשדרת דרך ארץ את 'שנייצל', מסעדת הבשרים הראשונה בחריש, המתהדרת בכשרות בד"צ מהדרין. "לא תמצא בכל הישובים בסביבה מסעדה בשרית מהדרין", מספר שמואל. "כתושב חדרה לשעבר, נאלצתי להרחיק עד לנתניה כדי לאכול שווארמה או פרגיות בכשרות שאני מחפש".
מהי בעצם כשרות המהדרין ובמה היא שונה מכשרות ארצית רגילה?
"כשרות מהדרין זו כשרות בפיקוח והשגחה מחמירים יותר והיא מבטיחה את הבשר הנקי ביותר ללא ספקות או תהיות האם הוא מותר או אסור לאכילה. אין חשש כשרותי לאף אחת מהעדות".
אז למה בעצם לא להביא את בשורת המהדרין ולפתוח את העסק בעיר כמו חדרה, עיר עם כוח קנייה גדול יותר וסביבה עסקית מבוססת יותר?
"בחדרה אין אמון בין תושבי המקום לעסקים המקומיים. התדמית בחדרה היא שכדי לקבל מוצרים טובים צריך לצאת מחדרה לערים אחרות. אני מאמין שבחריש שהיא עיר בצמיחה עם אוכלוסיה צעירה ומודרנית יותר, נוכל להצליח הרבה יותר".
"רק היום ספרתי לפחות 30 תושבים שעברו, התעניינו ושאלו אם כבר אפשר להיכנס ולאכול אצלנו", משתפת אוולין. "המסעדה נפתחה לתקופת הרצה ופתיחה רשמית תתקיים לאחר הפסח", הבטיחה. "אנו מצפים להביא בשורה גם עבור תושבים מפרדס חנה, חדרה והסביבה שמחפשים לאכול מנות בשריות בכשרות בד"צ מהדרין, עכשיו שאנחנו כאן, לקוחות יגיעו לחריש במקום לנסוע לנתניה".
אז מדוע בעצם קשה למצוא עסקי מזון מהדרין? ביררנו עם משגיח הכשרות של המסעדה: "עלות ההשגחה של כשרות מהדרין גבוהה יותר מהשגחה רגילה כך שבעלי עסקים רבים נוטים לוותר עליה. ההשפעה על מחיר מנה ממוצעת מתבטאת לרוב בתוספת של 2-3 שקלים".