עיריית חריש התקינה מקלטים על גבי מחסומי הכניסה לחניוני בניינים שיאפשרו כניסה למשאיות האשפה. ההתקנה בוצעה ללא תיאום עם וועדי הבתים או חברות השערים. בתגובה הגישו מספר וועדי בתים בחריש התראה לפני תביעה על פגיעה ברכוש פרטי. עיריית חריש בתגובה: "טעינו ואנו מתנצלים על כך"
בניינים מאוכלסים בחריש נוהגים להתקין בכניסה למגרש החנייה המשותף מחסום המאפשר לדיירים מורשים בלבד להשתמש בשטח פרטי זה. הכניסה למגרש החנייה מבצעת בדרך כלל באמצעות שלט או חיוג למוקד.
אחת הבעיות המובנות בתכנון הבתים המשותפים בחריש היא מיקומו של מתחם הפחים המשותפים. ברבים מבנייני העיר, מתחם הפחים הוא חלק מן החנייה ולכן משאיות אשפה, שצריכות לבצע את עבודתן זקוקות לאישור כניסה לאיזור החנייה הפרטי.
בעבר, משאיות האשפה צפרו בשעות הבוקר המוקדמות כדי להעיר את דיירי הבניין ולבקש מהם לפתוח את שער הכניסה למתחם המבוקש על מנת שיוכלו לבצע את עבודתן. אולם נראה כי שיטת העבודה השתנתה מאז.
ביום חמישי האחרון, (1.8) הגיש אחד מוועדי הבתים בעיר תלונה במשטרה על נסיון התקנה של מקלט/משדר פיראטי על מחסום החנייה שמאפשר כניסה לא מורשית למתחם.
"אחד הוועדים 'תפס על חם' הרכבה פיראטית של מקלט על מערכת שלנו ברחוב אורן בשעה 4:30 לפנות בוקר. הם עשו את זה כמו גנבים בלילה. המתקין ברח מהמקום לאחר שאותר. וועד הבנין הגיש תלונה במשטרה ואז התברר שזו עבודה בשירות המועצה. זו התנהלות בריונית, התקנת המקלטים על השערים היא לא תקינה, חד משמעית", סיפר בזעם גורם מקצועי בחברת עופר שערים, המתחזקת מחסומי חנייה מרובים בעיר.
מדוע בעצם?
"מדובר ברכוש פרטי וזו עבירה על החוק. זה בדיוק כמו להיכנס לבית פרטי של אדם ולפתוח את דלת הכניסה שלו לטובת ביצוע עבודות תחזוקה ללא אישורו. מערכות השערים הן מערכות חכמות ומבוקרות, כל פתיחה וכל פעילות נרשמת. הבחור שהתקין את המערכות מטעם המועצה, עלול למכור שלטים חופשי לכל המעוניין, ואין לנו בקרה על כך. איך אני יכול להיות ערב לכך שגורמים עוינים לא ייכנסו באישון לילה ויוציאו רכבים מהחנייה? התהליך היה צריך להיות שקוף, בשיתוף פעולה איתנו ובאישור וועדי הבניינים".
"ועדי הבניינים צריכים לקחת בחשבון שאיננו יכולים להיות אחראים על מערכת שהותקנו עליה מוצרים נוספים מכיוון שאם ייגרם נזק או תקלה לא נוכל לדעת אם זה בגלל תקלה במערכת שלנו או בעקבות המקלט הנוסף שהותקן, ללא ידיעתנו וללא אישורנו".
מה קורה במקומות אחרים בארץ בהם מצויים פחים ציבוריים בתוך חניונים פרטיים? כיצד זה מתנהל?
"ניתן לתת הרשאה, למספר מוגדר וקבוע של המוקד לפינוי פחים, שיקבל גישה לכל השערים. הצעתי בעבר לחלק למועצה שלטים שמיועדים לשימוש צוות פינוי האשפה כך יש לי בקרה על השלט, הוא מוגדר ומזוהה במערכת ואני יודע מתי וכיצד נעשה בו שימוש. הם בחרו בדרך תמוהה להכעיס להתקין מקלטים עצמאית".
סליחה, טעינו
בתגובה למהלך החד צדדי, מיהרו מספר וועדי בתים ברחובות טופז, אלה ותמר להגיש מכתב התראה לפני תביעה למועצת חריש. המכתב עליו חתום ליאב אהרון, כנציג התובעים מתריע כי "כל פעולה שמבוצעת על מנגנוני השערים החשמליים שלא בתיאום מול ועד הבניין שהשער נמצא בבעלותו הפרטית הינה פעולה פיראטית ולמועצה לא קיימת הזכות לבצע זאת גם לא בחסות חוק עזר עירוני שכן מדובר ברכוש פרטי".
עוד צויינו במכתב ההתראה הדרישות הבאות:
- פיצוי כספי של 10,000 ש"ח עבור כל שער "שטופל" על ידי מועצת חריש.
- תשלום עתידי במשך חמש שנים על כל עלות תקלה שאחריות בסיסית הייתה מכוסה אילו הייתה מוכלת על השער.
- הסרה מיידית של כלל הרכיבים שהותקנו בשערים ברחבי העיר.
- כיסוי עלויות משפט.
עיריית חריש התעשתה מהר ושיגרה בתגובה הודעת התנצלות לוועדי הבתים: "אנו מבקשים להתנצל על כך שהמשדרים הותקנו ללא תיאום עם וועדי הבתים וללא יידוע התושבים מראש. טעינו ואנו מתנצלים על כך. בהמשך להודאה בטעות שעשינו, אנו ננקוט בימים הקרובים בפעולות הבאות:
- תקשורת ישירה עם כל אחד מכם, במטרה להסביר ולקבל את אישורכם להשארת המשדר על כנו.
- פגישה דחופה עם חברות השערים לצורך ווידוא שההתקנה לא תפגע באחריות החברות לוועדי הבתים.
- במידה והדברים לא יסתדרו, אנו מתחייבים להסיר את המשדרים במיידי.
- כמובן, הרשות תישא בכל נזק או פגיעה בו הותקן הרכיב.
דוברות חריש הוסיפה בתגובה לפנייה של מערכת 'חריש 24' כי העירייה בקשר מול וועדי הבתים וכל הגורמים הרלוונטים על מנת להסדיר את הנושא.
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!