הוועדה המיוחדת לתו"ב קיבלה את התנגדויות הדיירים לפתיחת מעון הילדים המורחב ברחוב שקד וציינה כי אחת הסיבות להחלטתה היא עומס תחבורתי בלתי סביר באזור. שלמה קליין: "נס שלא נהרגו ילדים". הדיירים: "אנו מוקירים את עמדת הוועדה שלא נכנעה ללחצים פסולים"
הוועדה המיוחדת לתכנון ולבנייה חריש החליטה לדחות את הבקשה שהגישה היזמת אביגיל דהרי לשימוש חורג לניהול מעון יום במבנה מגורים ברחוב שקד.
דהרי החלה בעבודות להקמת פעוטון ענק שמכיל כמאה ילדים, במתחם הקוטג'ים ברחוב שקד בשכונת החורש והסבה שלוש דירות קרקע שבבעלותה לטובת הפעלת מעון לגיל הרך (גילי 0-3), זאת, מבלי שקיבלה מראש את אישורי הוועדה. ביוני 2021 עבודות הבנייה במתחם הופסקו בצו שהוציאה הוועדה לתו"ב בעקבות התנגדות מאורגנת של שכנים ברחוב.
בנימוקים לדחיית הבקשה של דהרי לאשר שימוש חורג בדירות כתבה הוועדה כי הרחוב אינו מותאם לכך ולכן מראש לא קבעה הוועדה דירות להמרה ברחוב זה. עוד היא ציינה כי העומס התחבורתי באזור הוא בלתי סביר ושלושה מעונות יום יגדילו את העומס ויפגעו באיכות החיים של האוכלוסייה באזור.
"להכשיר את השרץ"
בדיון שהתקיים הציג עו"ד ערן פלס, שמייצג את דהרי את עמדתה. "מעון יום זה לא מותרות, זה מצרך בסיסי שמגיע לאוכלוסייה. כבר היום יש הצעת חוק שלא יהיה צורך בהיתר לשימוש חורג. יציאת נשים לעבודה היא כורח בסיסי, ואם בערים גדולות עם עומסי תחבורה ותסקירים של תחבורה הוציאו חוות דעת על הנושא, פה לא היה דבר כזה ולכן אי אפשר לטעון שזה מהווה הפרעה. צריך לאפשר למרשתי להפעיל את המעון כאן ועכשיו, יש עשרות אימהות שלא יכולות לצאת לעבודה".
אביגיל דהרי הדגישה בדבריה את הדרישה הגדולה הקיימת למעון בחריש. "פתחנו את המעון באלול, המעון שלי
מסובסד והמטרה שלנו היא לתת את המיטב ואת האיכות לילדים שההורים שלהם זקוקים לסבסוד הזה ולא יכולים להרשות
לעצמם מעון פרטי. אנחנו חושבים שכל ההתנגדות של דיירים שאינם גרים שם היא לא סבירה".
מנגד, עו"ד אורלי ליבר שמתגוררת ברחוב שקד הציגה את התנגדויות הדיירים: "אני רוצה להתחיל מהעובדה שאנחנו נמצאים בדיון שמטרתו להכשיר את השרץ. האם חברי הוועדה היו מאשרים זאת אם הגב' לא הייתה מתחילה עבודות בפועל? להגיש בקשה באמצע החופש הגדול ולהפעיל לחץ על הוועדה עם רישום עמוס זה לא דבר שייעשה".
עו"ד ליבר התייחסה בדבריה גם לפגיעה הניכרת באיכות החיים של התושבים, לירידה בערך הדירות ונתנה דגש לעומס התחבורתי המסתמן באזור: "הרחובות הסמוכים עמוסים לעייפה ממוסדות חינוך – יש פה שמונה גני ילדים, שלושה בתי ספר, שלושה מעונות יום, כולל אחד במרכז מסחרי. אין פה שום הצדקה לפתיחה של מעון נוסף דווקא במיקום הזה. אלה רחובות צרים ועמוסים, במיוחד שהמועצה המקומית ביטלה את ההסעות לבתי הספר ועכשיו יש פה רכבים נוספים שלא היו אמורים להגיע לאזור. בנוסף, מבדיקה שערכנו הבנו שרוב ההורים מגיעים אליה משכונה אחרת".
סגן ראש העיר שלמה קליין שהשתתף בדיון, הסכים עם הדברים: "הייתי במקום אתמול בשעת צוהריים. יש שם כ-2,000 ילדים שלומדים באזור, והעומס שם לא נורמלי. הרחובות האלה לא יכולים להכיל את העומס הזה". קליין גם התייחס לעובדה שהעבודות החלו ללא אישור וציין כי תפקידה של הרשות המקומית הוא לנווט את פתיחת מוסדות החינוך הפרטיים בהתאם לפרוגרמה ובהתאם לחוק: "אנחנו כרשות מקומית יכולים להגיד ליזם לאן כן ללכת, כשהוא מגיע לבקש בקשה לפני תחילת העבודות. כשהיא באה וקובעת עובדות בשטח, היא כביכול לוחצת עלינו לאשר את הדברים האלה. זה פוגע במקומות הלא נכונים, זה יוצר בלאגן. אתמול (יום פתיחת שנה"ל) היה שם נס שלא נהרגו ילדים, היה שם בלאגן ועומס גדול".
"תושבים איכותיים אשר יודעים לעמוד על שלהם"
סגנית ראש העיר שני גרינברג התנגדה גם היא לתת ליזמת דהרי אישור בדיעבד: "דיברנו בעבר על אנשים שקובעים עובדות בשטח. אני לא חושבת שצריך לאשר את זה. צריך לעצור את זה שאנשים עושים מה שהם רוצים ומאמינים שיאשרו להם בדיעבד".
"לצערי מספר יזמים המתגוררים מחוץ לחריש נתפסו להלך מחשבה שחריש היא עיר של משקיעים בלבד. ההתנגדות המאורגנת של התושבים ועמידתם הנחרצת מסמלת גבול ברור: חריש ותושביה יודעים לשתף ביניהם פעולה ולשמור על איכות חייהם
עו"ד אוהד לפידות שייצג את הדיירים המתנגדים בתחילת ההליך המשפטי שמח על קבלת ההחלטה: "לצערי מספר יזמים המתגוררים מחוץ לחריש נתפסו להלך מחשבה שחריש היא עיר של משקיעים בלבד, וכי התושבים הם אוסף של שוכרים ממקומות שונים, ללא כל יכולת של שיתוף פעולה ביניהם. הם גילו תושבים איכותיים אשר יודעים לעמוד על שלהם! ההתנגדות המאורגנת של התושבים ועמידתם הנחרצת מסמלת גבול ברור: חריש ותושביה יודעים לשתף ביניהם פעולה ולשמור על איכות חייהם. הייתה לי הזכות לעמוד בפרץ מיד בתחילתו של ההליך ולהתריע במכתבים ובעל פה על הסכנה האורבת מהקמת הפעוטון הבלתי חוקי. עקב ההתערבות המשפטית העבודות הופסקו באופן מיידי ונמנעה המזימה של יצירת עובדות בלתי חוקיות בשטח".
בועז אזולאי, דייר רחוב שקד שהתנגד לפתיחת המעון סיכם: "אנחנו שמחים שהוועדה קיבלה את הטיעונים העיניינים של עו״ד אורלי ליבר ושלנו. רחוב שקד אינו יכול לשאת תוספת מעונות של מאה ילדים, התשתיות ברחוב לא מותאמות לכך, זו סכנה בטיחותית וכבר היום ישנם מוסדות לימוד רבים ברחוב. אין צורך אמתי לתושבי השכונה במעון כה גדול, ואין סיבה מוצדקת להרוס את אופי השכונה, כשאפשר למצוא פתרונות במרכזים מסחריים ודירות המרה. אנו מוקירים את עמדת הוועדה לא לאשר שימושים בדיעבד, ואת העובדה שלא נכנעה ללחצים פסולים ובחנה את הבקשה באופן ענייני".