אריאל אליהו, רב קהילת לב חריש פנה לעמותת פעמונים כדי 'להעמיד על הרגלים' משפחות נתמכות. "הבנו שמגיעה אלינו אוכלוסיה שמחפשת להיתמך. זה לא בריא. המטרה שלנו היא לעודד אנשים לצאת לעבודה וללמוד לנהל כלכלת בית נכונה"
מחר תחל בשי"ל מועצה איזורית מנשה, סדנת 'פעמונים' לניהול כלכלת המשפחה המיועדת לזוגות צעירים ולמשפחות. הסדנה היא ללא עלות אולם רק זוג אחד מחריש נרשם אליה, ויש עדיין מקומות פנויים.
"אני מציע לזוגות מחריש להירשם לסדנה שהיא ללא תשלום ועוזרת למשפחה ללמוד להתנהל כלכלית", מציין אריאל אליהו, רב קהילת לב חריש שיזם את הפניה לעמותת פעמונים.
"אנחנו מלווים משפחות בחריש למעלה מעשר שנים", הוא מסביר. "חריש גדלה וגם הצורך בעזרה גדל. לאחרונה פנו לעמותה שלנו, 'ראשית תבואתו', משפחות שטרם עברו לחריש כדי לברר אפשרות של קבלת השלמת הכנסה.
"הבנו שמגיעה אלינו אוכלוסיה שמחפשת להיתמך. זה לא בריא. המטרה שלנו היא לעודד אנשים לצאת לעבודה וללמוד לנהל כלכלת בית נכונה".
כיצד אתם פועלים לשינוי המצב?
"תכנית העבודה שלנו היא להעמיד את המשפחות האלו על הרגלים ולכן פניתי ל'פעמונים' שתסייע למשפחות בעזרת סדנה ובעזרת ליווי משפחות. במקביל, המועצה הרימה את הכפפה והקימה מרכז תעסוקה שיעזור לאנשים למצוא עבודה".
לכמה משפחות העמותה שאתה עומד בראשה עוזרת?
"בחג האחרון סייענו לכ-200 משפחות. לחלקן עזרנו יותר ולחלקן פחות. יצרנו חמ"ל בו השתתפו כל הקהילות וכל קהילה דאגה למספר משפחות. כך הגענו למשפחות בצורה אישית ומכבדת, אבל ברור לי שמעבר לעזרה בחג צריך גם לבצע מהלך יותר משמעותי, להוציא את המשפחות ממעגל התמיכה, לתת להן חכה ומחשבון, זו הסיבה שפניתי לפעמונים".
"הדרישה מחריש הולכת וגדלה"
עמותת 'פעמונים' מספקת בהתנדבות וללא תשלום כלים, ידע וליווי מקצועי בניסיון לעזור לזוגות צעירים לייצר חיים כלכליים מאוזנים ואחראים, במסגרתם ההכנסות תואמות להוצאות, החובות מנוהלים ושיתוף הפעולה בין בני הזוג ודרי הבית תורם לתהליך ההבראה.
לאחרונה התקיים מפגש מתנדבים במסגרתו ניסתה עמותת פעמונים לגייס מתנדבים מחריש שיעברו הכשרה ויהפכו למלווים של משפחות בעיר.
"הדרישה מחריש הולכת וגדלה", מעיד שמיר נקש, מנהל איזור העמקים של עמותת פעמונים המשמש בתפקידו זה תשע שנים וחולש על 180 מתנדבים. "חריש היא העיר היחידה שאנו נאלצים להכניס משפחות לרשימות המתנה, כי אין לנו מספיק מתנדבים שיעזרו להם לעבור את התהליך".
"את חריש הכרתי לפני שלוש שנים עוד כשהיתה ישוב קטן. העיר צומחת ואיתה גם הקף הפניות אלינו", מפרט נקש.
אריאל אליהו פנה אלי בבקשה לשיתוף פעולה הדוק יותר על מנת לתת מענה לפניות הרבות. כיום 19 משפחות מאיזור קציר-חריש מקבלות ליווי והדרכה מ-14 מתנדבים. זה המון, זה כמעט כפול ממה שצוותים אחרים שלנו עושים באיזור הפעילות שלנו".
בשבוע שעבר ארגן שלמה פלד, מנהל מחלקת הרווחה של חריש בשיתוף עם אריאל אליהו ערב גיוס למתנדבים בחריש. "אם נצליח להגיע ל-20 מתנדבים מהעיר נפתח קורס הכשרה בחריש. כרגע מתקיים קורס הדרכה בפרדס חנה בו משתתפים שניים מתושבי חריש", מסכם נקש.
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? ספרו לנו!