הרב הראשי לישראל, יצחק יוסף, הגיע אמש למתנ"ס חריש לחגיגת סיום הש"ס, שהתקיימה בנוכחות חברי המועצה הדתיים וראש העיר, יצחק קשת. מחוץ למתנ"ס התקיימה הפגנת מחאה שקטה בהשתתפותם של חברי המועצה החילוניים, שנשאה מסר של 'ערבות הדדית' וחיזוק קהילת יוצאי ברית המועצות
אמש התקיים במרכז התרבות של חריש אירוע חגיגות הש"ס בהשתתפותו של הרב הראשי לישראל, יצחק יוסף. עשרות מתושבי העיר הגיעו לאירוע, שהכניסה אליו היתה לנרשמים מראש בלבד. תושב חילוני, שלא נרשם וביקש להיכנס לאולם, לא קיבל התר לכך בטענה שהאירוע מותאם לציבור דתי בלבד. בתחילת הערב היה האולם בתפוסה חלקית אולם בהמשך התמלא לחלוטין. נרשמה השתתפותם של חברי המועצה הדתיים, שלמה פרץ, יוחאי פרג'י ויוסי גולדמן, לצד מנהיגים ורבנים מהקהילה החרדית והדתית בחריש.

יצחק קשת, ראש העיר, ציין את חשיבות האירוע: "אנחנו במעמד גדול. פעם ראשונה שמתקיים בחריש אירוע בהקף כזה, בגודל כזה, ובעזרת השם זו תהיה מסורת לשנים". קשת התייחס בדבריו גם לסערה המקומית סביב השתתפותו של הרב הספרדי הראשי באירוע העירוני של חריש: "התלבטתי אם להתייחס לדברים שהיו סביב האירוע הגדול הזה אבל כתוב 'ודרכיה, דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום'. זו הדרך של התורה וכל מי שמצייר אותה אחרת הוא טועה ומטעה".

קשת הוסיף ואמר: "הרב לא רצה ולא התכוון לפגוע כהוא זה במגזר או באנשים. אני בכוונה לא נכנס לדברים אני רוצה רק להגיד, שדרכיה של התורה הן דרכי נעם וזה גם התפקיד של כל אחד ואחד מאיתנו, להאיר פנים".
רק לאחר ציפיה ארוכה וממושכת הגיע הרב הראשי לישראל, יצחק יוסף, לחריש. הוא בירך את ראש העיר, יצחק קשת: "אני מברך אותו שימשיך לעשות עוד כהנה וכהנה למען התורה וירחיב את דברה בעיר".
יצחק מיס, תושב העיר סיכם את רשמיו מהאירוע בפוסט שהעלה בו ציין כי מדובר באחד הערבים המרגשים בהם השתתף: "ריקודי שמחה ממגזרים שונים, כלל רבני חריש יושבים ליד שולחן שצר מלהכיל, סרטון מהמם והשיא היה בואו של מרן הראשון לציון. זכיתי לנשק ידו של ממשיך דרכו של מרן. ישר כח לכל העוסקים בהפקת הערב היפה הזה".
"גם אני יהודיה"
מספר שעות קודם לכן, ברחבת הכניסה של המתנ"ס בו התקיים האירוע, התקיימה הפגנת מחאה בהשתתפותם של עשרות מתושבי חריש. אלה נשאו שלטים עם הכיתוב: "גם אני יהודי", "רוסי. עיראקי. יהודי. אחים אנחנו" ושלטים עם המסר של "ערבות הדדית".

עידית ינטוב, חברת המועצה מטעם 'ישראל ביתנו' סיפרה לנוכחים את סיפורה האישי כבת עולים שנאלצה לחזור ולהוכיח את יהדותה לרבנות, כל פעם מחדש. "שנים של בדיחות וצחקוקים בגלל המבטא, שברון לב ומצוקות של ההורים בגלל הגיל המתקדם, שנים של מסע ההוכחות לזהותנו ולשייכותנו ואני עומדת כאן, כעבור כמעט 29 שנים האלה כאילו שוב חזרתי ל-1991 כדי לומר בפעם המיליון או יותר: גם אני יהודיה".

בין הנואמים היו גם רומן קזרונובסקי, מאור קורן, דריה מסיקה ונלי ברוורמן, תושבי העיר.
קורן ציין שכמי שלא הוטל אף פעם ספק ביהדותו חשוב היה לו יותר להתייצב לצד יוצאי ברית המועצות בעיר: "אני גאה להתייצב כתף אל כתף לצד הקהילה הרוסית היום ולהגיד בקול ברור, אתם אחיי ואחיותי. הבעיות שלכם, הם מהיום גם הבעיות שלי".
מסר מקרב

נלי ברוורמן, תושבת חריש סיפרה את סיפורה האישי: "עלינו ארצה, אבא שלי וארבע גויות – סבתי שהיתה אלמנה, אמא, אחותי ואני. הסטטיסטיקה – מזעזעת. יתרון מוחץ לגויים. אני ואחותי הקמנו משפחות, לכל אחת שלושה ילדים. בגמר החשבון – ארבע הגויות נתנו חיים לשישה צברים, ישראלים, יהודים", סיכמה ברוורמן.

"אז למי שמפחד מהתבוללות פה בארץ – אל חשש", היא הוסיפה, "סביר להניח שדווקא הדבר ההפוך יקרה. אל תפחדו לקרב את השונה, לתת לכל מי שמרגיש יהודי – להיות יהודי בדרכו. אני מאמינה שככה נזכה לראות את ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי, ואת חריש – קהילה מגובשת ומשותפת, בה יש מקום לכולם".
גם דריה מסיקה שיתפה בסיפורה האישי וציינה כי דברי הרב הראשי לישראל היו עבורה כמו סטירת לחי: "הרגשה נוראית". יחד עם זאת הדגישה מסיקה כי היא לא באה לשנות את המדינה אלא להוביל שינוי בחריש והדגישה את המסר של הערבות ההדדית בחריש וקיום קהילה מחזקת בעיר: "אני בעד האחר, גם אם הוא לא כמוני, אני בעד הקהילה המדהימה שנוצרת פה".