רחבת העפר שבקצה שכונת הפרחים הפכה לאתר לריכוז ושינוע עודפי בנייה. דיירי רחוב סביון, שציפו להשקיף ממרפסת ביתם על הקאנטרי קלאב, מתמודדים במקום זה עם מפגעי רעש ואבק. עיריית חריש: "מדובר בעבודות בשטח פתוח שאינו סמוך לבנייני מגורים"
"אחת למספר שבועות מבצעת העירייה 'מבצע' של פינוי פסולת בנייה, הכוללת שיירי בנייה ומחצבים של קרקעות וכבישים. את הפסולת היא שופכת ברחבת החול שמול ביתי, ברחוב סביון 39. מדובר בפעילות שמפריעה מאוד לדיירים בבניין, הן בשל כמויות הרעש שהפעילות יוצרת וחמור מכך בעיני, בשל כמויות האבק שאנחנו נושמים וסופגים פעם אחר פעם". כך מספר דודי בלסיאנו, תושב שכונת הפרחים, שמעריך את המרחק בין השטח הבעייתי למרפסת ביתו בכ-70-100 מטרים.
"למקם הרי עפר מול בתי מגורים זה לא הפתרון", הוא מוסיף. "צריך לאתר מקומות שבהם לא מתגוררים תושבים. פנה אליי דייר שסובל מקושי נשימתי ואין לי איך לעזור לו", אומר בלסיאנו, המשמש כחבר וועד בבנייני המגורים סביון 39 ו-סביון 41.

דיירי הבניין בו מתגורר בלסיאנו אינם היחידים שסובלים מהתופעה, גם השכנים בבניין הסמוך התלוננו בנושא. למיטב ידיעתו של בלסיאנו, כלל המשפחות בשני הבניינים, 52 משפחות בסך הכל, התלוננו במרכז השירות לתושב. הם נענו בתשובה כי "חריש היא עיר בבנייה". עוד צוין בתשובה הלקונית של מרכז השרות כי "העבודות בשטח מבוצעות באישור מהנדסת העיר".
מפגעי זיהום אוויר, קרקע ורעש
אתר אחסון האדמות השנוי במחלוקת הוא שטח חום גדול מימדים, המורכב משלושה מגרשים ומיועד לשימוש ציבורי. המגרש יועד בעבר להקמת הקאנטרי קלאב העירוני ולהקמת מבנה קהילתי ומתחם ספורט. מאז, כזכור, הוסר הסימון של הקאנטרי מן המפה הרשמית של עיריית חריש וברחבת המגרש טרם נבנו מבנים. בנוסף, בתא השטח האמור, תכננה בעבר עיריית חריש להקים מסוף תחבורה זמני, תכניות אלה נגנזו בעקבות מחאת תושבי השכונה.

אין זו הפעם הראשונה כי צרכים לוגיסטיים ופעילויות הכרוכות בפיתוח תשתיות בחריש, מתנגשים עם איכות החיים של תושבי העיר. במהלך שנת 2020 סבלו דיירי רחוב יקינתון, מגבעת עפר עצומה המתפרסת לאורך מאות מטרים שנוצרה בעקבות ריכוז וגריסת תוצרי חפירות ושיירי הבנייה שפינתה חברת 'שפיר מגורים' מאתר שכונת בצוותא. התושבים טענו שהר העפר המלאכותי מביא למפגעי זיהום אוויר, קרקע ורעש המעיבים על איכות חייהם. בהתערבות הוועדה המיוחדת לתכנון ובנייה – חריש מוגר המפגע, זאת לאחר שהוועדה המיוחדת הורתה ליזם לפנות את האתר באופן מיידי.
לחוויה דומה זכו בהמשך אותה שנה, דיירי שכונת מעו"ף, הפעם מאתר מיון, אחסנה ושינוע של חומרי בנייה שהביא עימו אבק ושאון משאיות וכלים כבדים. לאחר בירור התברר, כי האתר פועל במגרש בבעלות רשות מקרקעי ישראל וכי עיריית חריש התירה לקבלן עבודות עפר לעבוד במגרש ללא היתר באופן שהוגדר על ידי רמ"י כ"שימוש לא מורשה באדמות מדינה". רמ"י הבהירה לעירייה כי אין בסמכותה לאשר שימוש באדמות המדינה וכי עליה לפנות את הקרקע.

העירייה: "הבניין הקרוב ביותר נמצא במרחק של כ-125 מטר מהשטח"
הבנייה המסיבית בעיר ועבודות הפיתוח נמשכות ברחבי חריש כל העת ותוצרי בנייה: מצעים, חצץ לסוגיו וחולות, נערמים ומצריכים קרקע הולמת לטובת גריסה ואחסנה חלופיים.
על פי הוראות והנחיות למניעת מפגעים סביבתיים בזמן בנייה המונהגות בגופים וברשויות רבות, יש להקפיד כי אתר ריכוז ערימות העפר ימוקם, ככל הניתן, באזורים מוגנים מרוח. בנוסף ההנחיות מחייבות את הקבלנים להרטבה שוטפת של משטחי עבודה והתארגנות, של הציוד לגריסה, של מערומי עפר ושל נתיבי הנסיעה של משאיות.
מעיריית חריש נמסר בתגובה כי: "מדובר בעבודות ריכוז יתרות חומרי בנייה שמבצעת העירייה בשטח פתוח שאינו סמוך לבנייני מגורים. הבניין הקרוב ביותר נמצא במרחק של כ-125 מטר מהשטח. העירייה מרכזת את יתרות חומרי הבנייה כדי להשתמש בהם בהמשך ולחסוך הוצאות של כספי ציבור. העבודות צפויות להימשך זמן קצר, וחומרי הבנייה יישארו בשטח זה באופן זמני".
באשר לשאלה האם אכן מתבצעת הרטבה של הר העפר, כדי למנוע התפשטות אבק באוויר, טרם התקבלה תגובה מעיריית חריש.
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24? כתבו לנו למייל האדום!