בית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה דחה את העתירה שהגישו מתנגדי האנטנה. המתנגדים: "אנו מקבלים את החלטת בית המשפט אך בלב כבד". העותרים אינם מתכוונים לערער על ההחלטה והמשמעות היא שלא צפויים מכשולים נוספים להקמתה
בית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה דחה היום (ג') את העתירה הנוספת שהגישו מתנגדי האנטנה נגד הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה, ועדת הערר המחוזית וחברות הסלולר. 23 עותרים, תושבי העיר, פנו לבית המשפט בדרישה למנוע את הקמת האנטנה בשטח הפארק העירוני העתידי בחריש. הטענה המרכזית של העותרים היתה שהיתר הבניה לאנטנה ניתן שלא כדין. בהכרעת הדין קבע השופט שלא נפל פגם במתן ההיתר. עוד הוא ציין כי ועדת הערר פעלה בסבירות בהחלטותיה ומתח ביקורת על התנהלות התובעים בשל העיכוב המשמעותי בתגובתם: "השיהוי הרב שדבק בהתנהלות התובעים הן בפנייה לועדת הערר והן בפנייה לבית המשפט".
בית המשפט חייב את העותרים לשלם 30 אלף שקל הוצאות משפט. ההכרעה המשפטית מסיימת מאבק ארוך שעיכב משמעותית את הקמת האנטנה בעיר. יניב מטרי, מראשי קבוצת העותרים ציין כי הקבוצה אינה מתכוונת לערער לעת עתה על ההחלטה. "אנו מקבלים את החלטת בית המשפט אך בלב כבד", שיתף מטרי והוסיף כי למרות שאין בכוונתם לערער על ההחלטה מתכוונים המתנגדים להגיש תביעת נזיקין נגד מועצת חריש בטענה לפגיעה בערך הדירות שבבעלותם, הסמוכות למיקום בו תוקם אנטנת התורן בפארק המרכזי.
מטרי סבור שהקמת האנטנה במיקום הנבחר תרחיק אנשים מלרכוש בתים בפרויקטים המצויים בקרבתה: "אף אחד לא ירצה לגור במקום כזה – מול אנטנה, שפוגעת בנוף וייתכן שגם בבריאות. בסופו של דבר, זה יחזור לפתחה של העירייה. זה רק עניין של זמן עד שהרשות תיתקל בדרישה להפחתת ארנונה מבעלי דירות שיגורו בסמוך לאנטנה".
מטרי אף התייחס לטענת "השיהוי", אחת הטענות המרכזיות שבגינן החליט השופט לדחות את העתירה בהתייחס לזמן הרב שחלף מהתקופה בה ניתן ההיתר לאנטנה ועד להגשת העתירה. לטענתו, השיהוי הרב נוצר בשל תהליך ההידברות שהחל עם המועצה, מה שהלכה למעשה, דחה והרחיק את ההחלטה לפנות למישור המשפטי והגדיל את השיהוי. "התחלנו בהידברות וחשבנו שנוכל לעשות זאת כך, בסופו של דבר זה היה בעוכרינו".
אנטנת התורן בפארק המרכזי תוקם על ידי חברת פלאפון. אנטנה נוספת, כך על פי הפרסום של המשרד להגנת הסביבה, תוקם מעל הקניון המסחרי MORE. שם לא מדובר על אנטנת תורן אלא על אנטנת עוקץ, המוצמדת לקיר החיצוני של מבנה ובולטת ממעקה גג המבנה כלפי מעלה בגובה שאינו עולה על 3.5 מטרים.
בימים אלה בוחנים במשרד להגנת הסביבה מיקומים נוספים לפרישה של אנטנות סלולריות בעיר.