ראש עיריית חריש, יצחק קשת, הנחה את היועץ המשפטי של העירייה לפנות מיידית לבית המשפט נגד התקנת הרמקולים המשמיעים שירי שבת רגע לפני כניסת השבת. "נדרוש צווי מניעה קבועים נגד התקנת הרמקולים וכן השתת הוצאות ועלויות נוספות על מקימי מטרדי הרעש", ציין היועץ המשפטי
היוזמה הפרטית להשמעת שירי שבת ברמקולים רגע לפני כניסת השבת עוררה בחריש תרעומת וזכתה לתהודה ארצית. בעקבות הסערה הציבורית שחוללה היוזמה, פעלה העירייה לאחרונה בהתאם לחוות דעת משפטית שקיבלה ולאחר ששלחה התראה לתושב חריש – שלא נענתה – פעלה להסרת הרמקולים. למרות זאת, יש מי שהפעיל גם ביום שישי האחרון רמקולים מסוג צופר המשמשים מערכות אזעקה והשמעת תדרים גבוהים ומטרידים, גם ברחוב ברקת בעיר ולראשונה, גם ברחוב התאנה.
בעקבות זאת הנחה ראש העיר את היועץ המשפטי של העירייה לעלות שלב ולפנות לבית המשפט לאכיפת הוראות חוק העזר. היועץ המשפטי של העירייה, עו"ד אבי רפאלי ממשרד גדעון פישר: "אנו נפנה בימים הקרובים לבית המשפט בגין הפרות מינהליות לכאורה של הוראות חוק העזר בנושא מפגעי רעש, ונדרוש צווי מניעה קבועים נגד התקנת הרמקולים וכן השתת הוצאות ועלויות נוספות על מקימי מטרדי הרעש ועל כלל בעלי הנכסים בבניינים שבהם יוצבו ויופעלו רמקולים בשטחים משותפים".
ראש העיר, יצחק קשת הוסיף וציין: "לא ניתן ליוזמות פרטיות לעורר מחלוקות מיותרות שמעכירות את האווירה העירונית הייחודית שיצרנו בחריש. אעשה כל שנדרש כדי לשמור על כך שחריש תמשיך להיות עיר של כל תושביה: חילוניים, דתיים וחרדים".
עו"ד מיכאל ליטווק המייצג את נציגות בניין ברקת 35 בו מותקנים הצופרים מסר בתגובה להודעת העירייה: "מרשיי פועלים על פי חוק, בהתאם לדרישות הדין ועומדים בכל התקנים הנדרשים. מדובר בשתי דקות בשבוע בהן מושמעות מנגינות בשעות סבירות באמצע היום, הדבר אינו מהווה מטרד או הפרעה.
"אין לי אלא להצר על התנהלות העירייה והעומד בראשה. במקום לסייע לתושבי העיר ולטפל במפגעי רעש ועשן חמורים מהכפרים הסמוכים, גורמים בעירייה מעדיפים להשקיע מאמצים בלתי נלאים במטרה לרצות מיעוט קולני בעיר. פניית העירייה להליך משפטי לאחר נטילת הצופרים מעידה על התנהלותה עד היום בחוסר סמכות ובניגוד לכל דין. אין חוק במדינת ישראל האוסר על השמעת שירי שבת. בטוחני כי בית המשפט ידחה את עיריית חריש על הסף ויוכיח כי במדינת ישראל יש חופש דת מלא".