דיירי רחוב סביון התלוננו על אתר גריסת העפר שהקימה עיריית חריש מול ביתם. אתמול הם עברו למעשים וחסמו ברכביהם את כניסת המשאיות לאתר כמחאה על המפגע הבריאותי המתמשך. ראש העיר הורה לעצור את הפעילות באתר "נצטרך למצוא חלופה"
כ-30 מדיירי רחוב סביון 39 ו-41 השתתפו אמש (ראשון) במפגש עם ראש העיר יצחק קשת ומנהל אגף ההנדסה יניב מרכנתי ושטחו את טענותיהם בנוגע לאתר גריסת החולות והר העפר שמשבש את שגרת יומם ופוגם באיכות חייהם.
המפגש בין הצדדים נקבע בדחיפות, זאת לאחר שבשעות הבוקר דיירים משני הבניינים חסמו ברכביהם הפרטיים את גישת המשאיות לאתר ריכוז וגריסת האדמות, הפועל מספר שבועות מול ביתם. שיחות שקיימו הדיירים המוחים עם מחלקת ההנדסה במהלך אותו היום הביאו לקביעת פגישה במסגרתה שטחו הדיירים את טענותיהם בפני ראש העיר וקיוו לקבל פיתרון "למפגע הבריאותי", לדבריהם.
מפגע בריאותי קשה: "הילדים שלנו חולים"
אתר אחסון האדמות השנוי במחלוקת הוא שטח חום גדול מימדים, המורכב משלושה מגרשים ומיועד לשימוש ציבורי. המגרש יועד בעבר להקמת הקאנטרי קלאב העירוני ולהקמת מבנה קהילתי ומתחם ספורט. מאז, כזכור, הוסר הסימון של הקאנטרי מן המפה הרשמית של עיריית חריש וברחבת המגרש טרם נבנו מבנים. בנוסף, בתא השטח האמור, תכננה בעבר עיריית חריש להקים מסוף תחבורה זמני, תכניות אלה נגנזו בעקבות מחאת תושבי השכונה. בשבועות האחרונים שימש המגרש את עיריית חריש לריכוז יתרות חומרי הבנייה.
בשיחה בין הצדדים הסביר מרכנתי את בחירת העירייה במיקום המגרש: "שכונת הפרחים נמצאת כיום בתהליך בנייה של שצ"פים ומוסדות ציבור וחינוך. יש המון עודפי עפר שצריך להוציא מכאן, זאת בגלל הטופוגרפיה ההררית של השכונה. החוק קובע שניתן לגרוס עפר באתר המצוי במרחק של 150 מטרים. זאת הסיבה שהמיקום הזה נקבע".
בתגובה לדבריו ציינו הדיירים כי למרות שהעירייה עומדת בלשון החוק, המפגע הבריאותי הוא בלתי נסבל: "בוא תגיד את זה לילדים שלנו החולים. אני עם משאף", "אני לא נושמת, ומעולם לא חוויתי קוצר נשימה עד שהגעתי הנה", "אותנו הדיירים מעניינת הבריאות של המשפחות שלנו". השמיעו הדיירים בתגובה.
אחרים התלוננו על הליכי עבודה לא תקינים: "הרוחות מביאות את כל העפר אלינו. לא מרטיבים את העפר כנדרש, ההנחיות לא נאכפות. תדאגו לפיקוח: משאיות מכוסות והרטבה".
מרכנתי בניסיון להרגיע את הרוחות השיב כי אתר עודפי הבנייה ישאר פעיל לחודש אחד בלבד עד לסיום העבודה וציין כי "אין שטח אחר בכל העיר שאני יכול למצוא שהוא במרחק של 150 מטר משטח בנוי".
בנייה כן, גריסה לא
הדיירים סרבו לקבל את תשובתו של מרכנתי והשיבו שלתפישתם, על העירייה לשנות את גישתה. "אנשים חיים פה. לא ניתן לחשוב כמו לפני ארבע או חמש שנים צריך למצוא משבצת ראויה אחרת למקום הזה. ניתן לפתור את הבעיה באופן יצירתי ועם רצון טוב כדי לשמור על בריאות התושבים", ציין אחד המוחים.
ראש העיר קשת הודה: "אין לי פיתרון כרגע. חשוב שתדעו שאנחנו מתכננים לבנות בשטח הזה בית ספר תיכון ענק שיכלול 48 כיתות ויפתח בעוד שלוש שנים, התיכון צפוי לשרת את כל העיר". עם זאת הוא סיכם באומרו: "לבקשתכם, אנחנו כרגע עוצרים את הפעילות של הכלים הכבדים. נצטרך למצוא חלופה".
תשובת ראש העיר שימחה את הדיירים ואחד מהם סיכם באומרו: "כמובן שלא נעצור בניית בית ספר. אבל נפעל כנגד הקמת אתר גריסה בתוך עיר. בנייה היא דבר אחד וגריסת אדמות היא דבר אחר".
לקריאה נוספת: 52 משפחות מתלוננות: "למקם הרי עפר מול בתי מגורים זה לא הפיתרון"
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!