חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
המייל האדום
No Result
הצג את כל התוצאות
חריש 24
No Result
הצג את כל התוצאות

 תושבת בצוותא: "אני מקווה שיש מקום בשכונה לתושבים שלה"

| מערכת האתר
17/06/2021
0
בצוותא גן ילדים רחוב אחדות
גן ילדים ברחוב אחדות, שכונת בצוותא
לוח דירות חריש
לוח דירות חריש

שני גני ילדים בלבד מזרם החינוך הממלכתי יפעלו בשנת הלימודים הקרובה בשכונת בצוותא. התושבים שעתידים לעבור לשכונה תוהים כיצד יימצא מקום עבורם במוסדות החינוך בשכונה וחוששים מדחיקתם החוצה. עיריית חריש: "מספר גני הילדים בזרם החינוך הממלכתי נקבע בהתאם למספר הילדים שנרשמו"

עיריית חריש פרסמה אתמול (רביעי) את השיבוץ לגני הילדים לשנת הלימודים תשפ"ב. לראשונה, התווספה גם שכונת בצוותא המתאכלסת למערך הגנים העירוני.

מתחמי הגנים שכונת בצוותא
מתחמי הגנים בשכונת בצוותא

פריסת הגנים העירונית מגלה כי לראשונה יפעלו בשכונת בצוותא  10 גני ילדים : ארבעה מתוכם שייכים לזרם החינוך החרדי, שניים הם גני ממ"ד, שנים נוספים הם גני ממ"ד-תורני ושני גנים בלבד שייכים לחינוך הממלכתי.

ראוי לזכור כי בשלב זה, השכונה מאוכלסת רק בחלקה ולמרות זאת, מערך הגנים הקיים בשכונה הפתיע והדאיג תושבים רבים. אלה כהן חייקין, תושבת עתידית של השכונה ביטאה את החששות: "80% מהגנים שנפתחים בשכונה הם דתיים-תורניים-חרדיים (8 גנים סה"כ) בעוד רק 20% הם לחילונים (שני גנים. גן לכל כיתת גיל). להבנתי, הגנים החרדיים מיועדים לאוכלוסיות מחוץ לשכונה. מהר מאוד לנו החילונים לא יהיה בה מקום ככה!".

הטענה של כהן חייקין לפיה הגנים החרדיים מיועדים לאוכלוסייה מחוץ לשכונה אומתה על ידי עיריית חריש. זו ציינה בתגובה ל'חריש 24' כי: "ארבעת הגנים מזרם החינוך הממלכתי-חרדי בשכונת בצוותא הם גנים עירוניים, כלומר גנים שבהם שובצו ילדים מכל רחבי העיר ולא משכונת בצוותא דווקא (שתי שכבות גיל בחלוקה לבנים ובנות). גנים כאלה יש גם בשכונות נוספות בחריש. בהתאם לתפישת העירייה בפריסת גני הילדים, אנו משתדלים לתת מענה חינוכי לכל הילדים מכל זרמי החינוך בכל שכונה ככל הניתן, וכך גם בשכונת בצוותא".

עיריית חריש: בהתאם לכתובת המגורים

החשש מפני דחיקת התושבים מן השכונה נשמע גם בקרב אלו שביקשו להשתלב במוסדות החינוך בשכונת בצוותא, אך שובצו לגנים בזרם החינוך הממלכתי דווקא מחוץ לשכונה.

אנסטסיה קוסטיוקובסקי
קוסטיוקובסקי: "ביקשתי שירשמו אותנו לבצוותא"

אנסטסיה קוסטיוקובסקי היא תושבת שכונת בצוותא מזה חודש בלבד. היא התגוררה לפני כן באבני חן ולדבריה, ניהלה מתחילת השנה שיחות עם מוקד מרכז השירות בנוגע לרישום ילדיה למוסדות החינוך בשכונת בצוותא. "דיברתי איתם בינואר וביקשתי שירשמו אותם לבצוותא, יש לי בת שעולה לכיתה ב' ובן שעולה לגן טרום-טרום חובה. במרץ, כשקיבלתי מפתח לדירה התקשרתי אליהם שוב והם אמרו לי שלא תהיה בעיה. מאז לא שמעתי מהם. למרות זאת, שיבצו את שני הילדים שלי מחוץ לשכונה. אנסטסיה מגישה כעת ערעור ומקווה לטוב. "אני מקווה שיש מקום בשכונה לתושבים שלה", היא אומרת.

מעיריית חריש נמסר כהבהרה כי : "מספר גני הילדים בזרם החינוך הממלכתי נקבע בהתאם למספר הילדים שנרשמו. בניגוד לטענות שהעליתם, אנו מדגישים שאף ילד שכתובת המגורים המעודכנת שלו עד לפני ימים ספורים היתה בשכונת בצוותא לא שובץ בגן ילדים בשכונה אחרת".

בדיקה מול אנסטסיה מעלה כי תהליך שינוי הכתובת של המשפחה נתקל בקשיים ולא הושלם, ולדבריה זו הסיבה שהיא היתה בקשר רציף עם המוקד. "הבטיחו לי כל הזמן שהכל בסדר ובסוף רשמו אותנו מחוץ לשכונה".

בצוותא גן ילדים רחוב אחדות
גן ילדים ברחוב אחדות, שכונת בצוותא

"מענה מלא לכל הזרמים בשכונה"

החשש מפני חוסר מקום לתושבי השכונה מלווה גם את דינה לחוביצר. היא מתגוררת בשכונת אבני חן ועתידה לעבור לשכונת בצוותא בעוד כחודש. ללחוביצר אין טענות על תהליך הרישום אולם גם היא מביעה חשש מפני תכנון עירוני שאינו מותיר מקום בשכונה לדייריה החילונים.

גן ילדים גני ילדים שכונת בצוותא ממלכתי חילוני
גן ילדים ברחוב רעות: לתושביה החילונים של השכונה

שתי בנותיה, הבכורה לומדת ב'תלמי רון' והצעירה בגן טרום חובה שובצו בהתאם לכתובת מגוריהן הנוכחית למוסדות באבני חן. אולם כעת, מתעתדת לחוביצר להגיש ערעור כדי להעביר את שתיהן למוסדות חינוך בזרם הממלכתי בשכונת בצוותא. אין לי אופציות בשכונה", היא אומרת. "מה הסיכוי שאקבל רישום לגן ילדים ממלכתי בשכונת בצוותא? להבנתי הוא כבר מלא", היא מציינת ומוסיפה: "לא קיבלנו תשובה אם ייפתחו גנים נוספים בשכונה. בפגישה עם נציגי העירייה שעסקה בנושא החינוך והתקיימה לפני כחודשיים הם ציינו בפירוש שיינתן מענה מלא לכל הזרמים בשכונה. כעת אני חוששת שילדים חילונים יצטרכו ללמוד מחוץ לשכונה".

מעיריית חריש לא נמסר אם ייפתחו בשנת הלימודים הקרובה גנים ממלכתיים נוספים בשכונת בצוותא.

לקריאה נוספת: מנהלת מחלקת הגנים: "היחס המספרי בין גנים בזרם הדתי-חילוני-חרדי נשמר" 

הרשמה לעדכונים - חריש 24

עוברים לדירה חדשה בחריש!


אילה View
נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שחייב להתפרסם בחריש 24?  כתבו לנו למייל האדום! 
תגיות חינוךענת אלבזגני ילדיםשכונת בצוותאשיבוצים לגניםתשפ"בדינה לחוביצראנסטסיה קוסטיוקובסקיאלה כהן חייקין
תגובות לכתבה
לכתבה הקודמת

מנהלת מחלקת הגנים: "היחס המספרי בין גנים בזרם הדתי-חילוני-חרדי נשמר"

לכתבה הבאה

שכונת אבני חן: באה לשכונה חברת כנסת חדשה

לוח דירות חריש

עוד כתבות

תפישת החינוך העירונית החדשה הושקה באירוע רב משתתפים

| מערכת האתר
29/05/2022
0
מאות מורים, גננות וצוותי חינוך השתתפו באירוע "חוצות היוצרים חינוך" הראשון של חריש בפארק המועצה. האירוע עמד בסימן "עבודת הלב"...

זמן קריאה 2 דקות

בקרוב: מרכז מדעים חדש במבנה הרב תכליתי בשכונת מעו"ף

בקרוב: מרכז מדעים חדש במבנה הרב תכליתי בשכונת מעו"ף

| רינה פטילון
22/05/2022
0
מרכז מדעים חדש, שעתיד להיפתח תוך זמן קצר במבנה הציבורי בשכונת מעו"ף, ישמש את תלמידי היסודי ועל יסודי בעיר כמו...

זמן קריאה 4 דקות

בניית בתי ספר בניית מוסדות חינוך בית ספר תיכון ממלכתי אבני חן

מאות תלמידים לא יודעים היכן ילמדו בשנת הלימודים הבאה

| לידור שקד
08/05/2022
0
בניית שלושה בתי ספר חדשים, ביניהם גם מבנה התיכון הממלכתי, לא תושלם עד לפתיחת שנת הלימודים הקרובה. היכן ילמדו מאות...

זמן קריאה 4 דקות

ליאור הימן טקס ע"ש אלעד ריבן ז"ל

ליאור הימן, תלמידה מצטיינת בהתנדבות במחוז חיפה

| מערכת האתר
24/03/2022
0
 ליאור הימן מחריש נבחרה כתלמידה מצטיינת בתחום ההתנדבות וזכתה להערכה בטקס שנערך השבוע על שם אלעד ריבן ז"ל. הימן...

זמן קריאה 2 דקות

לכתבה הבאה
וסרמן לנדה חברת הכנסת ג'ודי שוסטר תורן

שכונת אבני חן: באה לשכונה חברת כנסת חדשה

תגובות

אירועים בחריש

אין כתבות

הצעותעבודה

אין כתבות

קישוריםשימושיים

לוח דירות חריש
פרויקטים קבלניים בחריש
חנויות למכירה ולהשכרה
קבוצת הפייסבוק קהילת חריש
המייל האדום
צור קשר
הרשמה לעדכונים

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

No Result
הצג את כל התוצאות
  • ראשי
  • חדשות העיר
  • חינוך
  • צרכנות ועסקים
  • קהילה, תרבות ופנאי
  • טורים אישיים
  • הרשמה לעדכונים
  • לוח דירות חריש
  • המייל האדום

© 2022 כל הזכויות שמורות לחריש 24 | יצירת קשר | חריש 24 בפייסבוק | נדל״ן לוח דירות | פרויקטים קבלניים | מדיניות פרטיות

יצאנו להפסקה זמנית!

מה בינתיים? בדף הבית תמצאו את ״בחירת העורכת״
הכתבות המומלצות ביותר לפי שנים.

ו… אנחנו ממשיכים לסקר את התפתחות העיר באתר ״חריש סיטי״
בואו גם לשם!

אוהבים, מערכת ״חריש 24״ ו״חריש סיטי״

המייל האדום

נתקלתם באירוע יוצא דופן? גיליתם משהו שפשוט חייב להתפרסם בחריש 24?



    או