אלפים מתושבי חריש השתתפו באירועים הקהילתיים של השנה. מערכת 'חריש 24' מסכמת עבורכם את האירועים שעשו טוב על הלב
אפריל: ליל סדר קהילתי
130 מתושבי חריש השתתפו בליל סדר קהילתי שהתקיים זו השנה השנייה. עשרות משפחות מהעיר קראו יחד את ההגדה בערב משותף, שארגן סניף בית חב"ד בעיר והתקיים בבית הספר 'תלמי רון'. "המרקם המיוחד של האנשים כאן מייחד את האופי של סניף חריש ומתחבר מאוד לסגנון של בתי חב"ד בחו"ל, אשר הפכו למרכז חברתי-משפחתי משמעותי למטיילים", סיכם הרב דוד כהן, שליח חב"ד בעיר.
מאי: אירועי חגיגות יום העצמאות
חריש חגגה 71 שנות עצמאות. 450 אלף שקלים הקציבה עיריית חריש לחגיגות יום העצמאות בעיר והפיקה את אחד האירועים הגדולים ורבי המשתתפים בשנה החולפת. ניתן לומר כי היה זה גם אחד הערבים בהפקת העירייה שהקונצנזוס סביב הצלחתו היה הרחב ביותר. גן 'הצגן' היה מלא מפה לפה, אברהם טל היה כוכב המופע המרכזי ומפגן זיקוקים מרשים שימח את תושבי העיר. הציבור התורני קיים את חגיגות העצמאות במתכונת אחרת בבית הספר תלמי רון ושמח גם הוא על הפקת האירוע.
ספטמבר: מסיבת תושבים שיתופית
חברת 'שפיר' סיפקה את המקום, אבי לאטי וגילי הרמיס, תושבי העיר הפיקו ולמעלה מ- 300 תושבי חריש חגגו אל תוך הלילה את קרנבל סוף הקיץ במסיבת התושבים השיתופית הראשונה במתחם 'בצוותא'. רבים מתושבי חריש העניקו למסיבה את התואר של אחד מאירועי השיא של השנה. "קם דבר בחריש, אתמול היתה המסיבה הטובה ביותר שאורגנה כאן מעולם", כתב אחד מתושבי חריש.
"זה האירוע הראשון אך בהחלט לא האחרון, צפו להפתעות נוספות בהמשך", הבטיח לאטי מארגן האירוע וגם קיים: מסיבת תושבים שנייה תתקיים השבוע במתכונה זהה.
אוקטובר: מסורת שיקשוק יוצאת לדרך
יוזמה של ארבע מתושבות חריש הפכה להצלחה מסחררת. השיקשוק בחריש, שוק יד שנייה ומכירה של מזון תוצרת בית בלבד הפך לאירוע חברתי שרבים מצפים לו מדי חודש. השיקשוק המקומי שואב השראה משיקשוק פרדס-חנה בישוב הסמוך ונערך בשישי האחרון של כל חודש. "זוהי תחילתה של מסורת שתימשך עוד הרבה שנים", הבטיחה כבר באירוע הראשון שירה איצקוביץ כהן, מיוזמות השיקשוק, ואכן נערכו עד כה שלושה אירועי שיקשוק בעיר שאפשרו להורים וילדים כאחד להתנסות במכירת משחקים, ביגוד ומוצרי מזון מעשה ידיהם.
אוקטובר: הריצה הקהילתית הגדולה
בחול המועד סוכות, התקיימה ריצה קהילתית עם כמאה משתתפים מתושבי העיר. הריצה שהיתה האירוע הרביעי במספר, היא פרי שיתוף הפעולה של אסף ויסמין שחף ואפי שאמס ולראשונה זכתה בהצלחה גדולה. האירוע כלל גם מסלול צעדה למשפחות ועסקים רבים מחריש התגייסו ולקחו בה חלק. זכורה גם החולצה שהודפסה במיוחד לאירוע שנשאה את הכיתוב "פנו דרך – חרישניק לפניכם" שהוסיפה גאווה לתחושת המשתתפים.
"אף אחד מאיתנו לא חשב שזה יהפוך לאירוע גרנדיוזי ומרשים כל כך. האירוע היה הרבה מעבר לציפיות, פשוט מהמם היה לראות את קהילת חריש שהגיע בהמוניה לקחת חלק באירוע הספורטיבי", כתבו יסמין ואסף שחף בעמוד הפייסבוק שלהם לאחר האירוע.
אוקטובר: חוגגים יחד בשמחת תורה
להקת 'ונשמחה' שרה וניגנה ועשרות רבות של משפחות מתושבי חריש הגיעו לחגוג יחד ברחבת בית הספר התורני 'כנפי רוח' ולתת כבוד לתורה. אירוע ההקפות של שמחת תורה נחגג בסימן שמחה, אחדות ואהבת חינם. "היה כיף לראות מפגן כזה של אהבה ואחדות בין דתיים, מסורתיים וחילוניים, שבחרו לשמוח יחד בשמחת התורה", סיכם אז מוטי וייס, חבר מחלקת התרבות בעיר.
נובמבר: 'חרישבת' ו'חרישישי'
הצלחתו של אירוע חרישישי שהתקיים בספטמבר הוביל להפקת אירוע חרישבת שהתקיים לפני כחודש. שני האירועים התקיימו במתכונת דומה וזכו להיענות של מאות תושבים שהתאספו יחד, רובם באופן ספונטני לקיים סעודה משותפת, לשתף ולטעום מתבשילי האחרים, להשיק כוסות משקה ולהכיר תושבים נוספים.
בחרישישי התקבצו כ-300 מתושבי העיר יחד לקידוש מסורתי ובחרישבת אף טיפס מספר המשתתפים ל- 400 ויותר. על האירועים ניצחו חברי התארגנות התושבים 'כוחנו באחדותנו' שהופתעו בעצמם מתגובת המשתתפים: "לא ציפינו להענות כזו. התגובות היו מרגשות ויש רצון בקיום ארוחות כאלה גם בהמשך", ציינה דריה מסיקה, ממארגנות האירוע. "זוהי חריש האמתית. אני לא חושב שיש דברים כאלה באף מקום אחר בארץ". ציין ניצן פרנסיס, גם הוא ממארגני חרישישי וחרישבת.
נובמבר: צעדת חריש הראשונה
כ-2,500 בני אדם, רובם תלמידים מכלל בתי הספר בעיר, השתתפו בצעדת 'חריש רואה עולם'. הצעדה שהיתה חלק מפסטיבל 'חריש רואה עולם' כללה שני מסלולים שונים שאורכם 2 ק"מ ו-4.5 ק"מ. מלווים בסדרנים, עובדי העירייה ואנשי אבטחה נהנו המשתתפים מפעילות ספורטיבית ומגבשת וממזג אוויר נוח שהאיר פניהם לצועדים.