אדריכלית שרון פישמן תמונה לתפקיד מהנדסת העיר חריש. בתפקידה הקודם כיהנה פישמן כמהנדסת המועצה בנימינה-גבעת עדה. פישמן נכנסת לתפקיד שלא אויש במשך שנה וחצי לאחר עזיבת מהנדס העיר הקודם והאתגרים לפתחה גדולים
כשנה וחצי אחרי עזיבת מהנדס העיר יובל ברק ולאחר שלושה מכרזים שפרסמה עיריית חריש בחיפושה אחר מועמד מתאים למשרה, צפויה עיריית חריש להכריז בשבוע הבא על מינויה של האדריכלית שרון פישמן (42) לתפקיד הבכיר של מהנדסת העיר חריש.
פישמן כיהנה בשנתיים האחרונות כמהנדסת המועצה של בנימינה גבעת עדה. היא אדריכלית בכירה בעלת ניסיון בתכנון רחב היקף ומתמחה בבנייה ירוקה. בתפקידה הנוכחי ניהלה פישמן והובילה צוותי אדריכלים ויועצים ועסקה בקידום תב"עות מורכבות ובתכנון מבני ומתחמי מגורים, משרדים, מסחר ותעשיה.
במסגרת תפקידה תהיה אמונה פישמן על תכנון העיר חריש בכל הבטיה הפיסיים, כבישים, מבנים ותשתיות. היא תהיה גם אחראית על פיקוח ורישוי בתחומי הבנייה והמבנים הציבוריים ועל עבודות הבנייה המבוצעות על ידי העירייה או מטעמה. על מהנדסת העיר לבחון ולבקר תכניות יזמים, לשמור על האינטרס הציבורי ולהתוות את מדיניות התכנון והפיתוח של הבנייה בעיר, בהתאם לחזון ראש העיר.
תפקיד סטטוטורי, חיוני וקריטי בכל עיר
ראוי להזכיר כי מהנדס בערים עם גידול מואץ אחראי הן על תכניות המתאר העירוניות והן על ניהול מחלקת ההנדסה. מדובר בתפקיד סטטוטורי, חיוני וקריטי בכל עיר, קל וחומר בעיר עם תנופת בנייה אדירה. כניסתה של פישמן לתפקיד ביוני הקרוב תחייב אותה גם להיערך מיידית להקמתה של וועדת התכנון והבנייה המקומית. הוועדה המקומית צפויה להחליף את הוועדה המיוחדת, שמסיימת את תפקידה בנובמבר 2021 ותנהל עצמאית את מתן התרי הבנייה ליזמים.
צחי כץ, יו"ר איגוד מהנדסי ערים, יודע שהמשימה שעומדת לפתחה של פישמן אינה פשוטה: "אני מברך על היבחרה של אדריכלית שרון פישמן לתפקיד מהנדסת העיר. האתגר המשמעותי שעומד בפניה הוא להוביל את החזון התכנוני בעיר החדשה ולייצר לתושבים איכות חיים בדגש על מרחב ציבורי איכותי, יצירת ממשק איכותי בין המגורים לרחוב והקמת איזורי תעסוקה בעיר. אני מאחל לה בהצלחה".
ראוי להזכיר כי בשנה וחצי האחרונות בהן תפקיד מהנדס העיר לא אויש מילא יניב מרכנתי, מ"מ מהנדס העיר, את התפקיד החיוני והקריטי. היעדרו של מהנדס עיר בתפקיד עורר ביקורת מצד חוגים מקצועיים שציינו כי ההתנהלות ללא מהנדס עיר שמתכלל את העבודה בעיר המצוייה בבנייה מתמדת, עלולה לעכב משמעותית תהליכי עומק ואורך ופרוייקטים, לגרום לטעויות תכנוניות הוצאות מיותרות ולהשפיע משמעותית על העיר בשנים הבאות.