לאחר התנגדויות מצד הורים, קיבלה העירייה החלטה מחודשת והציגה מערך שלם של שינויים בפריסת בתי הספר בעיר. התוצאה: שני בתי ספר, תלמי הדר וחטיבת אתגרי העתיד, יצטרכו לנדוד ולעבור דירה זו הפעם השנייה. לא כל ההורים מרוצים
הבוקר (ו') פרסמה עיריית חריש היערכות מחודשת ומקיפה לקראת שנת הלימודים הבאה. תכנית השינוי כוללת תזוזה רבתית של מספר בתי ספר, שנאלצים לשנות כתובת ולעבור דירה. על פי הודעת העירייה השינוי נועד לתת מענה לרצונותיהם של רוב ההורים.
כך לדוגמה, הורי 'כנפי רוח' בנות התנגדו לפיצול בית הספר הקיים ולהקמת מוסד לימודי לבנות בשכונת הפרחים, ואף קיימו דיונים בנושא עם העירייה.
נראה כי התנגדויות הורים למתווה בתי הספר אותו הציגה העירייה בחודש הקודם, הוביל את הרשות לתכנן מערך שינויים כולל המתייחס למספר בתי ספר. על פי התכנית החדשה חטיבת 'אתגרי העתיד', תעבור ממיקומה הנוכחי ברחוב אורן בעיר לבית ספר חדש ברחוב כלנית בשכונת הפרחים.
בית הספר 'הממלכתי החדש בשכונת הפרחים', שתוכנן להיפתח במבנה שברחוב כלנית, ייפתח במבנה החדש הסמוך הנבנה כעת ברחוב סביון.
'כנפי רוח בנות' והאולפנה החדשה יפתחו ברחוב ברקת ולא בהתאם לתכנון המקורי של העירייה בשכונת הפרחים. 'כנפי רוח' בנות ייפתח במבנה שבו פועל כיום בית ספר 'תלמי הדר'. גם כיתות ז' של האולפנה החדשה ילמדו בשנה הקרובה בבית הספר ברחוב ברקת במתחם נפרד מבית הספר היסודי. בעקבות כך, בית ספר 'תלמי הדר' יעבור לרחוב טורקיז בעיר. המבנה ברחוב טורקיז עדיין נמצא בשלבי בנייה ולדברי העירייה, בנייתו תושלם עד לפתיחת שנת הלימודים.
ההורים מרוצים – ההורים לא מרוצים
הטלטלה הדרמטית בתכנון מערך החינוך העירוני לא הותירה את ההורים אדישים. הורי בית ספר תלמי הדר, שנאלץ לעבור זו פעם שנייה, מביעים תרעומת חזקה: "הילדים שלנו לא מקבלים שום יציבות. כל שנה הם עוברים מבנה וטלטלות. כנפי רוח בנות הוא בית ספר חדש, למה שהוא לא יקבל מבנה חדש? איך ייתכן שבית ספר שקיים כבר שלוש שנים צריך להמשיך ולנדוד כשאוכלוסיות אחרות מקבלות ישר מן המוכן? מרגיש לי כמו ניסיון של המועצה לגרש את בית הספר הדתי-ליברלי משכונה שהופכת חרדית", כתב אחד מהורי תלמי הדר.
חוסר שביעות רצון גילו גם הורי חטיבת 'אתגרי העתיד'. כזכור, גם עבור תלמידי החטיבה מדובר במעבר דירה שני. למיקומם הנוכחי ברחוב אורן הם עברו רק בתחילת השנה הנוכחית. המעבר לשכונת הפרחים העלה בקרב הורי החטיבה גם תהיות לגבי סידורי הסעה ותחבורה ציבורית: "מדוע להעביר את חטיבת הביניים לשכונת הפרחים? רוב האוכלוסיה בעיר גרה בשכונות אבני חן והחורש, למה להעביר את החטיבה לשכונה בבנייה? מאכזב ממש לגלות את חוסר החשיבה שלכם", ציין הורה אחר ותהה אם יש מטרה נסתרת מאחורי השינויים. "עדיף שתהיה שקיפות לטובת כולם", סיכם. וכן, היו גם הורים ששמחו על השינויים: "איזה יופי של בשורות! לנו זה מתאים מאוד", כתבה אחת הגולשות.
100 ימים לתחילת שנת הלימודים
השינוי הנרחב במערכת בתי הספר בעיר דורשת הערכות לוגיסטית גדולה. הורים רבים הביעו חשש ממעבר למבנה שבנייתו לא הסתיימה. "למה ילדי תלמי הדר צריכים לספוג את כל המעברים האלה פעם אחר פעם?! שוב ללמוד באתר בנייה?" שאל הורה אחד ואם אחרת הוסיפה: "גם אם זה יהיה מוכן, אנחנו שוב נספוג שנה ראשונה נוראית עם בית ספר חצי גמור, בעיות תקשורת, בלי מגרש. ממש לא יקרה".