תנועת מכבי הארצית מעוניינת להקים בחריש אגודת ספורט ולתמוך בפעילות תחרותית ועממית בעיר. כיום חברות במכבי ישראל כ-200 אגודות ספורט ב-34 ענפי ספורט. נאור גלילי, מנכ"ל 'מכבי ישראל: "אנו מקווים כי המועצה תרים את הכפפה"
"חריש עם כמות התושבים המתגוררים בה היום ומגוון האוכלוסייה הקיים בה, מוכנה לקיום פעילות ספורטיבית איכותית וטובה כמו בכל עיר מתוקנת בישראל. הילדים והנוער זקוקים למסגרות ספורט תחרותיות", כך מצהיר נאור גלילי, מנכ"ל 'מכבי ישראל'.
בשבועות הקרובים יקיים גלילי סדרת פגישות עם הגורמים האמונים במועצה על תחום הספורט. לדבריו, "מתוך מטרה להתניע את התהליך מחדש. הן בפן התחרותי, בהקמת קבוצות תחרותיות והן בפן העממי. אנו מקווים כי המועצה תרים את הכפפה ונחדש ימינו כקדם. יש לנו כעת צוות מקומי של תושבים שמאוד מעוניינים בכך".

ספורט: מחבר בין כל המגזרים
בשנת 2016 ביקר גלילי בחריש במטרה לבחון שיתופי פעולה עם הרשות המקומית. גלילי נפגש עם ראש העיר יצחק קשת ועם ומנהלי אגפי הספורט דאז, עודד אברמסון ולירון כהן. ראש העיר אף פרסם פוסט בו ציין "זכינו לברכת דרך חמה וליווי צמוד של אגודת מכבי, ואני בטוח שביחד נוכל להגיע רחוק, לפחות עד לליגת על…".
בעקבות הביקור, עמותה לקידום הספורט בחריש, "אגודת מכבי חריש" הוקמה על ידי תושב העיר דאז, אך מעט מאוד נעשה עד כה ולבסוף, האגודה הקפיאה את פעילותה. "נראה שבאותה העת, הצורך בהתפתחות העירונית היה חזק יותר", מסביר גלילי ומוסיף כי "לאחרונה פנו אלינו תושבים מהעיר כדי לנסות ולהתניע את התהליך מחדש".

גלילי, שחקן כדורגל בעברו, מכהן בשמונה השנים האחרונות כמנכ"ל מכבי ישראל והוא מאמין שהפעם התהליך יישא פירות. הוא גם מודה שההיכרות המחודשת עם העיר שינתה אצלו משהו בתודעה: "יש נטייה לחשוב שחריש היא עיר של דתיים בלבד. מי שמתעניין מגלה שחיים בה 60 אחוז חילונים ויש מגוון רחב של אוכלוסיות בעיר: מסורתיים, חרדים וערבים. אחת המעלות של הספורט היא היכולת לחבר בין כל המגזרים ואנחנו נשמח להיות החלוצים בנושא הזה".
אגודת "מכבי חריש" הירוקה
תנועת מכבי ישראל מהווה מסגרת ארגונית, ספורטיבית, חברתית וחינוכית המאגדת אגודות מכל רחבי הארץ באמצעות גופים מקצועיים: כדורגל, כדורסל, ספורט, ספורט עממי, ספורט נשים ועוד. כיום חברות במכבי ישראל כ-200 אגודות ספורט ב-34 ענפי ספורט שונים ומגוונים. התנועה אחראית על פיתוח וטיפוח אגודות ברחבי הארץ ומסייעת להן תקציבית.

למכבי ישראל יש ניסיון רב שנים בפיתוח הספורט התחרותי בערים ברחבי הארץ. "בכל עיר, מתל אביב שקמה לפני 112 שנים ועד ערים חדשות יותר כמו מודיעין, אגודת מכבי תקעה יתד ופיתחה ענפי ספורט מקומיים. ב'מכבי' אשדוד לדוגמה, פועלים כיום 15 ענפים, ב'מכבי' חיפה, יש 18 ענפים. בכל ישוב חדש שהחל להתפתח בו פועלות כיום קבוצות מקצועיות בכירות ובעלות שם, הגיעה בתחילת הדרך 'מכבי ישראל' וזרעה את הזרעים", אומר גלילי.
את הזרעים להתעניינות המחודשת של מכבי בחריש זרע תושב העיר, רועי זך. "אנחנו במשא ומתן מול מכבי כבר למעלה מחצי שנה", מציין זך. לדבריו, בפגישות שקיים עם 'מכבי' הוא סיפר על הפעילות הקהילתית הענפה של התושבים בעיר ועל שיתופי פעולה שנרקמים וצומחים מלמטה. "הדגשתי בפניהם את התשתית הערכית והחברתית שיש בעיר ואת המציאות, שבה התושבים לא ממתינים לרשות המקומית ומרימים בכוחות עצמם יוזמות שונות. במכבי מאוד התרשמו מכך. בזכות הפעילות שעשיתי מול 'מכבי', מייסד העמותה המקורית, הסכים להעביר לי את המושכות לניהול העמותה".
זך כבר יודע מה יהיו צבעי הלוגו של אגודת מכבי חריש המתחדשת: "המטרה שלי היא להפוך את אגודת הספורט לירוקה תרתי משמע, גם ברמה המיתוגית וגם בפועל בממשק עם הפעילות הסביבתית בעיר והחיבור בין ספורט לעיר מקיימת".

לא בונים מתקני ספורט
"חשוב להדגיש, 'מכבי ישראל' אינה מקימה מתקני ספורט וזה אינו מתפקידנו", מפרט גלילי, "אלו נבנים לרוב במימון מפעל הפיס, הרשויות המקומיות או משרד החינוך, כחלק מהקמת בתי הספר. אנו מספקים את המעטפת המקצועית של ההקמה והליווי. היות ואגודות ספורט מקומיות נדרשות לצבור וותק כדי לקבל תמיכות מהמדינה, הן מקבלות מאיתנו תמיכה כלכלית בשלוש שנות הפעילות הראשונות, עד קבלת מעמד של ניהול תקין. הליווי שלנו ממשיך גם בשנים שלאחר מכן".

לשאלה, אלו מסגרות ספורטיביות מעוניינת תנועת מכבי הארצית להפעיל בחריש הוא משיב: "קבוצת הכדורעף מכבי חלוצי חריש כבר פועלת בעיר ומשוייכת למכבי חדרה, אנו שואפים להפעיל בעיר גם אגודת כדורסל. לאחר הפגישות עם מחלקת הספורט נבחן את התשתיות והמתקנים בעיר, נשמע את הצרכים ונדע בדיוק לאן לכוון, מה לפתח ומה להקים בישוב".
מתקני ספורט בחריש, כאלה שתואמים לסטנדרנט המקצועני-תחרותי ומסוגלים להכיל מאות צופים, אין בנמצא בשלב זה. עם זאת, בחודשים הקרובים יחנכו שני אולמות ספורט חדשים בחריש, האחד ברחוב דפנה, בצמוד לבית הספר רונה רמון והאחר בשכונת בצוותא. שני אולמות הספורט בהם נבנו מגרשים מקצועיים לכדורעף וכדורסל יכולים לספק תשתית ראשונית לפעילות.
זך: "השימוש במתקני העירייה פתוח לכולם. המגרשים עבור כדורסל וכדורעף כבר קיימים בעיר והם יכולים לספק גם תשתית עבור פעילויות בתחומים כמו אתלטיקה וג'ודו. 'מכבי' היא מותג בעולם הספורט, ולכניסה האפשרית של מכבי הארצית לעיר יש משקל ומשמעויות רבות שיכולים להניע תהליכים ופיתוח בצורה מהירה יותר, כך לפחות אני נוטה להאמין".

ליגה א'? עוד חזון למועד
מתי נראה קבוצת כדורגל עירונית המשחקת בליגה מקצוענית? זך אופטימי: "השאיפה היא שכמו שיש את מכבי חיפה ומכבי תל אביב הגדולות, יהיה גם בית למכבי בחריש, מה שיאיץ בתקווה גם בניית מתקנים נוספים. ברגע שתפעל בחריש אגודה מסודרת יהיה ניתן להניע תהליכים מול הממשלה ומפעל הפיס כדי לקבל תקציבים".

גלילי סובר שעוד חזון למועד: "לא סביר שעיר ללא אצטדיון ראוי תוכל להיות בליגת העל. זה גם פחות מעשי שעיר עם 30 אלף תושבים תהיה בליגה הראשונה. בעתיד, עם 50-60 אלף איש תוכל חריש להעמיד קבוצה לפחות בליגה א' – אבל אני לא רואה את זה קורה בעשר השנים הקרובות. יש תהליך שצריך לעבור: להקים בית ספר לכדורגל במסגרתו ילדים מתפתחים ומתקדמים למחלקת נוער וקבוצות תחרותיות. במקביל, יכולה להתחיל לפעול קבוצה בוגרת. הרשות עצמה לא יכולה לממן ולהחזיק קבוצת כדורגל מקצוענית, אבל אם יגיעו 'משוגעים לדבר' או פילנטרופ עם שאיפות להצעיד את מכבי חריש לרמות הגבוהות, זה בהחלט בר ביצוע. עד אז צריך להקים אגודה ולהתחיל מצעד ראשון".
מקבוצת הכדורעף המקומית נמסר: "מכבי ישראל מלווה את קבוצת מכבי חלוצי חריש, קבוצת כדורעף תחרותית לבוגרים, מהצעדים הראשונים ועד לרגע זה, כמעט ארבע שנים, תמכה בנו בנדיבות והצעידה את הקבוצה קדימה, ואנו אסירי תודה על כך.
נשמח מאוד לראות ענפי ספורט נוספים בעיר נתרמים מהיכולות, מהניסיון ומהליווי המקצועי של מכבי ישראל. יאללה מכבי!"