לין סלאמה, תלמידת כיתה ד' בבית הספר 'תלמי רון', נבחרה על ידי משרד המדע להשתתף בפאנל 'שוחרי המדע' ולהתארח (וירטואלית) בסוכת הנשיא. היא בירכה את רובי ריבלין, נשיא המדינה וראיינה את מייסד מיזם החללית 'בראשית' אבל היא עדיין מתלבטת בשאלה מה היא תהיה כשתהיה גדולה: אסטרונאוטית או מדענית?
על אף מגבלות הקורונה לא וויתרו בבית הנשיא על מסורת ארוכת שנים ובפעם האחרונה בכהונתו, הזמין אתמול (ב') נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין את כל בית ישראל להתארח בסוכת הנשיא המסורתית. הפעם התקיים האירוח במתכונת מקוונת תחת הכותרת: "משחקי מדע בסוכת הנשיא" בשיתוף משרד המדע והטכנולוגיה והשר יזהר שי.

במשדר השתתפו אושפיזין מעולמות המדע החלל והטכנולוגיה בהם חתני פרס נובל, מדענים וחוקרים שהשיבו לשאלות שהפנו אליהם, בשידור חי, שישה ילדים וילדות הלומדים במסגרות חינוכיות טכנולוגיות. אחת מחברות הפאנל הצעיר היתה לין סלאמה, תושבת חריש, תלמידת כיתה ד' בבית הספר 'תלמי רון'.
לין בת ה-9 נבחרה על ידי משרד המדע, בזכות השתתפותה בתכנית הלימודים 'קוד פלוס' המקדמת חשיבה אלגוריתמית, דמיון ויצירתיות במסגרתה נחשפים התלמידים לתיכנות, לימודי מדעי המחשב ובניית אפליקציות.

במסגרת המשדר שוחחו חברי 'קבינט המדענים הצעירים' עם ברי סמכא בתחומי מדע וטכנולוגיה. לין ראיינה את ד"ר קירה רדינסקי, מדענית במדעי המחשב, והפנתה גם שאלה לכפיר דמרי, ממייסדי מיזם החללית 'בראשית': "תגיד, תהיה בראשית 2?". לין קיבלה מענה כי בחברת SpaceIL בהחלט עמלים על הפרויקט הבא. בפינת הניסויים הסבירה לין לעשרות אלפי הצופים כיצד ניתן להכין גלידה ביתית בטריק מיוחד: הוספת מלח לקרח ויצירת תהליך כימי, שגורם להורדת טמפרטורת הקרח ל- 20 מעלות מתחת לאפס, ומקצר ואת תהליך ההכנה.

תלמי רון: "לין פורחת שם"
אומימה סלאמה, אמה של לין ואחות במקצועה סיפרה: "לין חוותה הרבה מעברים בחייה, חיי מגורים במושב ושנתיים באפריקה. כשהגענו ארצה והשתקענו בחריש, בחרנו בבית הספר 'תלמי רון' ואנו מאוד מרוצים מהבחירה. לין פורחת שם". אומימה ציינה את תחושת הקבלה שהמשפחה חשה: "לין יכולה לומר בקול רם שהיא ערביה מוסלמית וזה בסדר ומכבדים זאת. זה לא מובן מאליו. כשאני הייתי בגילה לא יכולתי להגיד שאני ערביה ומאוד התביישתי בזהות שלי. כאדם שחי בשני העולמות, אני חשה מגמת שיפור משמעותי בקבלת האחר, יש היום יותר הבנה וכבוד אחד לשני".

עוד ציינה אומימה כי לין מחוברת לעולמות המדע וכאם היא רואה הזדמנות במציאות הלמידה המקוונת להגדלת החשיפה של תלמידים למגזרים ותרבויות ברמה הארצית והבינלאומית. "חשוב לעשות את החשיפה הזו מגיל צעיר. זה יוצר שיוויון הזדמנויות בין תלמידים", היא סיכמה.
ומה רוצה להיות לין כשתגדל? היא עוד לא החליטה אך היא מסמנת כיוון: "אחרי המפגש אתמול הבנתי שאני יכולה להיות מדענית או אסטרונאוטית".