בישיבת המליאה האחרונה אושרה פה אחד ההחלטה על הקמת עמותה עירונית לספורט בחריש. מדוע יש צורך בהקמת עמותה וכיצד היא תתרום לקידום הספורט בעיר? מנהלת מחלקת הספורט: "רשויות שניסו לקדם את תשתית הספורט בעירן, ללא הקמת עמותה ייעודית לספורט, נתקלו בקשיים"

בישיבת המליאה האחרונה שהתקיימה ב -29/10 הצביעו חברי המליאה על הקמת עמותה עירונית לספורט בחריש. "העמותה העירונית שאנחנו מבקשים להקים תהיה למעשה הזרוע הביצועית של העירייה ותנהל את כל הפעילות הספורטיבית בחריש, הן התחרותית והן העממית ,תחת קורת גג אחת", מסבירה קרין פלג נוימן, מנהלת מחלקת הספורט בחריש. קרין מוסיפה ומציינת כי העמותה תפעל כדי לאגם משאבים ותקציבים ציבוריים מגורמים כמו משרד התרבות והספורט, 'הטוטו' וגופים תומכים כגון 'אתנה', הזרוע המקצועית של המועצה הציבורית לקידום ספורט הנשים בישראל.
"הכסף שירוכז בעמותה יחזור חזרה לתושבים באמצעות הקמת מתקני ומרכזי ספורט, הקמת מועדונים, הפקת אירועי ספורט והשקעה ותמיכה בספורטאים תחרותיים תושבי העיר", מפרטת קרין ומרחיבה על הצורך בהקמת העמותה: "ללא עמותה עירונית יהיה קשה להשיג תקציבים לפיתוח הספורט. רשויות שונות שניסו לקדם את תשתית הספורט בעירן, ללא הקמת עמותה ייעודית לספורט, נתקלו בקשיים שונים בגיוס תקציבים וזליגה של מקורות תקציב לאגפים אחרים ברשות.
אנו פועלים להקים את העמותה כבר כעת כדי לגשר על הקשיים הללו. בנושא זה, חשוב לי לציין את פועלו של ראש העיר, יצחק קשת, שהבין מהר מאוד את הצורך בהקמת העמותה לטובת איגום המשאבים הנדרשים".
"מקווים שבקשות המימון יאושרו"
הקמת העמותה תקדם את הספורט התחרותי בחריש, אולם מה לגבי הספורט החובבני? אייל ורדי, מנהל קבוצת הכדורסל שמשתתפת בליגת הקהילות ציין בתגובה לידיעה על הקמת העמותה: "להבנתי העמותה מיועדת לעזור בתחומי הספורט בעיר ולעזור בתקצוב הקבוצות השונות. אולם אינני בקיא כל כך בכל הפרטים והמשמעויות הנגזרות מכך. אני מקווה שהעמותה תוכל לסייע לנו בעתיד".
למרות הציפיות, נראה כי העזרה לקבוצות חובבניות אינה חלק מהמנדט של עמותה עירונית. "העזרה לקבוצות ולספורטאים פעילים צריכה להתנהל בהתאם לקריטריונים ברורים", מסבירה קרין. "עמותה עירונית פועלת בקשרי עבודה ותקצוב מול האיגודים המקצועיים השונים. קבוצת הכדורסל לדוגמה, שפועלת בחריש כגוף עצמאי משחקת בליגת הקהילות. במידה ובעתיד היא תפעל תחת איגוד הכדורסל היא תזכה לתקציב מהעמותה".
לדברי קרין, התקצוב של קבוצות תחרותיות בעיר ושל ספורטאים מקצועיים יתבצע בהתאם לנהלים שקבע משרד התרבות והספורט המגדירים שיטת ניקוד לתקצוב גופים ויחידים על פי קריטריונים שונים. "כל ספורטאי בחריש שיעמוד בקריטריונים שהגדיר משרד התרבות והספורט יפעל תחת העמותה ויתוקצב בהתאם", מסכמת קרין.

על פי הנחיות משרד הפנים, הרכב העמותה יורכב משלושה שלישים הכוללים את חברי המועצה, עובדי עירייה ונציגי הציבור הרחב. כרגע, פועלים ברשות כדי לאשר את הקמת העמותה מול משרד הפנים וההערכה היא כי תהליך זה יארך מספר חודשים ובסופו יצא מכרז מסודר ויבחר ועד מנהל, בהתאם לחוקי רשם העמותות.
על פי תקנים לניהול תקין של עמותות, העמותה המוקמת צריכה לפעול שנתיים בטרם תוכל לקבל תקציבי חוץ. האם המשמעות היא שעד אז לא יגיעו לעיר תקציבים לפיתוח מתקני ספורט? "בהחלט לא", פוסקת קרין. "העמותה מטפלת בעיקר בתקצוב ספורט תחרותי ופחות בנושא המתקנים. המועצה הגישה בקשות לקבלת תקציב במסגרת 'קולות קוראים' להקמת שלושה מתקני ספורט שונים. אנחנו מאוד מקווים שבקשות המימון יאושרו. אחד מהם מיועד להקמת אולם ספורט נוסף, ולגבי השניים האחרים אני מנועה לספר בשלב זה. אנו ממתינים לתשובה בקוצר רוח, הלוואי שנשמע חדשות חיוביות לגבי כלל הבקשות".
חדשות חיוביות אחרות שפורסמו השבוע עסקו בהקמת קבוצת כדורגל בנות בחריש. קרין מסבירה: "אני שואפת לקדם בעיר ספורט תחרותי של נערות ונשים. בשלב זה אנחנו רוצים להקים קבוצת כדורגל לבנות, בגילאי 9-12 וקבוצת בוגרות לגילאי 16 ומעלה כדי לייצר מסגרת, שבעתיד תקדם את תושבות העיר לספורט תחרותי. זה דבר חשוב מאוד בעיניי".