הרחבת מבנה בית הספר 'תלמי הדר' יוצאת לדרך. עשרות הורים מודאגים מוחים נגד הבנייה: "לא ניתן להפוך את בית הספר לאתר בנייה על הראש של ילדינו". לעומתם, הועד הבית ספרי מצדד במהלך: "הובא לידיעתנו כי מתוכננת בניית אגף נוסף במהלך השנה"
לפני כחודש קיבלה מועצת חריש את אישור הוועדה המיוחדת לתכנון ולבנייה – חריש, להקמת אגפים חדשים בשני מוסדות חינוכיים בעיר. על פי התכנית שאושרה, יזכה בית הספר היסודי ממ"ד, 'תלמי הדר', במבנה חדש, בן שתי קומות וחצי. הכיתה בקומה העליונה תהיה פתוחה לגג, שישמש כחצר. לרשות התלמידים תעמוד גם ספריה.

העבודות להרחבת בית הספר צריכות להתחיל בקרוב ועל פי התכנית הן יתקיימו בזמן הלימודים. עם זאת, תלמידי תלמי הדר לא יזכו ליהנות מהמבנה החדש. על פי התכנית שהתווה אגף החינוך בשנה שעברה, בית הספר' תלמי הדר', מתוכנן "לעבור דירה" בסוף שנת הלימודים הנוכחית, והוא ימוקם במבנה החדש ברחוב טורקיז.
הרחבת מוסדות החינוך כצורך עירוני
כזכור, מעבר הדירה שתוכנן במקור להתבצע כבר בשנה הנוכחית, נדחה בשנה לאחר משאל שנערך בקרב הורי תלמי הדר ביולי 2020. "במסגרת מכלול השיקולים העירייה משתדלת להיות קשובה לצרכי ההורים ולבקשותיהם, ולכן הוחלט לאפשר את עיכוב המעבר של בית ספר תלמי הדר למבנה הקבע ברחוב טורקיז", ציינו לאחר קבלת ההחלטה במועצה. עוד הדגישו כי מבנה בית הספר הקיים מכיל 16 כיתות בלבד ולפיכך לא יוכל בית הספר לקלוט תלמידים חדשים בשנת הלימודים תשפ"א.

חצי שנה חלפה, חריש ממשיכה לצמוח ובאגף החינוך נערכים להרחבה משמעותית נוספת של מערכת החינוך באחד בספטמבר 2021. "תושבים חדשים מגיעים כל העת ושכבות הלימוד גדלות בהתאם. בתי ספר עם 16 כיתות אם בלבד כבר אינם מספיקים", הסביר מ"מ ראש המועצה, יוחאי פרג'י, בראיון ל'חריש 24' ופירט את הצורך בהרחבת מוסדות החינוך הקיימים בעיר.
"התלמידים עברו טלטלות לאחרונה"
ההחלטה על קיום עבודות בינוי במקביל ללימודים לא התקבלה בעין יפה בקרב הורים מבית הספר. כ-80 מהם חתמו על עצומה "לא ניתן להפוך את בית הספר לאתר בנייה על הראש של ילדינו".

מירב לוסגרטן, אמא לתלמידת כיתה א', קיבלה בשבוע שעבר את ההודעה על תחילת עבודות בניית האגף "בהפתעה גמורה", לדבריה. לוסגרטן סוברת כי ההתראה ניתנה להורים סמוך לתחילת העבודות מבלי לאפשר להם חלון זמן להתקומם נגדה. "אנחנו לא נגד הבנייה, אך אני מאמינה שאת הבנייה יש לבצע רק בעת שאין במקום למידה. התלמידים עברו הרבה טלטלות לאחרונה. עד שנכנסנו למגמה של יציבות, יגיעו רעשי הבנייה, זיהום האוויר והקטנת המרחב של בית הספר", היא מסבירה.
"זה פשוט לא הגיוני להקים מבנה נוסף בתחומי בית הספר בזמן שהילדים נמצאים בכיתות, גם ככה עוברת עליהם שנה מאוד מורכבת ומאתגרת". הוסיף א', אבא לתלמיד כיתה א' המוחה גם הוא נגד המהלך. א' מודע לעובדה כי לא ניתן להשלים בניית אגף חדש בחודשי חופשת הקיץ בלבד ומודע גם להסכם שנחתם עם הורי בית הספר בשנה שעברה אך הוא מסייג ואומר: "להסכם לא היו שותפים כמאה הורים של תלמידי כיתות א'. לטעמי, הבחירה של ההורים בשלהי שנת הלימודים הקודמת, בין לעבור מבנה ובין להישאר ולהסכים לבנייה 'על הראש' של התלמידים – היא בחירה בין שתי אפשרויות לא טובות. בית ספר פעיל לא צריך להיות אתר בנייה. לא לומדים יחד עם פועלים".
הבנייה תתבצע בצורה הבטיחותית ביותר
העצומה נגד תחילת העבודות לא זכתה להיענות גורפת מצד הורי בית הספר. אל מול עשרות הורים המוחים נגד תחילת העבודות, מציגה הנהגת הורי בית הספר דעה אחרת.

"מנהיגות ההורים בפרט והורי 'תלמי הדר' ככלל, ידעו על כוונת המועצה להרחיב את בית הספר", מסביר שלמה אפרתי, חבר הנהגת ההורים של ביה"ס. "בשנה שעברה כשעמדנו בפני ההחלטה האם לעבור למבנה המוקם ברחוב טורקיז או להישאר במבנה הנוכחי, הובא לידיעתנו כי מתוכננת בניית אגף נוסף במהלך השנה. המידע נשלח להורים והמשאל שהתקיים התבסס בין היתר גם על השיקול הזה", מסביר אפרתי. עוד הוא מציין: "80 אחוזים מההורים החליטו להישאר במבנה ברחוב מרגלית. כעת ישנם הורים שמתעלמים מהסיכומים או מעלים טענות בשל חוסר הבנה לגבי אופן הבניה הצפויה והאם מדובר בתוספת על מבנה קיים או הקמת מבנה נפרד", מפרט אפרתי.
לדברי אפרתי עמדת ועד ההורים היא שונה: "אנחנו מכירים בכך שתהיה בנייה. עם זאת אנחנו עושים הכל כדי שהבניה תתבצע בצורה הבטיחותית ביותר". אפרתי הוסיף כי בימים הקרובים יקיים הועד פגישה עם גורמים במועצה על מנת לעבור על נהלי הבטיחות בזמן הבניה בבתי הספר. "לא נתפשר על הפרדה מלאה בין פועלים לתלמידים ועל כניסה נפרדת לסחורות וכלים הנדסיים. אנחנו נתעקש על שעות עבודה סבירות ונדרוש שהקידוחים לא יחלו ב-8:00 אלא ב- 10:00 בבוקר. כך או אחרת, לא תתחיל עבודה בתחומי בית הספר לפני שוועד ההורים יעבוד מול המועצה על הסדרי הבטיחות ויבטיח את שלום ילדינו".