קבוצת הפעילים המקומית 'כוחנו באחדותנו' ארגנה בחודשיים האחרונים מספר אירועים קהילתיים שמטרתם למצב את חריש כישוב פלורליסטי והטרוגני. ביום שישי האחרון התקיים אירוע 'חרישישי', ארוחה משותפת בפארק המועצה בה לקחו חלק 300 איש. היה טעים, אבל יש גם תובנות
מזה למעלה מחודשיים, פועלת קבוצת 'כוחנו באחדותנו', קבוצה של פעילים מתושבי העיר, ויוזמת עבור הציבור המסורתי והחילוני ביישוב, מגוון פעילויות משותפות: פיקניקים, שיעורי זומבה פומביים והפעלות מים.
הפעילות העקבית והיצירתית של חברי 'כוחנו באחדותנו' התעוררה בתחילת חופשת הקיץ כמענה ישיר לשני תהליכים עם מכנה משותף: הראשון, החשש מכניסתן של חסידויות בדלניות לעיר על בסיס שיווק שיקרי ומגמתי המציג את חריש כעיר חרדית, והאחר, עשייה לא מספקת, לדבריהם, בנושא מיתוג העיר חריש כלפי חוץ.
בשישי האחרון התקיים אחד האירועים הגדולים שארגנה הקבוצה עד כה, 'חרישישי בפארק', ארוחת שבת משותפת בה לקחו חלק למעלה מ -300 איש, תושבים ותושבים לעתיד, משפחות ואורחיהם.
פארק המועצה התמלא בשולחנות פיקניק, מחצלות, סירים עמוסי מאכלים, בקבוקי שתיה וכלי אוכל. משפחות רבות נהרו לפארק, לחלקן, היתה הכרות מוקדמת עם המשתתפים, אך הרוב המכריע נענו לקריאה, הצטרפו ספונטנית ליוזמת ארוחת שישי קהילתית, וניצלו את הזדמנות להכיר, להתערבב ולסעוד את ארוחת ערב שבת באווירה אחרת. המשתתפים דיווחו על הנאה, שביעות רצון וסיפוק מהנוכחות הגבוהה של תושבי חריש באירוע.
דריה מסיקה ממארגני הפעילות וחברת הקבוצה: "עוד בתחילת הדרך הבנו כי ההבדל בין הציבור הדתי לאומי לחילוני בא לידי ביטוי בחיי הקהילה. בעוד הציבור הדתי לאומי נהנה מחיי הקהילות בבתי הכנסת השונים, הציבור החילוני/מסורתי מתכנס בעיקר באירועים מרכזיים אך ללא חיי קהילה שוטפים. ראינו כי המועצה לא מצליחה לענות על הצורך הציבורי ומתוך כך הבנו שעלינו לפעול בכוחות עצמנו, יהיה אשר יהיה".
"כשתכננו את הערב היתה תמימות דעים שאם יגיעו 15-20 משפחות האירוע יוגדר כהצלחה. בפועל הגיעו כפול ויותר", מספר ניצן פרנסיס, מיוזמי רעיון הארוחה המשותפת ואחד מחבריי קבוצת 'כוחנו באחדותנו'. "היה מדהים ומרגש מאוד לראות את כל הילדים משחקים ומשתוללים יחד. זוהי חריש האמתית. אני לא חושב שיש דברים כאלה באף מקום אחר בארץ".
מסיקה מוסיפה: "אכן התקיים מפגש קהילתי אדיר שאיחד כ-300 מתושבי חריש לארוחת שישי משותפת. לא ציפינו להענות כזו. התגובות היו מרגשות ויש רצון בקיום ארוחות כאלה גם בהמשך".
את דבריהם מחזק גם אבי אמיתי, מחזיק תיק התרבות בעיריית פרדס חנה-כרכור וחבר מועצת העיר. אמיתי, שהוזמן לארוחה על ידי חבריו, תושבי חריש, התרשם מאוד ממה שראו עיניו: "היה ערב באמת מרשים, הופתעתי מכמות האנשים שהגיעה. האווירה היתה נינוחה ושמחה, והאוכל היה מדהים. אם יצליחו להפוך את הערב למסורת זה יהיה נהדר עבור חריש. אצלנו בפרדס חנה כרכור, נערך בעבר משהו דומה אך ברמה של שכונה. כאן זה היה ברמת הישוב וזה מדהים בעיניי".
אירוע חרישישי שזכה להצלחה מתקיים שבוע ימים בלבד לאחר ערב מוצלח נוסף, מסיבת התושבים השיתופית שהתקיימה במתחם בצוותא. ניכר כי תושבי העיר מצביעים ברגליים ומעוניינים בקהילתיות ובמפגשים הספונטניים, ועל אף הגדילה בכמות התושבים בחריש הקהילתיות איננה נפגמת. אדרבא, היא מתעצמת.
ומה התכניות להמשך?
"ארוחת השישי הקהילתית היא ההוכחה שרב הדומה על השונה בקרב תושבי חריש". מסביר יוסי כהן, מיוזמי המפגשים הקהילתיים. "המטרה שלנו היא לנסות ולייצר ליין של אירועים קהילתיים, לגבש ולאחד בין תושבי חריש, בדומה למה שקיימנו במהלך כל חופשת הקיץ. הדגש מבחינתנו הוא מהות ותמהיל שיתופי הפעולה. ברגע שנלמד לשתף פעולה יחד, כולנו, חילונים ודתיים – כל תושבי חריש, נצליח להפוך את חריש למקום שכולנו רוצים וגאים לחיות בו, עיר העתיד", מסכם כהן.
"אנחנו מתכננים להמשיך ולפעול למען חריש ותושביה ביצירת מגוון אירועים ומפגשים, בגיבוש הקהילה ובסופו של דבר להשפיע על שיווק העיר הידוע כלוקה בחסר", מסכמת באופטימיות גם מסיקה.
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!