משפחתון דו לשוני באום אל קוטוף פותח שעריו לילדי חריש ומציע סביבה בטוחה ומעשירה שטוב לגדול בה. פאטמה שומלי הגננת: "אני מתייחסת לילדי המשפחתון כאילו היו ילדי הפרטיים"
אום אל קוטוף, הכפר הערבי הנמצא בתחום המועצה האיזורית מנשה ומרוחק כחמש דקות נסיעה בלבד מחריש, הוא חלק מהנוף הנשקף ממרפסות רבות בחריש החדשה. אולם יש מי שלא רק צופה מרחוק. שיתופי פעולה מסחריים בין תושבי אום אל קוטוף המפעילים עסקים מצליחים בחריש אינם מחזה נדיר ומנגד, יש מספר משפחות שעושות את דרכן כל בוקר בכיוון ההפוך, מחריש לאום אל קוטוף ומפקידות את היקר להן מכל, את ילדיהן, בידיהם האמונות של אסמעיל ופאטמה שומלי, תושבי אום אל קוטוף והבעלים של משפחתון "אלוורד" הממוקם בכניסה לכפר.
בני הזוג, הורים לשני קטנטנים, מפעילים בשלוש השנים האחרונות בביתם, משפחתון אינטימי המיועד לתינוקות מגיל שלושה חודשים ועד שלוש שנים. פאטמה (30) גננת מוסמכת בהכשרתה, היא גם בעלת חזון וחלום על דו קיום שמתחיל כבר בגיל הרך: "המשפחתון שלנו פתוח לכל המגזרים, אצלנו כולם שווים", היא אומרת בקול רך.
מילות המפתח: באהבה ובסבלנות
בחברה הישראלית בה הבידול, ההתכנסות והקיטוב הופכים משמעותיים יותר ויותר במרחב הציבורי, מציע משפחתון "אלוורד" מקום אחר, תפישה אחרת וחלום אחר.
"ילדים הם ילדים הם ילדים – והם צריכים לקבל חום, ביטחון ואהבה, במיוחד בגילאים הרכים בהם נפשם מתעצבת", מסבירה בלהט פאטמה ומוסיפה: "אני מתייחסת לילדי המשפחתון כאילו היו ילדי הפרטיים, אני מאמינה כי בכל אחד מהילדים טמון פוטנציאל אדיר וניתן לפתח בו את יכולותיו באהבה ובסבלנות".

מה משך אותך לתחום החינוך?
"התעניינתי בחינוך ילדים מאז ומעולם, והתחלתי את דרכי כמטפלת ברפואה משלימה לגיל הרך. כשפנו אלי וביקשו את עזרתי בייעוץ בתחום החינוך, החלטתי לעשות הסבה ולפתוח משפחתון קטן ואינטימי בכפר, אשר ייתן מענה לילדי הכפר והסביבה".
משפחתון "אלוורד", כשם בנם הבכור של בני הזוג, פועל כבר שנה שלישית בכפר, חמישה ימים בשבוע משעה 07:00 בבוקר ועד 16:00 ומיועד לגילאי שלושה חודשים עד שלוש שנים.
בגן קיימת חלוקה לשתי קבוצות גיל: שלושה חודשים עד שנה, ושנה עד שנתיים. המשפחתון אינטימי וקטן ומספר הילדים בו לא עולה על שניים עשר. הצוות החינוכי כולל את פאטמה וסייעת נוספת.
המשפחתון פועל בתוך ביתם של אסמעיל ופאטמה, והוא מעוצב בטוב טעם, מלא בצעצועים וכולל פינות מסודרות להחתלה, שינה, אכילה ומשחק. הגן מרושת כולו במצלמות בתוך הבית ובחצר המיועדות לצוות. החצר הקדמית מלאה במתקנים ופינות משחק בטיחותיות.
משפחתון דו לשוני
"חינוך מבחינתי הוא ערך עליון, מה שאני מלמדת כאן לא תלוי במגזר. ילדים מתפתחים בהתאם לסביבה בה הם חיים, אני משתדלת להקנות להם תחושת בית ושייכות, סביבה תומכת ואוהבת שבה כל אחד מהם יחוש כמו בביתו שלו".
ובכל זאת, איך מתנהל סדר היום והאם השפה המדוברת המרכזית היא ערבית?
"כרגע כן, אבל ככל שיצטרפו אלינו ילדים מהמגזר היהודי השימוש בגן יהיה בשתי השפות, עברית וערבית וגם נעשה את כל ההתאמות של התכנים הלימודיים לחגים של שני המגזרים, כולל ימי חופשה מותאמים".

מה בנוגע לתחושת הביטחון והבטיחות של הילדים בכפר?
"הכפר בטוח מבחינה ביטחונית, ניתן לטייל בו ללא חשש. אני שמחה לספר כי מגיעות אלינו לכפר קבוצות רבות של תלמידים מבתי ספר בסביבה לבקר במוזיאון המורשת הערבית ורבים מתושבי אום אל קוטוף לוקחים חלק בחיי היום יום בחריש.
פאטמה גם משתפת בהתלהבות בתכנים הלימודיים העשירים המצויים במשפחתון: "משחקים ופעילות מוטורית, מוסיקה ושירים בשתי שפות, סיפורים ותכנים מותאמים גיל כדוגמת עונות השנה, גוף האדם, חגים, צבעים ועוד".
מעבר למחיר האטרקטיבי שמציע המשפחתון, מספקים בני הזוג לילדים ארוחות מגוונות ומזינות אותן מכין הצוות במקום. פאטמה אף מפעילה במשפחתון מגוון חוגים: פעילות עם בעלי חיים, מוסיקה, תנועה ויצירה. "אני אוהבת להעניק לילדים קצת מעבר למה שההורים מצפים, ולכן אני גם עורכת מסיבות מושקעות במהלך השנה ומפנקת במתנות". היא מספרת ונזכרת במסיבת סוף השנה הקודמת שנערכה עם מפעילה, פינות יצירה ומתנפחים. "עבור מתנת סוף השנה ערכנו יום צילומים מקצועי בבית שערים, אליו הוזמנה צלמת מקצועית לצילומי משפחה. כל ילד קיבל כמתנת פרידה ספר ילדים עם שמו מוטבע על כריכת הספר. זאת היתה מתנה שהתרגשתי מאוד להעניק", היא מסכמת.
ההרשמה בעיצומה. נותרו מקומות ספורים בלבד. לפרטים נוספים וליצירת קשר: 052-7375030
– תוכן מקודם –