מיהן נשות החינוך שיובילו את שלושת בתי הספר החדשים שייפתחו לראשונה בשנת תשפ"ב ומהן העצות שמשיאים להם מנהלי בתי ספר וותיקים בעיר?
קפיצה גדולה ביצעה מערכת החינוך בחריש שרק לפני חמש שנים, בספטמבר 2016, חנכה את בית הספר הממלכתי הראשון בחריש, בית ספר תלמי רון.
ב-1 בספטמבר תשפ"ב יחלו לפעול בחריש שלושה בתי ספר חדשים. הם יצטרפו ל-15 בתי ספר הפרושים בעיר ומשרתים מגוון רחב של זרמים חינוכיים.
בשכונת בצוותא, יחלו לפעול שני בתי ספר, ממלכתי וממלכתי דתי. בשכונת אבני חן יחל לפעול בית הספר התיכון הממלכתי החדש. התיכון החדש יפעל לצד תיכון 'אתגרי העתיד' שנפתח לפני שלוש שנים בלבד.
לקבל החלטות מושכלות
חטיבת הביניים הממלכתית החדשה תחל את שנתה הראשונה במבנה חילופי וזאת בשל עיכובים בבנייה. הלימודים יתקיימו במבנה חדש שבנייתו מסתיימת בימים אלו, ברחוב מרגלית שבשכונת אבני חן בתחומו של בית הספר היסודי 'תלמי הדר',
על פי נתוני העירייה, בשנתו הראשונה של המוסד הממלכתי העל יסודי, צפויים להיפתח שלוש עד ארבע כיתות ז', כיתה ח' אחת, כיתה ט' אחת וכיתת חינוך מיוחד.
אביגיל פסנטין, מנהלת חטיבת הביניים הממלכתית החדשה, מגיעה לתפקיד עם 25 שנות ניסיון במערכת החינוך העל יסודית. בתפקידה האחרון שימשה פסנטין כמנהלת בית הספר היסודי קשת בכוכב יאיר צור יגאל.
"אני מאמינה בלמידה ממוקדת לומד, שתביא את בוגרי בית הספר להיות מסוגלים לקבל החלטות מושכלות ולהיות בעלי מודעות ואחריות בשלושה מעגלים: לעצמי, לחברה ולמדינה", היא מסכמת.
עיר חדשה, אנרגיות חדשות
שני בתי ספר יסודיים יפתחו השנה בשכונת בצוותא, האחד, בית ספר ממלכתי ברחוב יחד 5 בניהולה של אביבית לוי משה. האחר בית ספר ממלכתי דתי ברחוב רעות 5, בניהולה של שולמית אילוז.
שני בתי הספר היסודיים בשכונת בצוותא מצטרפים ל-10 בתי ספר יסודיים בחריש. לוי משה, מנהלת ממלכתי בצוותא היא בעלת תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך ובוגרת התכנית להכשרת מנהלים של מכון אבני ראשה, למנהיגות בית ספרית. בתפקידה האחרון שימשה כסגנית מנהל חט"ב אורט חקלאי פרדס חנה כרכור וכן כרכזת פדגוגית חט"ב.
"אני מאמינה שכל תלמיד יכול להצליח ותפקידו של בית הספר לזמן לתלמידיו את מירב האפשרויות המותאמות עבור כל אחד מהם, תוך שימוש בפדגוגיה חדשנית ורלוונטית ושאיפה למצוינות לימודית, אישית וערכית. כל זאת, תוך שימת דגש על הרווחה הרגשית וכבודם של כל הבאים בשערי בית הספר" היא אומרת ומוסיפה: "בית הספר מהווה בעיניי עוגן בחיי הקהילה ואני מאמינה שיצירת שותפויות מהווה גורם משמעותי לקידום החינוך".
אילוז, מנהלת בית הספר הממלכתי- דתי בצוותא, היא בעלת תואר שני בניהול מערכות חינוך ובוגרת התכנית להכשרת מנהלים של מכון אבני ראשה, למנהיגות בית ספרית. אילוז עבדה במערכת החינוך כבר 10 שנים במגוון תפקידים ואף הביאה את בית ספרה לזכייה באגף מו"פ של משרד החינוך בפדגוגיה מוטת עתיד, פדגוגיה פורצת דרך וחדשנית. "המודל החינוכי שלי נשען על דיאלוג אישי, שיח פתוח, מקצועיות ומתן דוגמה אישית", היא מסבירה ומסכמת: "אני מגיעה עם אהבה רבה לאנשים ועם רצון עז להשפיע, להצמיח ולצמוח למען הפרט ולמען הקהילה".
מלאכת החינוך היא חריש של תלם ארוך
יגאל אריכא, מנהל בית הספר הממלכתי 'רונה רמון' מעניק לשלוש המנהלות החדשות איחולי קבלת פנים: "ברוכות הבאות לנבחרת המנהלים של חריש. חבורת המנהלים בעיר היא מאוד מיוחדת, מגוונת ואיכותית ואני בטוח שהבחירה בכן נעשתה בצורה כזו שהחבורה הזו תתפתח ותגדל בעקבות הצטרפותכן. הניהול בחריש הוא הרבה יותר משמעותי מכל מקום אחר היות ומדובר בעיר חדשה, אנרגיות חדשות ואתגרים חדשים. בשם כלל המנהלים הוותיקים בעיר – אנחנו כאן לרשותכן כדי לעזור בכל מה שצריך".
ליאור לויתן וטלי הולן, מנהלי חטיבת הביניים ותיכון "אתגרי העתיד" שהתחיל כחטיבת ביניים צומחת עם שתי כיתות בלבד מאחלים למנהלות החדשות שמצטרפות לצוות: "להקים מערכת חינוך בעיר חדשה זו זכות ענקית ואנחנו זקוקים לכל ההשראה והאומץ שיש לכם! מאחלים לכם מפגשים חינוכיים ואנושיים איכותיים, למידה והתפתחות ובעיקר לזכור שמלאכת החינוך היא חריש של תלם ארוך. ברוכים הבאים למשפחה".