בית משפט השלום בחיפה נעתר לבקשת שבעה בעלי בתים ברחוב הגולן והוציא צו מניעה זמני לפתיחת מעון 'גן באהבה', בנכס השייך להוריו של יצחק קשת. בבקשה שהוגשה מפורטות טענות חמורות נגד ראש העיר, בעלי המעון וכנגד הוועדה לתכנון ובנייה חריש. קשת בתגובה: "הכל נעשה על פי חוק"
שכונת הקוטג'ים המנומנמת ברחוב גולן בישוב הוותיק של חריש נקלעה לעין הסערה עם הגשת בקשה לצו מניעה נגד הקמת מעון ילדים בנכס פרטי ברחוב הגולן, ששייך להוריו של יצחק קשת, ראש העיר.
ב-31.8.20 הוציא בית משפט השלום בחיפה צו מניעה ארעי נגד ראש העיר יצחק קשת וכנגד בעלי מעון 'גן באהבה', האוסר עליהם לבצע שימוש חורג בקוטג' ברחוב גולן בחריש.
צו המניעה יצא במעמד צד אחד לבקשת מספר בעלי קוטג'ים הסמוכים לקוטג' של קשת, ביניהם: מוטי וייס, חמי בר אור, רחמים ידיגרוב, אדוארד שפירו, חנה אלגביש ואבי כהן. לבקשה צורפו חתימות של עשרות תושבים בשכונה המתנגדים גם הם להקמת המעון.
בבקשה לצו המניעה, שהוגשה באמצעות עו"ד מיכאל ליטווק, נטען כי הנכס הרשום על שם הוריו של ראש המועצה יצחק קשת, הוא למעשה נכס השייך בפועל לקשת עצמו. עוד נטען בבקשה כי שלושת בעלי העסקים, שי אזולאי, שמעון בריבי ואפרים טוביאנה שכרו את הנכס ותכננו לפתוח בו מעון ילדים גדול הכולל 47 ילדים ולא התייחסו לעובדה כי מדובר בנכס המוקם בשכונת קוטג'ים קטנה, שקטה, פסטורלית ובלי דרכי גישה ומקומות חנייה.
מגישי הבקשה ציינו גם כי בריבי, שימש בעבר כראש הלשכה של קשת וכעוזרו האישי וכי "קיים חשש כבד כי סוכם ביניהם מראש כי ראש המועצה יצחק קשת 'ידאג' להנפקת האישורים הנדרשים מתוקף היותו ראש העיר".
טענה נוספת שעולה מהבקשה לצו מניעה היא כי שוכרי הקוטג' לא קיבלו את ההיתרים הנדרשים כמו טופס 4 וכי בנכס שטרם קיבל תעודת גמר, בוצעו עבודות הכנה כדוגמת הנחת דשא סינתטי בחצר וציורי קירות.
קשת: "הכפשה מכוערת"
טענה חמורה לא פחות המוצגת בבקשה לקבלת צו המניעה היא כי הוועדה לתכנון ולבנייה – חריש איננה פועלת כראוי למניעת הפעולות הבלתי חוקיות המבוצעות על ידי קשת והשוכרים, וכי קיים חשש כבד כי התנהלותה נובעת מניגוד עניינים של משפחת קשת. מגישי הבקשה ביקשו שאישור המעון לא ידון בוועדה לתו"ב- חריש אלא בוועדה אחרת או בוועדה מחוזית כדי למנוע ניגוד אינטרסים.
מהוועדה לתכנון ובנייה חריש נמסר בתגובה להאשמות כי: "כל עוד לא נעברה עבירת בנייה אין זה עניין הקשור או תלוי בוועדה לתו"ב".
יצחק קשת, ראש העיר השיב בתגובה לחריש 24 כי "מדובר בסך הכל בצו מניעה זמני שניתן במעמד צד אחד בלבד, מבלי שיישמעו כלל טענות הצד שכנגד. יודגש היטב: הכל נעשה על פי חוק ולא נעברה שום עבירה בשום שלב, וכל הטיעון המשפטי מתבסס על ספקולציה מופרכת על כך שכביכול יש חשש כלשהו שבעתיד 'אדאג' להשיג אישורים בדרכים לא כשרות. זו טענה כוזבת שאין לה כל בסיס. מדובר בהכפשה מכוערת ובהוצאת שם רע בחסות הליך משפטי".
גם שמעון בריבי, אחד מבעלי המעון שהוזכר בצו המניעה הגיב לנושא ומסר: "כל טענה מסוג – ראש העיר הבטיח שהוא ישנה / יפעל מול הוועדה – היא טענה מופרכת מהיסוד. מי שטען זאת יהיה צריך להוכיח אותה בבית המשפט".
הוצעו למתנגדים פתרונות
ב-8.9.20 יתקיים דיון במעמד שני הצדדים בבית משפט השלום ובו יוחלט אם להסיר את צו המניעה ולאפשר למעון להמשיך את פעילותו. עד אז 47 משפחות שרשמו את ילדיהם למעון ימתינו בציפיה לפסיקת בית המשפט.
שי אזולאי, אחד משלושת השוכרים של הנכס ברחוב הגולן השיב לפניית 'חריש '24 בנושא ועדכן כי הוא ושותפיו מחפשים כרגע חלופות כדי להפעיל כעת את הגן כפי שהתחייבו להורים ובמקביל, פועלים להסרת צו המניעה. עוד ציין אזולאי: "עוד לא קיבלנו טופס 4 כמו שאף אחד מה"חברים" בקוטג'ים לא קיבל עדיין. מלכתחילה לא התכוונו להכניס ילדים לבית בלי טופס 4 ואלמלא "החברים" מסביבנו לא היו הולכים לבית משפט ומוציאים צו מניעה, הכל היה מתנהל כמתוכנן והגן היה נפתח ב-10 לחודש. לשאלתך, לגבי בקשה לשימוש חורג בנכס שהוגשה לוועדת תכנון ובנייה, אכן נמצאת בקשה על שולחן הוועדה מזה 12-13 יום".
בריבי הוסיף גם הוא כי הנכס עבר התאמות אדריכליות וניתנו למתנגדים פתרונות כגון חנייה של ההורים שמתבצעת בכביש הגובל עם פארק המועצה ברחוב תמר: "ההורים חתמו על חוזה בו נושא החנייה הוא סעיף מתלה לקיום התקשרות. גם הצענו לדיירים להתקין מחסום בכניסה לשכונה במימון שלנו והתחייבנו להציב סדרן מטעמנו שלוש שעות ביום".