אתר מיחזור הפסולת העירוני, שפועל מול פארק המועצה, מייצר מטרדי רעש ואסתטיקה לדיירים ברחוב תמר. הצפי לפינויו לא נראה בינתיים באופק. "העירייה תבחן את האפשרות לבודד את האתר מסביבת המגורים באמצעות גידורו וקירויו"
זרקתם רהיט? פיניתם שידה? רוב הסיכויים שחפצים אלה יגיעו לאתר מיחזור הפסולת היבשה של מועצת חריש הממוקם ברחוב תמר מול פארק המועצה ויפריעו לדיירי רחוב תמר 26 בשגרת הבוקר שלהם.
"יותר משנתיים יש רעש כל היום, משאיות, טרקטורים, ריח רע וזכוכיות פזורות על הרצפה. מזה זמן רב שאנחנו דורשים מהמועצה לטפל בנושא ולא קורה כלום", מפרטת באכזבה אניק שוט, דיירת הבניין הממוקם מול האתר. "אנחנו מרגישים חסרי אונים. כבר לפני שנתיים הבטיחו שהנה תכף מפנים את אתר הפסולת ומעבירים אותו למיקום אחר וזה לא קרה", מציינת אניק. "הפעילות מתקיימת מדי יום מהשעה 7 בבוקר ועד 15:00 אחר הצהריים, זאת שגרת היום שלי וזה בלתי נסבל".
סיגל אריה, דיירת נוספת בתמר 26, שותפה גם היא לתחושות הלא נעימות והמטרד המתמשך: "הבניין שלנו הכי סובל כי אנחנו נמצאים ממש מול אתר המיחזור. כל האשפה היבשה של העיר מתרכזת באתר הזה ושם מתבצע המיון לכל מכולה בהתאם לסוג הפסולת. אני מכירה את התהליך היטב לצערי, כי זה הנוף שאני רואה מהמרפסת. שוחחתי מספר פעמים עם ראש המועצה. פתחתי פנייה במרכז השירות לתושב והובטח לי שהנושא יטופל, כך כבר למעלה משנה".
בין פארק ירוק לאתר פסולת
ואכן, במתחם מגודר במרכז העיר בין פארק המועצה, בית הכנסת ובית הספר תלמוד תורה 'חזון שמעון', פועל מזה כשלוש שנים אתר ריכוז, מיון ומיחזור פסולת עירונית. תנופת פיתוח העיר בשנים האחרונות הובילה לאכלוס רחב של תושבים ושדרוג רחב של תשתיות ושירותים באזור, אך אתר המיחזור נותר כפי שהיה ועדיין פועל בלב ההתרחשות העירונית.
"משפחות רכשו דירות על הנייר עם הבטחה שיגורו מול פארק ירוק. בפועל קיבלנו אתר פסולת, בית כנסת שלא הוצג בשום שלב בתכנון המקורי וכעת גם בית ספר חרדי שפועל מול הבניין שלנו", משתף אחד הדיירים.
תגובת המועצה: "מדובר באתר מיחזור של מוצרי קרטון ופסולת אלקטרונית שפועל במקום כבר למעלה משלוש שנים, עוד לפני אכלוס הבניין. למען רווחת התושבים מתכננת העירייה להעביר את האתר בהדרגה בעתיד למיקום חלופי. כמו כן, העירייה תבחן את האפשרות לבודד את האתר מסביבת המגורים באמצעות גידורו וקירויו".