מאז החלטת הממשלה להפוך את חריש לעיר, המקום מתפתח בלי הפסקה. חברת הבנייה "אחים אוזן" מקימה בימים אלה שישה בניינים עם 210 יחידות דיור במסגרת מחיר למשתכן, ועוד 600 מ"ר לצרכי מסחר
תנופת הבנייה בחריש בעיצומה, ומאז שהוחלט על ההרחבה המהירה של היישוב והפיכתו לעיר – עבודות הפיתוח לא מפסיקות לרגע. לתנופה הגדולה הזאת ולמאמצים להוריד את מחירי הדיור במסגרת תכנית "מחיר למשתכן" הצטרפה חברת "האחים אוזן" עם פרויקט "אוזן בחריש".
במסגרת הפרויקט נבנים באתר שישה בניינים בעלי תשע קומות כל אחד, עם 210 יחידות דיור ושטח מסחר המשתרע על שטח של 600 מ"ר. הדיירים הזוכים בדירות בפרויקט ייהנו מחניון מקורה תת קרקעי ומלובי מרוצף בשיש, עם חיפוי קרמיקה או גרניט פורצלן על הקירות. בין השאר, בפרויקט יש גם דירות גן ופנטהאוזים מפנקים.
חברת "האחים אוזן" היא חברה ותיקה שבונה פרויקטים שונים, למגורים ולמסחר, בכל חלקי הארץ. החברה בונה גם במסגרת מחיר למשתכן וגם במסגרת פרויקטים שונים, בהם גם מגורי יוקרה.
80% אחוזים מרוכשי הדירות הן משפחות צעירות
חריש החלה את דרכה בשנות השמונים כיישוב קהילתי מצומצם. בשנת 2010 החליטה הממשלה להגדיל את היישוב ולהפוך אותו לעיר עם לא פחות ממאה אלף תושבים. זאת, כצעד נוסף בניסיון להוריד את מחירי הדיור ולפתור את משבר הדיור שפוקד את המדינה. בשנת 2015 הכריז ראש הממשלה בנימין נתניהו על העיר כפרויקט לאומי, ולאחר מכן אושרה החלטת ממשלה שמגייסת את כל משרדי הממשלה לפיתוח העיר בעלות כוללת של יותר מ-1.2 מיליארד שקלים.
העיר מתוכננת בצורה ירוקה וקהילתית ויש בה לא מעט פארקים ומוסדות ציבור. על פי נתוני המועצה המקומית, קרוב לשמונים אחוזים מרוכשי הדירות בחריש הן משפחות צעירות, וחצי מהם הגיעו לעיר מאזור המרכז.
"מיום ליום חריש משנה את פניה והופכת לעיר שמהווה אלטרנטיבה מפתה עבור משפחות צעירות שמעוניינות לפתח את עתידם ולמצוא פתרונות דיור", מספרים בחברת אחים אוזן. בחברה מדגישים כי תכנית מחיר למשתכן תסייע למשפחות צעירות רבות למצוא את עתידם בעיר המתפתחת והקהילתית.
"מי שבוחן את הנתונים של חריש, לא יכול להתעלם מההתפתחות המהירה", מדגישים בחברת "האחים אוזן". "כיום לדוגמא, פועלים במקום לא פחות מ-61 גני ילדים, ובשנה הקרובה מתוכננים להיפתח עוד 20 גני ילדים חדשים מכל הזרמים. מדובר בתנופה שלא ניתן למצוא בהרבה מקומות. בנוסף, בעיר פועלים כיום שמונה בתי ספר יסודיים וחטיבת ביניים אחת. כל בתי הספר האלה ממוקמים בבניינים חדשים שנבנו לפני לא יותר משלוש שנים".
תשתיות תחבורה שקורמות עור וגידים
בחברת "אחים אוזן" מתייחסים גם לתשתיות התחבורה שקורמות עור וגידים בימים אלה. "רבים שואלים אותנו לגבי אפשרויות התחבורה של התושבים בחריש. הם עושים את זה כי הם לא בטוחים שהם יצליחו להגיע לעבודה בזמן. יש לנו בשורות טובות לכל מי שדואג: בימים אלה נמצאים בשלבים שונים של תכנון וביצוע כמה תשתיות תחבורה שישדרגו את החיים בחריש".
בין השאר, מתייחסים בחברה להקמת מחלף חריש בכביש 6, לפיתוח צומת הכניסה ליישוב, להקמת תחנת הרכבת חריש\עירון, לסלילת המשך לכביש 611 ולהקמת מחלפים בצומת הכבישים 65 ו-444. "עבודות הפיתוח האלה יחברו את חריש בצורה מיטבית יותר לשאר חלקי הארץ בכלל ולמרכזה בפרט. למעשה, התושבים החדשים יוכלו לשמור על העבודה שלהם במרכז הארץ, ולא יצטרכו לבלות זמן רב בפקקים", מדגישים בחברה.
"כשהממשלה מחליטה לתת תנופה לפיתוח של מקום כזה, ההחלטה הזאת מקצרת תהליכים וגורמת לפיתוח להיעשות בצורה מהירה הרבה יותר", מוסיפים בחברת "האחים אוזן". "את פירות החלטות הממשלה אפשר לראות מדי יום בעיר שצומחת ללא היכר בכל רגע נתון. את המשאיות והמנופים יחליפו בקרוב משפחות וגנים, ואת קולות הבנייה יחליפו קולות של קהילה חמה ומגובשת".
– תוכן מקודם –