יגאל אריכא, מנהל בית הספר הממלכתי החדש בחריש נפגש אמש לראשונה עם הורי הנרשמים הציג בפניהם את תפישתו החינוכית והפיג חששות בנוגע למידת התאמתו של מנהל דתי בבית ספר ממלכתי. תגובת ההורים: "נפל דבר בחריש – החינוך בחריש עולה כיתה וכמה טוב לומר את זה"
אמש (שני) נערך מפגש היכרות בין הצוות המקצועי של בית הספר היסודי הממלכתי החדש בחריש, שיחל לפעול לראשונה בשנת הלימודים הקרובה, לבין הורי הנרשמים. כ-150 הורים הפגינו נוכחות, מילאו את אולם המתנ"ס והקשיבו לדברים שנשא ישראל שלו, מנהל אגף החינוך בחריש ויגאל אריכא, מנהל בית הספר החדש.
בית הספר החדש ברחוב דפנה בעיר, שבנייתנו טרם הסתיימה, עתיד להכיל למעלה מ-230 תלמידים. ארבע כיתות יפתחו לשכבת כיתה א' וכיתה אחת בכל שכבת גיל ב'-ו'. שמו של בית הספר והלוגו שלו ייקבעו במסגרת תהליך שיתוף קהילתי במהלך השנה. בית ספר יסודי ממלכתי זה יפעל ברוח תכנית חותם.
"השלב הראשון שאנחנו עומלים עליו עבור ילדיכם ועומד כרגע לנגד עינינו, כולל בתוכו שלושה מרכיבים: מורה שאוהב אותו, כיסא שיוכל לשבת עליו ושהוא יידע לאן הוא הולך משיעור לשיעור", הסביר אריכא בדברים שנשא והוסיף: "הצוות החינוכי שלנו הוא צוות של חולמים. כמספר אנשי הצוות, כך מספר החלומות. יחד עם זאת מצאנו הרבה חלומות שעולים בקנה אחד".
במסגרת הצגת הגישה החינוכית וחזון בית הספר הסביר אריכא: "אנחנו בשנת בנייה ולכן אנו נדרשים לשני דברים. האחד, עבודה קשה, והאחר, גמישות ואורך רוח, הן של הצוות והן שלכם ההורים. אנחנו נכנסים לתקופה מורכבת, כולי תקווה שהיא תהיה שמחה ומספקת עבור כולנו".
בשיחה שהתפתחה השיב אריכא לתהיות ולטענות שעלו עם היבחרו, המרכזית בהן עסקה בשאלה האם נכון למנות אדם דתי כמנהל בית ספר בזרם החינוך הממלכתי: "לדאבוני, בשנים האחרונות הצלחנו לייצר בחברה שלנו פחד מכל מי ששונה מאיתנו. גם בעת שנכנסתי לתפקידי כמנהל בית הספר הממלכתי תל"י ברעננה, הורמו גבות. בפועל, בית הספר רק הלך וגדל משנה לשנה והחששות התפוגגו במהרה. אין לי שום כוונה להפוך את הזהות שלי לזהות של מישהו אחר", הדגיש אריכא והוסיף: "בחרתי ביודעין לנהל בית ספר ממלכתי, וקיבלתי את הזכות הזו. אני תקווה שנצליח לצייד את הילדים בכלים לשיח מעמיק בהכרת והכלת השונה".
בשנת הלימודים הקרובה, תיפתח בבית הספר החדש גם כיתת תקשורת (חינוך מיוחד) בשכבת א'. אריכא ציין: "לאחרונה פורסמו מקרים בהם החברה הישראלית התקשתה לשלב בתוכה ולקבל ילדי חינוך מיוחד. עבורנו, זו זכות ענקית לעבוד עם ילדי חינוך מיוחד ונעשה כל מאמץ לשילוב מקסימלי שלהם. אנחנו רואים זאת כמשימה מרכזית ומניסיוני החינוכי, כלל הילדים מרוויחים ככל שהמניפה של הייצוג החברתי רחבה יותר".
ומה חשבו ההורים? הרשמים בקרב הנוכחים היו חיוביים ביותר. יוסי כהן מחברי הפורום 'מובילים חינוך חדש בחריש', פורום שניסה לקדם הקמת בית ספר דמוקרטי בחריש, עתיד להיות הורה מן המניין בבית הספר החדש. "לשמחתי, מהתרשמות ראשונית עולה כי בית הספר החדש תואם את מרבית העקרונות ותפישות העולם, שרצינו לראות במוסד חינוכי בחריש. הצגת הגישה החינוכית וחזון בית הספר הפיחה בנו המון תקוות. חינוך הוא ה-מיתוג של חריש ואנחנו כהורים נעשה הכל כדי שבית הספר יהיה המצפן של מוסדות החינוך באיזור כולו".
גם מיכל מור, מחברות 'פורום מובילים חינוך חדש' בחריש פרסמה בתגובה למפגש מילים חמות: "נפל דבר בחריש – החינוך בחריש עולה כיתה, וכמה טוב לי לומר את זה. פגשנו אתמול מנהל שמצהיר שרואה בפתיחת כיתת תקשורת ראשונה (א') – זכות ענקית והזדמנות נפלאה ללמד על קבלת השונה והמגוון הרחב של הילדים ובני האדם באוכלוסיה, כך גם לגבי שילוב ילדים עם צרכים מיוחדים בכיתות. פגשנו מנהל שמדבר על חינוך רלוונטי בעולם משתנה, מישיר מבט ואומר להורים שבאו עם החשש והתקווה – אנחנו צריכים אתכם, אתם צריכים אותנו – בואו נעשה את זה יחד! רק יחד נצליח. וואו. פייר? אני מתרגשת".
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!