מעין מימון, היועצת החדשה לקידום מעמד האשה במועצת חריש, מאמינה שהובלה נשית היא הבשורה הבאה. בינתיים, היא ממפה את השטח, קוראת לנשים ולגברים להצטרף למסע להפיכת חריש למוקד כוח נשי ומעריצה את העוצמות שנשות העיר מגלות: "זו עיר שמזמנת לנשים אתגרים שלא ניתן להכיר בערים אחרות"
"הובלה של נשים זו הבשורה הבאה בישראל ובחריש בפרט, כעיר בהקמה ובבנייה", פוסקת, מעין מימון (31), שנבחרה בישיבת המליאה האחרונה לתפקיד יועצת לקידום מעמד האשה במועצת חריש.
מימון, אם לארבעה ילדים המתגוררת בחריש שנתיים, היא עובדת טרייה בעיריית חריש. ארבעה חודשים בלבד היא מילאה את תפקיד מנהלת תחום עבודה סוציאלית קהילתית ומובילת תחום נשים עירוני בעיריית חריש. למרות זאת, עם עזיבתה של שרי אייזן, קודמתה, בתפקיד היועצת לקידום מעמד האשה, לא היססה מימון והצטרפה למכרז הפנימי שנערך בקרב עובדות העירייה וזכתה בתפקיד הנחשק.

"אשה, במיוחד בחריש, נדרשת להתמודד עם עומס רב", היא מסבירה. "כל הנשים בחריש חוות במידה מסוימת משבר הגירה לעיר חדשה, ניתוק ממשפחה מורחבת, התחלה חדשה בתחום העבודה וכולן נדרשות לתעצומות נפש רבות. למרות כל האתגרים שחריש מזמנת לנשים, המון נשים בעיר מוצאות כוחות לקדם יוזמות חברתיות, כמו פורום נשות עסקים. מדהים אותי למצוא את הכוח בקהילה הזו".
המסר לגברים: "תצטרפו"
למימון תואר ראשון בעבודה סוציאלית והיא לומדת לימודי תואר שני במנהיגות ושינוי חברתי. בעברה שימשה כעובדת סוציאלית בעיר לוד. "אני כרגע מובילה מיפוי ראשוני על מנת שאוכל להכיר היטב את האוכלוסיות השונות של הנשים בחריש, ואת הצרכים שעולים מהשטח. אני מתכננת להיפגש עם תושבות העיר ולהבין מה חסר להן בהקשר התעסוקתי, החברתי והמשפחתי", היא משתפת ומודה שהיא עדיין לא יודעת מהו אחוז הנשים במצבת העובדים בעיריית חריש, או כמה הן משתכרות ביחס לגברים בתפקיד זהה. "אני בדיוק שואלת כעת את השאלות האלו", היא מציינת.

הצבת לעצמך יעד, מטרה או חלום?
"אני מאוד מחוברת לקרקע ולשטח ולא ממהרת לפזר הצהרות או לדמיין חלומות מוטרפים. אני אוהבת לחלום יחד עם נשים אחרות ולא לזרוק לאוויר סיסמאות שניתן להשתמש בהן גם בכל עיר אחרת".
למה את מתכוונת?
"חריש היא מיוחדת, זו עיר עוצמתית שמזמנת אתגרים שלא ניתן להכיר בערים אחרות. רילוקיישן, דף חדש מבחינה תעסוקתית או אישית – אלו אתגרים שמזמנים עוצמות. אני קוראת לנשים לבוא ולחלום יחד איתי. אני מאמינה בשיתופי פעולה ובעבודה משותפת, אני מזמינה את נשות חריש לפנות אלי ישירות, ליצור איתי קשר".
חריש היא מיוחדת, זו עיר עוצמתית שמזמנת אתגרים שלא ניתן להכיר בערים אחרות
יש לך גם מסר לגברים?
"כן, בואו תצטרפו למסע של תחום קידום האשה בחריש, קחו חלק בעשייה, בחשיבה ובבנייה של התכניות לקידום נשים בחריש", היא מציעה ומוסיפה: "אני כפופה ליצחק קשת, ראש העיר שנותן חסות לתחום זה. עבדתי בעבר בכמה עיריות ולא ראיתי ראש עיר שנותן תמיכה כזו לפורום נשים. זה מאוד מרגש אותי".

האם את זוכה לתמיכה גם מבית?
"בהחלט".
לייצר אימפקט משמעותי
על פי חוק הרשויות המקומיות (יועצת לקידום מעמד האישה), תש"ס-2000 רשות מקומית מחויבת למנות יועצת לקידום מעמד האשה ברשות המקומית. היועצת, כפופה ישירות לראש הרשות ותפקידה הוא לפעול לקידום מעמד האישה והשוויון בין המינים, לביעור ההפליה נגד נשים ולמניעת אלימות נגד נשים. היועצת אינה פועלת בחלל ריק.
בחריש קיים ופעיל פורום נשים שהוקם באפריל 2018 על ידי אייזן, היועצת הקודמת למעמד האשה ברשות. חברות בו גליה הימלפרב, בתאל טל, קמילה אליהו, רחלי יצחק, אורטל שמש וליטל בר-שלום, שעובדות בשיתוף גם עם נגה עוז, חברת המועצה ומחזיקת תיק הנשים ברשות.

עוז, שפרסמה לאחרונה את תכניתה לקידום נשים בחריש בשנה הקרובה הנושאת את השם 'מעברים' מפרגנת למימון: "אני מאוד שמחה על המינוי. מימון היא הבחירה הטבעית לתפקיד. אנו עובדות כבר מספר חודשים בשיתוף פעולה עם פורום הנשים ואני מרגישה שיהיה לנו גם בעתיד שיתוף פורה".
גם אייזן מפרגנת: "בחריש יש נשים מדהימות, זה תחום שיפרח ויוכיח שהכח המניע בחריש יהיה שייך לנשים. אני בטוחה שמימון, עם הניסיון והידע שלה בעבודה קהילתית תצליח לייצר אימפקט משמעותי".
העבודה של מימון אינה פשוטה. בחריש 2020, כמו בשאר חלקי הארץ, נשים עדיין מרוויחות פחות על אותה משרה, חוות אלימות משפחתית ומתמודדות עם ניהול קריירה בצמוד לגידול משפחה. ההצלחה של מימון, תתורגם לרווחה והצלחה של נשות חריש.
7 נתונים על נשים בישראל
לקט נתונים לרגל יום האשה הבין-לאומי 2019 שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בישראל חושף:

- 89% מהנשים מרוצות מחייהן, בדומה לשיעור הגברים.
- 90% מהנשים המועסקות, מרוצות מעבודתן, 56% מהנשים מרוצות מהכנסתן.
- ההכנסה החודשית הממוצעת של אישה שכירה היא 8881 ש"ח ושל גבר שכיר – 11,928 ש"ח
- הפער בהכנסה החודשית הממוצעת בין המינים עומד על 31.4%
- חלק מהפער בשכר בין המינים נובע מהבדל במספר שעות העבודה השבועיות ; 44.9 שעות עבודה לגבר ו-37 שעות לאשה
- לפיכך, בחישוב ההכנסה הממוצעת לשעת עבודה הפער בין המינים הצטמצם ל-15.8%
- ממוצע שנות הלימוד של אישה שכירה וגבר שכיר כמעט זהה – כ-14 שנות לימוד.